Knobbeltjes zijn niet gevaarlijk

Sanne Burger

4 september 2023

Ik ben nou toch een goed boek aan het lezen! Het heet ‘The poisoned needle’ en is in 1954 (!) gepubliceerd door Eleanor McBean. Het brengt medische kennis bijeen die nu weer naar boven komt, als luchtbellen die opborrelen uit het moeras van de medische maffia. De medische maffia, die alle werkelijke kennis van zaken de afgelopen decennia heeft proberen te bedekken met een dikke laag modder van leugens en bedrog. Het is ze lekker niet gelukt!

Dit is wat McBean schrijft over het lymfestelsel:

De lymfvaten vormen een fijn netwerk dat het bindweefsel doordringt en het hele lichaam bedekt. De continuïteit van de lymfvaten wordt onderbroken door opeenhopingen van lymfeweefsel. Dat zijn de lymfklieren.
Een van de functies van de lymfklieren is om gifstoffen uit het lichaam te filteren. Als er in het lichaam van binnenuit een overvloed aan gifstoffen ontstaat – bijvoorbeeld bij hevige stress of emotie – dan zetten de lymfklieren op in een poging de gifstoffen te verzamelen, vast te houden en op te slaan. Dit gebeurt ook als deze gifstoffen van buitenaf worden ingebracht, bijvoorbeeld bij vaccinatie.
Bij langdurige inname van vergif zoals bepaalde medicijnen, verkeerde voeding, drugs etc, en ook bij langdurige stress, blijven de klieren opzwellen om de toevoer van vergif aan te kunnen. Vervolgens wordt een beschermend laagje om de klier heen gevormd, om het lichaam tegen de verzamelde gifstoffen te beschermen. Dat noemen wij dan een knobbeltje.

Het vormen van een knobbeltje in het lichaam om gifstoffen op te slaan zodat ze het lichaam niet kunnen beschadigen, is een briljant verdedigingsmechanisme dat het lichaam inzet bij vergiftiging. Jammer genoeg wordt het tegenwoordig in de medische wereld als iets vreselijks gezien. Dokters noemen het wildgroei van weefsel: een kankertumor. Als ze in dit beschermende omhulsel gaan snijden (operatie), het verbranden (bestraling) of het met chemo (nog meer gif) bestrijden, komen de opgeslagen gifstoffen alsnog vrij. Die gaan dan ongecontroleerd door het lichaam stromen, samen met de gifstoffen van de behandeling, en richten vaak ernstige gezondheidsschade aan. Het kan tot hartproblemen en allerlei chronische ziekten leiden.
Veel oplettende artsen hebben in het verleden wel degelijk de gevaren erkend van het snijden in of knoeien met een gezwel of knobbel in of op het lichaam. Dr. Leo Loeb van de Universiteit van Pennsylvania bijvoorbeeld, soms aangeduid als de vader van het kankeronderzoek in Amerika, zei dat hij al vroeg in zijn kankerpraktijk leerde dat ‘alleen maar een zijden draadje door een goedaardige, zich langzaam ontwikkelende tumor trekken’ diezelfde tumor veranderde in een kwaadaardige, zich snel ontwikkelende tumor. Snijden met een mes had hetzelfde effect. Ondanks deze kennis wordt het snijden, vergiftigen en branden voortgezet (met chirurgie, chemo en bestraling), ongetwijfeld omdat het zo winstgevend is.
De kankerpropaganda dringt er bij vrouwen op aan zelfonderzoek te doen en op zoek te gaan naar knobbeltjes in de borsten, terwijl deze niets anders zijn dan overbelaste lymfklieren. Omdat de meeste mensen gifstoffen in zich hebben, zullen ze er wellicht een paar vinden. Het medische advies is dan dat ze zich naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis moeten haasten om zich te laten behandelen, maar dat is het laatste wat je moet doen! Wat je moet doen, is die knobbeltjes met rust laten en ze zien voor wat ze zijn: een geniale actie van het lichaam om gifstoffen in te kapselen en jou zo in leven en gezond te houden.

Laat die knobbeltjes met rust! Ga in plaats daarvan ontgiften. Zo gauw de hoeveelheid gif- en afvalstoffen in het lichaam minder wordt en de noodzaak van het inkapselen van het teveel aan gifstoffen verdwijnt, zal het lichaam de gifstoffen alsnog op natuurlijke wijze afvoeren en zullen de knobbeltjes vanzelf verdwijnen.
Bij bloedvergiftiging of bij een beet van een giftig insect vormt zich vaak een bult. Dit is een noodmaatregel van het lichaam, die weer verdwijnt weer als de conditie is genezen. Exact hetzelfde geldt voor knobbeltjes in de borst, de oksel of elders in het lichaam, die we associëren met kanker en waar we zo bang voor gemaakt zijn.
Het is onzinnig om die knobbeltjes als vijand te zien en ze als zodanig te bestrijden, terwijl het juist die knobbeltjes zijn die je beschermen! Zonder die knobbeltjes was je waarschijnlijk veel eerder ziek geworden of was je er misschien niet eens meer geweest. De knobbeltjes zijn een symptoom, een boodschap die zegt: “Hallo, je hebt te veel gif- en afvalstoffen in het lichaam. Ga alsjeblieft reinigen, want het is te veel voor de lever om af te voeren.”
Wat bestreden moet worden is de oorzaak van die knobbeltjes. De knobbeltjes zijn een gevolg. Niet de knobbeltjes, maar de oorzaak: de gifstoffen, moeten weg.

