Schoonheid wordt bepaald door liefde

Sanne Burger

13 januari 2011

Mensen die door anderen als mooi, knap of aantrekkelijk ervaren worden zijn mensen van wie gehouden wordt.

Het heeft niets te maken met uiterlijk of postuur. Wat je ziet is de liefde van de ander die via die persoon naar buiten straalt, de wereld in, zichtbaar voor jou en voor iedereen.

Hoe meer iemand straalt, des te mooier hij wordt, en hoe makkelijker het wordt van zo iemand te houden. Zo trekt liefde schoonheid aan, en schoonheid liefde, en wordt het alleen maar meer.

Zo is het mogelijk dat filmsterren, popsterren en guru’s iconen worden van een schoonheid en liefde die bijna magisch is. Wat we zien is de liefde van duizenden, miljoenen mensen, die via die ene persoon de wereld in straalt.

Weet dat wanneer je zelf als knap, mooi of aantrekkelijk gezien wordt dat niet jouw verdienste is, maar dat het komt omdat er van je gehouden wordt.

Als je iemand tegenkomt die je mooi vindt, weet dan dat je kijkt naar de liefde van de mensen die hem of haar liefhebben. Weet dat je zijn moeder ziet, zijn vader, zijn kinderen, zijn broers en zussen, zijn geliefde, zijn vrienden, zijn leerlingen – iedereen die hem een goed hart toedraagt.

Als je iemand tegenkomt die je lelijk vindt, weet dan dat die persoon weinig liefde heeft ontvangen in zijn leven. Weet dat je zijn eenzaamheid ziet, de pijn van het ontberen van liefde.

Kijk niet weg van zo iemand, maar hou van hem. Weet dat hij er ook niks aan kan doen. Iedereen die geboren wordt heeft recht op liefde. Dat hij het niet ontvangen heeft is niet zijn schuld. Eén moment van met liefde naar hem kijken maakt hem al mooier, en trekt andere blikken van liefde aan.

Schoonheid trekt liefde aan, en liefde creëert schoonheid.

Probeer met liefde te kijken naar dat wat je in eerste instantie lelijk vindt. Daarmee transformeer je het tot schoonheid.

0 reacties

Geef een reactie

You might like this too …

Eind goed al goed?

Eind goed al goed?

(Dit is een artikel geschreven in februari 2023 - oorspronkelijk in het Engels, nu pas vertaald in het Nederlands.) Ik...

De schrijver en de monnik

De schrijver en de monnik

Meditatie is niet goed voor een schrijver Het is het laatste wat hij zou moeten doen Een schrijver heeft geen lege of...

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Schrijf je in op mijn mailinglist.

Je krijgt een mailtje waarin je je inschrijving moet bevestigen - gemakkelijk!

 

Gelukt! Je hoeft nu alleen nog maar per mail je inschrijving te bevestigen en dan ontvang je elk nieuw artikel direct in je inbox.