Hoe word je stinkend rijk?

PRODUCT
Kies een product met een zo laag mogelijke kostprijs en zo hoog mogelijke winstmarge, bijvoorbeeld medicijnen. Bij bepaalde medicijnen kan de winstmarge oplopen tot zo’n 680.000 % (Xanax). Bij andere medicijnen is de winstmarge wat kleiner, maar zo’n 225.000 % (Prozac), maar nog altijd meer dan de winstmarge van bijvoorbeeld cocaïne. Verder zijn medicijnen legaal en is cocaïne dat niet.

DOELGROEP
Kies een zo groot mogelijke doelgroep, bijvoorbeeld iedereen die ziek kan worden. Breid vervolgens je doelgroep uit door de kans op ziekte te vergroten en je daarnaast te richten op preventie (zie marketingsstrategiën)

MARKETINGSSTRATEGIËN

1. Creëer een productbehoefte
– Zaai verwarring en angst: Vertel mensen dat ze uiterst kwetsbaar zijn en zomaar ziek kunnen worden. Vertel ze dat de oorzaak van ziekte onbekend is en dat ze machteloos staan, ware het niet dat … net jouw product op de markt is!
– Schep afhankelijkheid: Vertel mensen dat ze voor hun gezondheid afhankelijk zijn van jouw product, dat jij het kunt weten en zij pertinent niet. Blijf dit herhalen tot iedereen het gelooft, ook al klinkt het absurd en geloof je het zelf niet. Het gaat er niet om of het waar is, het gaat erom dat het verkoopt.

2. Breid je doelgroep uit
– Houd oude mensen zo lang mogelijk in leven zodat ze langer jouw producten zullen gebruiken. Bejaarden zijn een zeer lucratieve doelgroep.
– Begin zo vroeg mogelijk met klantenbinding, liefst al bij het ongeboren kind, door bijvoorbeeld de ouders te overtuigen dat ze jouw product ook nodig hebben voor de geboorte en de verzorging van het kind. Zo kun je vrijwel meteen na de geboorte beginnen met bijvoorbeeld een antibioticakuur, zodat de potentiële klant: de baby, de rest van zijn leven een slecht werkend immuunsysteem zal hebben en hoogstwaarschijnlijk veel medicijnen nodig zal hebben.
– Werk samen met andere bedrijven die je klanten kunnen leveren (zie hieronder).

3. Werk nauw samen met andere bedrijven
– Ga nauwe banden aan met de voedingsindustrie. Zorg ervoor dat deze zoveel mogelijk ziekmakende voedingsmiddelen op de markt brengen zoals suiker, vlees en alcohol. Dit breidt je doelgroep uit. Mensen zullen zieker worden, waardoor je meer van jouw product kunt verkopen.
– Zorg dat je populair bent bij de media. Produceer succesverhalen, onderzoeken en resultaten waar de media graag over schrijft om de publieke opinie positief te beïnvloeden. Betaal ze voor hun artikelen, zodat ze minder geneigd zullen zijn om te schrijven over negatieve resultaten.

4. Vorm een lobby met de politiek
– Stel mensen aan binnen de politiek die ervoor kunnen zorgen dat jouw product leidinggevend wordt op de markt.
– Zorg ervoor dat via deze mensen andere medicijnen dan de jouwe verboden worden, ook al zijn ze goedkoper of werken ze beter.
– Zorg ervoor dat het namaken van jouw product verboden wordt, ook als men erachter komt dat de kostprijs soms nog geen 2 cent per pil is.
– Verkoop certificaten die alleen jouw werknemers het recht geven om jouw medicijnen te verkopen. Dat levert ook weer extra inkomsten op.

5. Stel pushers aan
– Kies mensen die over het algemeen vertrouwd worden: dokters, wetenschappers en verplegers.
– Hou deze mensen te vriend met behulp van bonussen, vakanties en luxe goederen wanneer zij jouw product verkopen aan hun klanten. Stuur ze uit eten met sexy vertegenwoordigsters van jouw product. Leer ze je beste verkooptrucs. Het is de investering dubbel en dwars waard.