Als je een knobbeltje in je borst, lies, oksel of elders in je lichaam hebt, dan is je lymfesysteem keihard aan het werk voor jou. Zie het als een signaal dat het tijd wordt om je lichaam te reinigen. En misschien niet alleen je lichaam, maar ook je ziel en je geest.
Wees niet bang als je in je lichaam een knobbeltje ontdekt, maar wees dankbaar. Je lichaam is hard bezig jou te beschermen voor de gifstoffen die je binnen hebt gekregen, soms jaren achtereen en vaak zonder het bewust te zijn. Laat je niet misleiden door de angstporno van de medische wereld en de angst voor kanker in je omgeving. Ieder mens heeft op zeker moment in zijn leven kankercellen en knobbeltjes in zijn lichaam. Als je ze met rust laat en de oorzaak oplost, verdwijnen ze vanzelf weer. Niet de kanker is het probleem, maar de behandeling.

Sanne Burger
sanneburger.com

Literatuur:

The poisoned needle, Eleanor McBean
Kanker is geen ziekte, maar een overlevingsmechanisme, Andreas Moritz
De waarheid over kanker, Ty Bollinger
Het verzwegen verhaal over kanker, Brian Peskin
Waar word je nu echt ziek van? deel 1, 2 en 3, van Dawn Lester en David Parker
The medical mafia (2002), Ghislaine Lanctot
The cancer industry, Crimes, Conspiracy and the death of my mother, Mark Sloan
Wat artsen je niet vertellen, Lynne McTaggert

42 Reacties

 1. saskia Van wagensveld

  Wat een geweldig artikel weer. Zo mee eens. Dit moet toch iedereen weten.

  Antwoord
 2. Pieter de Graaf

  Mooi helder stuk als tegenhanger op de medicijnen terreur.

  Antwoord
 3. A. Bos

  Hartelijk dank Sanne, dat je deze leugen doorziet en de waarheid toont. Dat betekent heel veel voor mij, zeker met wat ik helaas aan den lijve meegemaakt heb. Hartelijk dank voor deze verheldering, die zo waar voelt voor mij. Geweldig dat je dit deelt, heel waardevol.

  Antwoord
  • Adriaan de Haan

   Goed bezig Sanne! Nou maar hopen dat er veel mensen eindelijk wakker worden. Dan kan de ziektekostenverzekeringspremie flink omlaag. Maar dan ook niet meer naar de dokter gaan, hè? En dan fijn thuis aftakelen en zonder verdoving sterven.

   Antwoord
   • Sanne Burger

    Beste Adriaan, je sarcasme is pijnlijk, omdat het aantoont hoe jij met andersdenkenden omgaat: je wenst ze toe dat ze thuis aftakelen en zonder verdoving sterven. Creepy. hoor. De medische wetenschap is briljant in 2 dingen: chirurgie en pijndemping. Ik hoop geen van beiden ooit nodig te hebben en inderdaad, ik ga nooit naar de dokter. Ben je bang dat ik jou je zorg zou ontnemen, terwijl jij het als volgzame burger wel verdient, en ik als kritische burger niet? Man, wat een bekrompenheid.

    Antwoord
 4. Anita

  Ik weet niet of ik het mij helemaal goed herinner maar een tijdje geleden was er na een thuisborstonderzoek geen vervolgafspraak gemaakt met een boel vrouwen die wel gediagnostiseerd waren na die test. Na een lange tijd kwamen ze erachter en bleek dat het overgrote deel van de vrouwen alweer van de knobbels af waren. Wanneer die eerder wel waren opgeroepen waren ze allemaal het systeem in gegaan en hoogst waarschijnlijk niet weer bijna allemaal gezond.

