Wat artsen je niet vertellen

Artikel uit 2011 – Het is er inmiddels niet beter op geworden. Integendeel.

Als kind al wilde ik weten: ‘Waarom worden mensen ziek en hoe worden ze beter?’ Het valt niet mee om het antwoord op deze vraag te ontdekken, maar langzaam maar zeker word ik wijzer. En nog steeds heb ik het gevoel nog maar een tip van de sluier opgelicht te hebben.

Het draagt enorm bij aan mijn zoektocht dat ik behalve de westerse wetenschap ook nog andere geneeswijzen kan onderzoeken, zoals de ayurveda, het taoïsme en het sjamanisme uit Siberië, Amerika en Europa. Het helpt ook dat ik niet verketterd, opgesloten of verbrand word voor mijn pogingen om onafhankelijk te denken. Wat dat betreft leven we in een fantastische tijd en in een fantastisch land. Daarnaast zijn er boeken – massa’s boeken! – waarvan een klein aantal me echte antwoorden geeft.
Uit één van deze boeken wil ik graag een paar dingen op een rijtje zetten. Het heet: ‘Wat artsen je niet vertellen’ en is geschreven door Lynne Mc Taggart, schrijfster en journaliste, die net als vele anderen zichzelf genas van een aantal nare ziektes en in dat proces haar geloof in de moderne geneeskundige wetenschap kwijtraakte. Mc Taggart schrijft in haar voorwoord dat ze dit boek uit woede heeft geschreven, in een poging om mensen te waarschuwen, wakker te schudden en te informeren.