6. Creëer verkooppunten
– Net zoals een café een plek is om drank te verkopen, een supermarkt een plek is om voeding te verkopen en een warenhuis een plek is om allerhande waren te verkopen, moet je ervoor zorgen dat er plekken zijn waar je jouw product volop kunt slijten: ziekenhuizen.
– Zorg ervoor dat deze ziekenhuizen altijd maximaal gevuld met zijn maximaal zieke mensen, zodat je middels deze verkooppunten een maximale omzet kunt halen.
– Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk gezonde mensen in het ziekenhuis zijn, want daar kun je maar weinig aan verdienen.

7. Denk groot
– Prioriteer de verkoop van je product boven al het andere. Denk globaal. Denk de gehele mensheid. Denk babies, jongeren, volwassenen en ouderen.
– Stel jezelf als doel om uiteindelijk de gehele markt te veroveren en alle 7 miljard inwoners van deze aarde dagelijks te voorzien van jouw product. Zover zijn we nog lang niet!
– Richt je op het ontwikkelen van preventieve medicijnen, zodat je je product ook aan gezonde mensen kunt verkopen. Dat is veel minder omslachtig dan het aantal zieken uitbreiden.
– Doe niet kinderachtig over een aantal doden, slechte resultaten of medicijnen die niet voldoen aan de beloftes. In alle bedrijven vallen doden. Mensen sterven aan drugs, voeding, medicijnen, een ongeluk of ouderdom. Het komt allemaal op hetzelfde neer.

8. Creëer een inkomstengarantie
– Stel in samenwerking met de politieke lobby mensen verplicht om vantevoren voor jouw product te betalen, ook als ze jouw product niet gebruiken. Noem het ‘zorgverzekering’, zodat mensen geloven dat ze verzekerd zijn van zorg, gezondheid en herstel dankzij jouw product.
– Maak mensen wijs dat dit voor hun eigen bestwil is en ze zo goedkoop uit zijn.
– Verhoog jaarlijks het maandelijkse bedrag dat mensen moeten betalen voor jouw product alsmede het eigen risico, maar niet teveel in één keer, zodat er geen massale protesten komen.
– Druk ieder mogelijk protest de kop in.

VOORBEHOUD

Het is ons tot op heden niet gelukt om de stank die dit verdienmodel veroorzaakt teniet te doen. Helaas blijkt het onmogelijk om de berg overledenen, de verwijderde ingewanden, ledematen en overige lichaamsdelen alsmede het braaksel, bloed, zweet en de tranen op tijd op te ruimen. We doen ons uiterste best om dit euvel zo snel mogelijk te verhelpen.

Sanne Burger
sanneburger.com

2 Reacties

 1. Sem

  Geschreven in 2011, en nu door zovelen meer herkend, in 2021!

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Wow ja, inderdaad!

   Antwoord

Geef een reactie

You might like this too …

Als ik kanker kon genezen

Als ik kanker kon genezen

  Als ik kanker kon genezen, zou ik daar dan mee naar buiten treden, of zou ik te bang zijn om de...

Het Sylvia Millecam-effect

Het Sylvia Millecam-effect

  Sylvia Millecam was een Nederlandse actrice die in 2001 op 45-jarige leeftijd aan kanker overleed. Haar naam...

Medische voodoo

Medische voodoo

Als je een medicijn inneemt of een behandeling ondergaat van de medische industrie, dan kan het zijn dat dit de...

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om nieuwe artikelen en aankondigingen van nieuwe trainingen direct in je inbox te ontvangen!

 

Dank voor het inschrijven! Je ontvangt een email waarmee je je inschrijving moet bevestigen. Vanaf dan blijf je altijd up-to-date!