  Antwoord
 5. vera groen

  dankjewel weer Sanne, waardevolle info om rond te sturen! wat een farce is onze medische industrie toch…

  Antwoord
 6. Bernie

  Fantastisch artikel Sanne! Ons lichaam is zó knap gemaakt! ✨

  Antwoord
 7. Willy

  Je bevindingen zal ik waar ik kan delen. Het is bijna tien jaar dat ik mijn echtgenote verloor aan de behandelingen, vreselijk was het. Wat is het lichaam toch sterk, drie jaren heeft de foltering geduurd. In die tijd, op zoek naar verlichting en genezing hebben we ook deze ware geneeskunde gevonden, voor mijn echtgenote was het te laat maar ik heb het toegepast en genezen van kanker. Grote dank aan u en vele anderen Sanne, de leugens zullen openbaar gemaakt worden en we gaan als mensheid beter tijden tegemoet

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Dankjewel voor het delen van je verhaal, Willy. Verdrietig en hoopgevend tegelijk. Ik heb ook sterk het gevoel dat we op de drempel staan van betere tijden, waarin de meerderheid helemaal klaar is met de barbaarse praktijken van de medische maffia.

   Antwoord
 8. Anita

  Wat een gevaarlijke desinformatie is dit, zeg. Kanker gaat niet zomaar vanzelf weg een is niet hetzelfde als een opgezette lymfeklier. Als mensen dit lezen en van plan zijn zorg te vermijden: ga naar een arts en vraag om uitleg en beslis daarná wat je doet, als je alle relevante info hebt. Ik hoop dat de auteur zich realiseert dat mensen die niet naar de dokter gaan met symptomen kunnen sterven aan kanker, als het idd kwaadaardig blijkt en niet behandeld wordt.

  Antwoord
  • Shadow

   Ik zou NOOIT een behandeling ondergaan. Door zelf onderzoek te doen weet ik, dat onder andere Ivermectine een heel goed middel is tegen de gifstoffen. Maar ja, daar verdienen de grote bedrijven niets aan, dus wordt dat zeer sterk afgeraden. En inderdaad is een opgezette lymfeklieren niet hetzelfde als kanker, maar het kan wel op dezelfde, goedkope, wijze worden behandeld.

   Antwoord
   • Sanne Burger

    Nee, Ivermectine is helaas ook een chemisch product van de farmaceutische industrie. Er zijn veel betere manieren om te ontgiften.
    Het begint vaak met opgezette lymfeklieren. Als je meer wilt weten over de oorzaken en natuurlijke behandelmethoden van kanker, lees dan bv. een of meerdere boeken in mijn reactie op Anita.

    Antwoord
  • Sanne Burger

   Beste Anita, kanker gaat inderdaad niet zomaar vanzelf weg en is niet hetzelfde als een opgezette lymfeklier. Dat lees je ook nergens in het artikel. Opgezette in ingekapselde klieren zijn vaak wel de reden dat mensen bang worden en naar de dokter gaan, die de knobbeltjes vervolgens gaat aanvallen met chemo, bestraling of snijden, waardoor je pas echt ziek wordt. Dat lees je in het artikel. Kanker is een signaal van het lichaam dat het keihard aan het werk is om jou in leven te houden, ondanks een toxische situatie. Het gaat niet vanzelf weg en vereist zeker actie. Wat de beste actie is, daar gaat dit artikel over. Kwaadaardige kanker bestaat niet. Kwaadaardige gifstoffen en behandelingen bestaan wel. Chemo, bestraling en snijden zijn niet de juiste actie, maar veroorzaken juist meer schade. Wat gevaarlijk is, is de desinformatie binnen de medische industrie. De medische industrie is een verdienmodel, dat is al eeuwen zo, en het wordt steeds erger. De ware kennis over genezing wordt van de mensen weggehouden. Dat is crimineel. Verdiep je eens in het onderwerp, stel ik voor. Het is niet leuk om te weten, maar wel noodzakelijk, wil je gezond worden of blijven. Het is ook niet leuk om deze kennis te delen, gezien reacties zoals die van jou, maar hier mag niet over gezwegen worden, omdat het teveel ziekte en dood oplevert. Ik wens iedereen een goede gezondheid toe, daarom schrijf ik dit. De terreur van de medische industrie moet stoppen!
   Hier is een lijstje met literatuur, naast het al genoemde boek ‘The poisoned needle’ – het is een tipje van de ijsberg, er is nog veel meer:
   Kanker is geen ziekte, maar een overlevingsmechanisme, Andreas Moritz
   De waarheid over kanker, Ty Bollinger
   Het verzwegen verhaal over kanker, Brian Peskin
   Waar word je nu echt ziek van? deel 1, 2 en 3, van Dawn Lester en David Parker
   The medical mafia (2002), Ghislaine Lanctot
   The cancer industry, Crimes, Conspiracy and the death of my mother, Mark Sloan
   Wat artsen je niet vertellen, Lynne McTaggert
   Etc.
   Ik raad je met klem aan om je in het onderwerp te verdiepen. Veel artsen en geneeskundigen weten dit allang, maar deze kennis wordt weggehouden van de massa, omdat het een miljardenindustrie is. Jij draait het om, je doet alsof ik gevaarlijk ben. Nee, ik ben niet gevaarlijk, ik wijs het gevaar juist aan.