Hier volgen een aantal medische feiten uit haar boek:
– Als je in het ziekenhuis komt te liggen is dat in 1 van de 6 gevallen het gevolg van een medische fout. Dat is ongeveer 1.17 miljoen Britten per jaar.
– Als je in de VS woont, waar jaarlijks ongeveer 40.000 mensen per jaar doodgeschoten worden, loop je drie keer zoveel kans om door een fout van een arts om het leven te komen dan door een revolverschot.
– Zwangere vrouwen laten volmaakt gezonde babies aborteren omdat de foetus na onderzoek als onvolwaardig is bestempeld. Dat geldt zowel voor de vruchtwaterpunctie als voor de vlokkentest, die beide ook een verhoogde kans geven op miskramen en afwijkingen bij de foetus.
– Uit een groot onderzoek van het Nederlands Kankerinstituut bleek dat vrouwen die aan de pil zijn een verhoogd risico op borstkanker hebben. 97 % van vrouwen onder de 36 die borstkanker ontwikkelden hadden de pil geslikt, hoe lang of kort ook. Dertig jaar lang hebben artsen de anticonceptiepil de hemel in geschreven als het veiligste voorbehoedsmiddel ooit.
– Mammografie helpt NIET om het stijgende sterftecijfer onder borstkanker terug te dringen. Sterker nog, het VERGROOT het risico om borstkanker te krijgen.
– De bloeddrukmeter waarmee de dokter Uw bloeddruk meet is het minst nauwkeurige onderzoeksapparaat in de geneeskunde. Daarnaast wisselt de bloeddruk enorm gedurende de dag en is vaak het hoogst wanneer de dokter gaat meten. ‘Witte jas-hypertensie’ wordt dit ook wel genoemd.
– Ondanks al het geld dat in massale kanker-onderzoekcampagnes wordt gestoken maken dergelijke programma’s NIETS uit voor het verminderen van het aantal doden door kanker.
– In geen enkel land waarin het uitstrijkje is ingevoerd is ooit bewezen dat het levensreddend kan zijn. Het sterftecijfer voor en na de invoering van het uitstrijkje is overal HETZELFDE of HOGER.
– Een hoge score bij de PAP-test zegt NIETS over een verhoogd risico op kanker. In meer dan de helft van de gevallen was een hoge score na twee jaar vanzelf weer ‘normaal’. Verder is de test zo onnauwkeurig dat ze zo goed als geen zin heeft.
– De samenhang tussen een hoog cholesterolgehalte en een verhoogd risico op hart- en vaatziektes IS ER NIET. De meeste hartpatiënten hebben een normale cholesterolspiegel. Een vetARM dieet VERHOOGT de kans op hartkwalen bij vrouwen. Bye bye Becel.
– Wat betreft de verschillende vaccinatie-programma’s is er NOOIT enig onderzoek gedaan naar de lange termijn-effecten.
– Voordat kinderen verplicht ingeënt werden tegen de mazelen had deze ziekte de twintig jaar daarvoor al een vermindering van 95 % doorgemaakt en stierf er 1 op de 300.000 kinderen aan. Dat aantal is na de invoering van de inenting niet verminderd. Het aantal mazelengevallen in Engeland is zelfs GESTEGEN.
– Het meest gebruikte vaccin, de DTP-prik, VERDRIEVOUDIGT het aantal gevallen van epilepsie, toevallen en stuiptrekkingen bij kinderen. Het kinkhoest- en BMP-vaccin zijn nog gevaarlijker.
– Bij de invoering van nieuwe medicijnen worden op grote schaal onderzoeken geveinsd, gegevens verdraaid en cijfers verzonnen. Meestal bekostigt de pharmaceutische industrie haar eigen onderzoekers.
– In de helft van alle gevallen wordt antibiotica voorgeschreven terwijl de medische toestand van de patiënt dit niet rechtvaardigt. Daarnaast leidt antibiotica tot lagere weerstand bij de patiënt waardoor deze gevoeliger wordt voor virale aandoeningen en infecties. De lange termijn effecten van antibiotica zijn niet onderzocht.
– Bij minstens 10 % van de mensen die anti-depressiva gebruiken leidt dit tot een verergering van de klachten. Daarnaast ontstaan spanningen, slapeloosheid, gewichtsverlies en seksuele dysfunctie.
– 12 % van alle Amerikaanse jongens krijgt Ritalin. Bij meer dan de helft van hen is dit medicijn zonder enig psychologisch of pedagogisch onderzoek toegewezen. Er is GEEN ENKEL onderzoek gedaan naar de lange termijn effecten en bijwerkingen van Ritalin, maar men weet inmiddels dat het de groei remt, gezichtsstoornissen, nervositeit, slapeloosheid, anorexia, toxische psychose, depressie, suïcidaal gedrag en atrofiëring van de hersenen kan veroorzaken.
– Bij de meest voorkomende vormen van kanker: borstkanker, kanker van de dikke darm en het rectum, huidkanker, kanker van de lever, de pancreas, lever en blaas is NOOIT BEWEZEN dat chemotherapie ook maar iets uithaalt.
– Bij de meerderheid van de onderzoeken wordt de belangrijkste vraag van allemaal: ‘Blijf je door chemo langer in leven dan wanneer je de behandeling niet had ondergaan?’ NIET GESTELD.
– Bij slechts 1 % van de geopereerde patiënten met lage rugklachten kan van een succesvol operatief ingrijpen gesproken worden. Wat vaker voorkomt is dat de patiënt na de operatie ERNSTIGER rugklachten krijgt.
– Uit onderzoek blijkt dat er wat betreft het terugdringen van borstkanker en de overlevingsduur geen verschil is tussen mastectomie (het volledig verwijderen van de borst), quadrantectomie (verwijdering van een gedeelte van de borst) en lumpectomie (verwijdering van het knobbeltje). Toch raden veel artsen nog steeds een volledige mastectomie aan. Voor de zekerheid. DIE ER NIET IS.
– In Amerika heb je een kans van 1 op 3 om tegen de tijd dat je 60 bent je baarmoeder kwijt te zijn. In Engeland is die kans 1 op 5. In 90 % van deze gevallen bleek het achteraf onnodig.

_____________________________________________________________
‘Wat artsen je niet vertellen’ – Lynne Mc Taggart
Lynne Mc Taggert schreef ook ‘Proof!’ waarin wetenschappelijk bewijs wordt geleverd voor behandelingen uit de alternatieve geneeskunde.

0 reacties

Geef een reactie

You might like this too …

Grijs is de kleur van de dood

Grijs is de kleur van de dood

  Waarom heet het beroemde erotische boek en de gelijknamige film ‘Vijftig tinten grijs’? Dat slaat toch nergens...

Over genieten en verslaving

Over genieten en verslaving

Zou er zoveel verslaving zijn in onze maatschappij omdat we een ongezonde relatie hebben tot genieten? Af en toe een...

Wie stemt stemt toe

Wie stemt stemt toe

- Wat, ga jij niet stemmen? Nee, joh. Stemmen is opium voor het volk. Het geeft de illusie van inspraak, terwijl het...

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om nieuwe artikelen en aankondigingen van nieuwe trainingen direct in je inbox te ontvangen!

 

Je aanmelding is gelukt!