   Antwoord
   • Rob

    Hallo Sanne, je weet helemaal niets van geneeskunst, je bent geen arts, je bent geen apotheker, je hebt geen enkele notie van b.v. wetenschapsfilosofie, je hebt wat hiep hiep hoera cursussen gevolgd op jezusslippers bij Noorse theedrinkers en denkt nu de waarheid in pacht te hebben. Antwoorden als “verdiep je eens” zijn arrogant en nietszeggend. Je bent een levensgevaarlijke heks en dient legaal te worden gestopt! Yomanda en Millecam zijn klein bier bij jou vergeleken. Houd hier mee op!

    Antwoord
    • Sanne Burger

     Beste Rob, grappige omschrijving geef je (hiep hiep hoera cursussen op jezusslippers bij Noorse theedrinkers), maar ik moet je toch corrigeren: jij weet niets van mij. Je hebt geen idee wat ik weet over de geneeskunde, wat mijn achtergrond is en waar ik mijn kennis vandaan haal. Je roept maar wat. Ik heb geen ander antwoord dan ‘verdiep je in de materie’. Het heeft geen zin een dialoog aan te gaan als het je duidelijk ontbreekt aan kennis. Je bent overigens niet de enige; de medische maffia is wat dat betreft zeer succesvol geweest, al hebben ze wat betreft hun geneesmethoden jammerlijk gefaald. Kijk naar hoeveel mensen momenteel kanker hebben – die ‘war on cancer’ die Nixon in 1971 uitriep, heeft tot het tegenovergestelde geleid! Hoeveel geld denk je dat daar globaal in is gestopt?
     Ik omschrijf in dit artikel een klein stukje van hetgeen Eleanor McBean uitgebreid beschrijft in haar boek uit 1952, The Poisoned Needle. Het is maar een tip van de sluier. Als je wist wat er nog meer gebeurt binnen de medische industrie, zouden je haren te berge rijzen. Ik heb veel te weinig impact om een gevaar te zijn – take it or leave it, is mijn motto. Nee, wat echt levensgevaarlijk is, is de machtige medische lobby, waar mensen zoals jij gedachteloos naar luisteren. Je moet leren dingen in perspectief te zien. Lees het boek eens, om te beginnen.

     Antwoord
   • Babette

    Hi Sanne, ik ben even in de war. Schrijf je nou dat een knobbeltje van ingekapselde gifstoffen in je lymfeklier hetzelfde is als wat artsen kanker noemen? Of zijn het twee verschillende dingen? Help me out!

    Antwoord
    • Sanne Burger

     Hoi Babette, daar begint het vaak mee, met een knobbeltje dat ten onrechte aangezien wordt voor iets dat levensgevaarlijk zou zijn. En ja, dat wordt dan kanker genoemd. Soms wordt een knobbeltje echter ook een goedaardige cyste genoemd, en dat is dan weer niet gevaarlijk, volgens de medici. En soms worden andere zaken kanker genoemd, afhankelijk van de symptomen. Maar kwaadaardige kanker bestaat helemaal niet. Kwaadaardige gifstoffen waar het lichaam ziek van wordt, bestaan wel. Vaak is de oplossing van de reguliere medici om het knobbeltje weg te snijden, alsof het knobbeltje het probleem is en niet de gifstoffen. Dat is de misvatting. Ik kan met 1 artikel niet alles uitleggen – lees ajb 1 of meerdere boeken van het lijstje dat ik ergens in de comments toegevoegd heb. Ik denk dat je daar veel aan zult hebben. Ik zal het ook onderaan het artikel zetten.

     Antwoord
     • Babette

      Hi Sanne, dank voor je reactie. Ik wil het graag snappen en jij begrijpt het, dus ik hoop dat je me toch nog even verder kunt helpen. Kunnen die knobbeltjes met ingekapselde gifstoffen dan ook buiten je lymfeklieren ontstaan? Bijvoorbeeld als je een knobbeltje in je borst hebt bij wat artsen borstkanker noemen? Of zijn dat weer andere knobbeltjes? Als dat andere knobbeltje zijn, wat zijn dat dan? En hoe staan die in relatie met gifstoffen in je lichaam? Ik hoop echt dat je dit nog voor me kunt ophelderen. Dank! Babette.

     • Sanne Burger

      Het lymfesysteem zit door je hele lichaam, zeker ook in de borsten. Een knobbeltje in de borst is een goed voorbeeld van wat ik in het artikel omschrijf.

     • Babette

      Dank voor je tweede reactie. Het is echter nog steeds niet helder voor mij. Er zitten wel lymfevaten in je borsten, maar de klieren zitten meer rondom je borst, niet ín je borst, vandaar mijn vraag. Die inkapselingen ontstaan toch in de klieren? Dat schrijf je hierboven in elk geval. Ontstaan die inkapselingen dan toch buiten een lymfklier in een lymfevat? Wat artsen borstkanker noemen zit meestal in het weefsel van de melkklieren, maar dat zijn geen lymfeklieren. Dus het is nogal verwarrend voor mij. Waar zitten die inkapselingen nou?

     • Sanne Burger

      Die inkapselingen kunnen in principe overal ontstaan. Meestal ontstaan ze in de lymfeklieren, omdat dat het veiligst is, maar soms ook op andere plekken. Als je een knobbeltje in je borst of je oksel hebt is dat vrijwel altijd een opeenhoping/inkapseling van gifstoffen. Het gaat om het mechanisme: het lichaam gaat over tot het vormen van knobbeltjes om de gezondheid van met name de vitale organen te beschermen, en dat wordt ten onrechte als gevaarlijk gezien en bestreden met chemo, bestraling en snijden.

 9. Dany

  Wat een ontzettend gevaarlijk artikel. Als ik mijn knobbel had genegeerd zoals jij voorstelt, was er ik er nu heel anders aan toe geweest. Of sterker nog: helemaal niet meer. Kanker is zeker wel een probleem en gaat niet weg door te “ontgiften”. Het heeft namelijk helemaal niets met gif te maken. Ik kan me niet voorstellen dat je anders durft te suggereren. Ik ben heel dankbaar dat we in een land leven waarin die “giftige chemo” mijn leven heeft gered, wat kwalijk dat je juist de oplossing als probleem aandraagt. Is de oplossing perfect? Nee, absoluut niet. Maar kanker vrij spel geven is nog veel schadelijker. Als mensen nu zorg gaan vermijden waardoor de kanker wel vrij spel krijgt met alle gevolgen van dien, dan mag je je dat zeker persoonlijk aantrekken.

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Beste Dany, nergens in mijn artikel lees je dat je een knobbeltje moet negeren of dat je kanker vrij spel zou moeten geven. Wat je leest, is dat een knobbeltje vraagt om ontgiften en dat er natuurlijke geneesmethoden zijn die wel werken, itt chemo, bestralen en snijden. Je leeft nog ondanks de chemo, niet dankzij de chemo. Kijk even bij mijn antwoord op Anita, daar vind je een lijst van literatuur over dit onderwerp. Weet je waarom veel mensen hier niet over durven te schrijven? Omdat ze aangevallen worden door mensen zoals jij, mensen die hun geloof in de medische industrie niet willen onderzoeken en de persoon die de kennis durft te delen, beschuldigen van precies hetgeen waarvoor ze proberen te waarschuwen. Ik doe het toch. Waarom, denk je? Omdat de medische kankerindustrie teveel zieken en doden oplevert. Omdat ik het niet aan kan zien hoe mensen zinloos lijden. Verdiep je in het onderwerp. Het is geen leuke ontdekking, maar wel noodzakelijk, wil je de rest van je leven gezond blijven. En zo niet, ook prima. Het is jouw keus en jouw leven en dat geldt voor iedereen. Ik schrijf dit artikel voor mensen die wel verder willen kijken en die aanvoelen dat er iets niet klopt in de huidige medische wereld; mensen die zich afvragen hoe het kan dat de meeste mensen na chemo alsnog doodgaan en waarom meer mensen dan ooit kanker hebben. Hoe kan dat? Sommige mensen willen het antwoord weten op deze vragen, anderen niet.

   Antwoord
 10. Corina

  Echt Sanne. Hoe durf je. Hoe fGs durf je dit te posten. Wentel je heerlijk in de meezingers en meeblaters maar weet dat je een grove leugen verspreidt. Ik mag wensen dat je kind als je die hebt nooit gediagnosticeerd wordt met een levensbedreigende tumor. Het vileine van je verhaal is dat NATUURLIJK alle processen in het lichaam een verhaal zijn van balans [gezond] en disbalans [ziek] en dat het lijf een enorm vermogen heeft om disbalans te herstellen. Daar is het feitelijk 24/7 mee bezig. Maar net als een blokkentoren die te ver uit balans raakt kan het zaakje ook omvallen, ontsporen. En dan red je het niet meer met ontgiftende drankjes en alles. Het is allemaal net ff wat complexer dan jij nu schetst. En je spreekt als oncoloog neem ik aan? Of toch niet? Echt. Ik walg van je verhaal. Ik wens het je toe dat je een keer, één keer maar een kindje tegen zult komen met een gigantisch misvormend gezwel. Kijk er naar. En durf dan nog eens te zeggen dat het wel weggaat met een paar ontgiftingssessies.

  Leugenaar die je er bent.

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Beste Corina, ik kan me je reactie voorstellen als je werkelijk gelooft dat ik hier de leugenaar ben. Maar de woede en walging die jij voelt voor wat ik schrijf, voel ik voor de medische industrie. Je valt de verkeerde persoon aan, omdat je nog steeds gelooft in de omgekeerde wereld. Niet ik, maar de medische industrie is verantwoordelijk voor het onnoemelijke leed bij mensen met kanker, inclusief de kinderen. Juist voor de mensen die slachtoffer zijn van deze industrie, schrijf ik dit. Waarom krijgen jonge kinderen kankergezwellen? Waarom krijgen steeds meer mensen kanker? Ik wil best het gesprek met je aangaan, zelfs al noem je me een leugenaar en stort je je walging over me uit, maar verdiep je dan wel in het onderwerp. Het is niet voor niks dat jij de ware oorzaken van kanker niet kent. De medische kankerindustrie doet daar al meer dan 100 jaar zijn best voor, onder meer door artsen en genezers die waarschuwen tegen de kankerindustrie en de vaccinatie-industrie te boycotten, negeren, belachelijk te maken, strafbaar te maken en soms zelfs uit de weg te ruimen. Ik neem een risico met dit schrijven, niet voor mezelf, want ik heb geen kanker, maar voor al die mensen die het wel hebben en denken dat ze met chemo, bestraling en snijden beter kunnen worden. En veel mensen worden ook beter, maar dat is niet dankzij, maar ondanks. Dat getuigt van de ongelooflijke geestkracht en veerkracht van de mens. Ik ken genoeg verhalen die dit onderschrijven. Dit artikel is hoopgevend, net als alle boeken die gaan over de ware oorzaken en geneeswijzen voor kanker. Doe je huiswerk, dan praten we verder. Een paradigma shift is altijd moeilijk – get over it, dat is een fase waar iedereen doorheen moet als ze de waarheid over de corrupte medische wereld ontdekken. Verdere scheldpartijen zal ik verwijderen. Goede argumenten die de bereidheid tot een dialoog laten zien, zal ik laten staan.

   Antwoord
   • cath.

    Dankjewel Sanne voor weer een waarheidsbom. Ik heb 14 jaar gewerkt als oncologisch verpleegkundige. Tijdens corona begon ik een onbehaaglijk gevoel te krijgen en begon ik research te doen. Het is inderdaad een misdadige industrie. De meeste mensen overleefden ondanks, niet dankzij de chemotherapie of bestraling … ook zagen velen af. Vele artsen verdiepen zich na hun pensioen o.a. in kruidengeneeskunde. Waarom zou dat zijn? Ook begint een holistische aanpak bij kanker veel meer bekend te worden bij het grote publiek. Vele mensen kunnen niet geloven dat we op zo’n grote schaal worden voorgelogen, dat vraagt moed, als je de moed gevonden hebt moet je het beest in de muil durven kijken en onderzoek doen. En dan kom je tot jouw bevindingen. Velen hebben die moed nog niet gevonden en vallen je aan. Misschien vinden ze ooit de moed om deze leugen onder ogen te zien, misschien ook niet.

    Antwoord
 11. Anouq

  Geweldig artikel! En ik kan me ook de geraaktheid van sommige mensen voorstellen als je niet het gehele plaatje overziet. Ieder zijn/haar tijd. Maar wat betreft ontgiften, je hoeft er niet zo veel voor te doen om je lichaam te vergiftigen. Alleen al ademen zorgt ervoor dat je vergiftigd wordt, door uitlaatgassen, door chemtrails, door fabrieksgassen etc. De meeste mensen zijn al lang voordat ze überhaupt symptomen krijgen zwaar vergiftigd, zonder dat ze het in de gaten hebben. Ik ken weinig mensen die zichzelf regelmatig ontgiften als lifestyle, geïntegreerd in hun leven om gezond te blijven of gezonder te worden. Dit wordt ons niet met de paplepel ingegoten! Meestal ga je je hierin pas verdiepen als er klachten komen en je lijf om aandacht vraagt. Dus ja, ik zou iedereen aanraden, ga jezelf eens in de zoveel tijd ontgiften en herhaal dit minimaal 1x per jaar. Darmspoeling, leverreiniging, sapkuur, 100% biologisch eten, het zijn zomaar wat voorbeelden waar je lijf heel blij van wordt… er zijn tig wegen naar Rome, vind wat bij jou past.

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Dankjewel, Anouk! Ik heb het vermoeden dat sommige mensen het verkeerde idee gekregen hebben dat ik met ontgiften even een weekje een sapkuurtje doen bedoel. Niets is minder waar. Als je veel gif- en afvalstoffen in je lichaam hebt, is ontgiften serious business. Het vereist goede begeleiding, gedegen kennis, ook over hoe je met de ontgiftingsverschijnselen omgaat, uithoudingsvermogen, en nog veel meer. Genezen van kanker doe je niet eventjes en het is ook niet altijd mogelijk om te genezen van kanker. Soms is de schade te groot, zeker als iemand ook chemo of bestraling heeft gehad. Toch is er bijna altijd meer mogelijk dan wat mensen denken. Het allerbelangrijkste is om kanker te begrijpen en te gaan zien als overlevingsmechanisme en niet als iets gevaarlijks dat jou aanvalt.

   Antwoord
 12. Gayano

  Leugenaar? Eerder klokkenluidster, waar dan menigeen op los gaat. Want het kan niet waar zijn, daar zijn sommige zaken te groot voor. Wie moet je dan nog geloven?
  911, ufo’s, ’69 maanlandingen, covid19 etc. … gauw allemaal in het wappie-mapje.
  Na de eerste covid prik in nov, zwol mijn speekselklier op bij het eten. A’veen ziekenhuis en later VU vonden niks, op wat verdachte cellen na dan, 5 maanden lang, na 7 scans, 3 puncties en 1 biopsie. Na mijn voorjaarskuur 6 daags vasten, was het over. Kom gerust langs om de verslaglegging in te zien, als u het niet gelooft!
  Sterkte, Sanne.

  Antwoord
 13. Jan Thomassen

  En door dit soort onzin bullshit artikelen gaan er dus veel mensen dood. Als je echt lef hebt laat je ook deze negatieve reactie staan. Kanker is levensgevaarlijk en dient op de juiste manier behandeld te worden. Alleen eventjes ontgiften heeft nog NOOIT geholpen.

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Nee beste Jan, je draait de zaken om. Veel mensen gaan dood omdat ze de verkeerde behandeling krijgen. Vergiftiging is levensgevaarlijk, kanker is het antwoord van het lichaam daarop. Het is een wanhopige poging van het lichaam om te overleven. Wat levensgevaarlijk is, is de corruptie binnen de medische industrie. Daar gaan miljoenen mensen dood aan, niet door een stukje van mij. Stel je voor dat het andersom is en jij dus bij deze de verkeerde persoon aanvalt. Zou het mogelijk zijn dat de medische industrie corrupt is? Overweeg het eens, al is het maar voor heel even. En btw, waar lees je over ‘eventjes’ ontgiften? Dat zie ik zelf heel anders. Ontgiften is zwaar werk, dat doe je niet eventjes. Genezen is serious business, maar chemo, straling en snijden hebben daar niets mee te maken.

   Antwoord
   • Maix

    Hoi,

    Kanker is het gevolg van een foutieve celdeling in ons lichaam, niet van het inkapselen van gifstoffen. Diezelfde celdeling zorgt ervoor dat er reparaties verricht kunnen worden zoals wondjes, breuken of beschadigd weefsel. Waardoor wij ook oud kunnen worden en kunnen groeien!

    Ik wil je niet aanvallen op een buitensporige misconceptie van het functioneren van het menselijk lichaam, maar maak me gigantisch zorgen om het wantrouwen en zaaien hiervan.
    Super dat je een gedeelte van erkende geneeskunde bereid bent wél te geloven. Jammer dat je een groot gedeelte van erkende geneeskunde vervolgens weer ontkent.

    Dat er veel geld omgaat in farmacologie is niets minder dan logisch. Onderzoek kost nou eenmaal geld en dat geld moet helaas ergens vandaan komen. Alles dat er over blijft kan vaak vervolgens naar een minder succesvol onderzoek gaan waar niks aan wordt verdiend. Zo is het cirkeltje weer rond.

    Ik hoop oprecht dat mensen elkaar weer wat durven te vertrouwen en een expert weer gewoon een expert kan zijn in de toekomst. Ik wens iedereen veel geluk en sterkte toe en hoop dat iedereen goede inzichten kan krijgen.

    Antwoord
    • Sanne Burger

     Hoi Maix,
     Kanker is niet het gevolg van een foutieve celdeling in het lichaam, maar een reactie op een teveel aan gif- en afvalstoffen en een gebrek aan zuurstof in de cellen. Daar is zeer veel documentatie van. Het lichaam maakt geen fouten, het is een evolutionair hoogstandje waar de medische wetenschap nog nauwelijks iets van snapt. Knobbeltjes in het lichaam zijn een poging van het lichaam om gifstoffen in te kapselen, zodat ze minder schade aanrichten aan de vitale organen. De medische industrie doet alsof het lichaam niet intelligent is en zij het beter weten, terwijl ze barbaren zijn vergeleken met de verfijnde intelligentie en het ongelooflijke herstelvermogen van het lichaam. Ik deel je wens dat mensen elkaar weer meer durven te vertrouwen en in openheid en met respect hun inzichten kunnen delen. Laten we niet het kind met het badwater weggooien.

     Antwoord
   • Ellen

    Hoi Sanne, dankjewel voor je lef om hier zo over te durven schrijven! Na bijna 30 jaar als gespecialiseerd verpleegkundige te hebben gewerkt met op zijn tijd twijfels en steeds vaker twijfels was corona met de mondkapjes leugen de druppel om verder te zoeken. Wat een verrotte wereld is de medische wereld, de goeden daargelaten! Wat zijn we voorgelogen! Maar het tij is aan het keren, er komt steeds meer los gelukkig! Marianne Zwagerman heeft met de podcast Op z’n Kop Jim Reekers Emeritus hoogleraar UVA/AMC geïnterviewd, zeer de moeite waard! Daarin verteld hij oa over zijn boek De medische omerta is zojuist uitgegeven……..heel interessant maar eigenlijk dieptriest.

    Antwoord
    • Sanne Burger

     Beste Ellen, ik heb geen respect voor Jim Reekers. Die man heeft tot zijn pensioen gewacht voor hij dit boek schreef, want ‘klokkenluiders wonen vaak in tenten en ik hou niet van kamperen’. Hij had de kennis, maar hij deelde het niet. Daarmee is hij medeplichtig aan wat hij nu naar buiten brengt. Wat een hypocriet! Ghislaine Lanctot gaf in 2002 al het boek uit ‘The medical mafia’ – zou die Reekers daar de titel van gepikt hebben? Zou hij het al zo lang geweten hebben? Lynne McTaggert gaf in 2005 het boek ‘Wat dokters je niet vertellen’ uit – en ging ervoor naar de gevangenis. Dat zijn voor mij de echte helden. Jim is dat niet. Hij koos ervoor pas iets te zeggen nadat hij zijn pensioen veilig heeft gesteld. Hoeveel zieken en doden heeft dat gekost, vraag ik me af. Misschien oordeel ik te snel, maar ik vind het zo slap! Dan heb ik veel meer respect voor jou, die na 30 jaar in het vak toch onderzoek gaat doen, omdat je voelt dat er iets niet klopt. Dat is pas echte klasse!

     Antwoord
  • Esther

   Lieve Sanne wat fijn dat jij het lef hebt om door de negatieve tirades toch je inzichten en onderzoeken te delen. Wat fijn ook om te weten dat er steeds meer artsen en onderzoekers zijn die op eigen titel hier onderzoek naar doen en dit publiceren. Dat de noodzaak voor een gezonde en bewuste samenleving belangrijker voor jou en hen is dan alle negatieve reacties en pijnlijke statements die gemaakt worden door andere mensen. Dank je wel dat je mij voorzien hebt van nieuwe inzichten en zo mijn eigen kritisch denkvermogen weer triggert om verder te gaan met onderzoeken. Omdat dat mijn eigen verantwoordelijkheid is. Dank je wel.

   Antwoord
 14. jhonnynijhoffgmailcom

  I rest my case!

  Antwoord
 15. bianca clement

  Ik heb al 2 jaar een bult in de liesstreek. Er wordt nu gezegd dat het een vervette lymfklier is, maar ik vind het wel vreemd dat dit niet wegtrekt. Ik heb veel pijnklachten omdat het echt op een rotplek zit. Ik heb last met zitten, last met lopen, een misselijk gevoel, blokkadegevoel.
  Dus ja, vind het nog niet zo makkelijk om het maar gewoon te accepteren als aanwijzing dat mijn lichaam aan het werk is.

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Waar lees je dat je het maar gewoon moet accepteren? Wat er staat is: zoek de oorzaak, ga actief ontgiften, en weiger chemo, bestraling, hormoonbehandelingen, pillen en onnodig snijden. Je lichaam is keihard voor je aan het werk, maar je wordt wel geacht het te helpen.

   Antwoord
 16. Anne

  Sinds ik 7 jaar geleden mijn eetgewoonten heb omgegooid (geen producten meer die van dieren afkomstig zijn, en de supermarkt mijd als de pest), medicijnen tegen hoge bloeddruk eruit heb gedonderd en ieder jaar een paar weken flink ontgift, heb ik geen dokter meer gezien. Daarvoor zat ik gemiddeld zo een vier keer per jaar bij de dokter voor het één of het ander. Het is echt wel een dingetje hoor om trots te doorbreken en erkennen dat je altijd belazerd bent. Daarna komt de moed om al die rimram (levenslange medische indoctrinatie) aan de wilgen te hangen vanzelf, is mijn ervaring.

  Antwoord

Geef een reactie

You might like this too …

Watervasten – deel 1

Watervasten – deel 1

Ik heb het jarenlang uitgesteld omdat het me zo hardcore leek, maar nadat ik de boeken van Herbert Shelton ontdekte...

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Schrijf je in op mijn mailinglist.

Je krijgt een mailtje waarin je je inschrijving moet bevestigen - gemakkelijk!

 

Gelukt! Je hoeft nu alleen nog maar per mail je inschrijving te bevestigen en dan ontvang je elk nieuw artikel direct in je inbox.