Het morfische veld

‘Als je het universum wilt begrijpen, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie’ – Nikola Tesla

Hoe is het mogelijk dat een zwerm vogels door de lucht vliegt, als ware het één wezen? Hoe zwemt een school vissen in de oceaan, als ware het één lichaam? Hoe danst een groep mensen op een rave, als ware het één ziel?

Het morfische veld
Hoe communiceren groepen van dezelfde soort met elkaar, als er geen woorden zijn? Hoe zijn ze met elkaar verbonden? Het is middels het morfische veld, een term die jaren geleden geïntroduceerd werd door Rupert Sheldrake. Het morfische veld is een energetisch veld dat alle informatie in zich heeft dat belangrijk is voor een bepaalde soort. Je zou het kunnen zien als een database, waar elk dier mee verbonden is. Het bestaat uit alle ervaringen die deze bepaalde diersoort gehad heeft in het verleden. Het verklaart waarom een vis weet hoe het moet zwemmen, hoe een pasgeboren schildpadje instinctief weet hoe naar de zee te komen, hoe iedere volgende generatie zich sneller ontwikkelt. Het verklaart hoe kennis doorgegeven wordt. Wijsheid word in het morfische veld bewaard. We hoeven niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden. Of misschien wel.

Makaka apen
Alle dieren in een specifiek morfisch veld zijn telepathisch verbonden, onafhankelijk van of ze fysiek bij elkaar zijn, of niet. Dit is prachtig geïllustreerd in het verhaal van ‘De Honderdste Aap’: ‘Lang geleden, op Kojima Eiland in Japan, bestudeerde een groep biologen een groep makaka’s, een zeer innovatief type apen. Ze observeerden hoe de apen van elkaar leerden door middel van observatie en imitatie, pretty much zoals wij mensen dat doen. Bijvoorbeeld, een van de slimmere vrouwtjes ontdekte dat zoete bataat beter smaakte nadat ze deze in het heldere, zoute water van de oceaan waste. Na een tijdje deed de hele kolonie hetzelfde. Wat echter nog fascinerender was, was het feit dat de apen van de naburige eilanden ook hun zoete aardappels in de oceaan gingen wassen, gelijktijdig met de aapjes op Kojima.

Alles is vibratie
Er zijn veel morfische velden op deze planeet – obviously. Elk van die velden heeft een unieke vibratie. Je kunt het met een radiostation vergelijken. Een aap is verbonden met het Aap kanaal, een giraffe is verbonden met het Giraffe kanaal, en wij mensen zijn afgestemd op het Mens kanaal. Ik, als mens, ben verbonden met jou, mens, door het menselijke veld. Voor zover mijn ervaring reikt, zijn er veel sub-kanalen in het menselijke veld. Of ik je kan horen of niet, voelen of niet, hangt af van mijn gevoeligheid. Ben ik gevoelig genoeg om het onhoorbare te horen, het onzichtbare te zien? Is het mogelijk om mijn vibratie te verhogen, zodat ik je beter kan horen? Is het mogelijk om het een beetje omlaag te brengen, als het allemaal iets té intens wordt?

It sucks to be psychic
Wat sommigen psychose noemen en anderen mediumschap, is wanneer je zo gevoelig bent voor de stemmen en vibraties in het morfische veld, dat je er gek van wordt. Ja, je kunt ook te sensitief zijn. Ik heb ervaringen gehad waar het volume zo hoog was, het bereik zo groot en de kakofonie zo intens, dat ik dacht dat dat ik mijn verstand kwijtraakte. Ik heb nachten gehad waar ik al het geschreeuw, de vertwijfeling en pijn van de hele wereld in één keer kon horen. Althans, zo leek het. Ik het het ook voelen, alsof ik in het lijden van een miljoen mensen tegelijk intapte. Willekeurige beelden van marteling, honger en pijn overspoelden mijn geest, als in een slechte griezelfilm. Zonder drugs! Het was absoluut ondraaglijk. Als ik niet geleerd had hoe mezelf af te schermen van die overweldigende input die ik ontving uit het morfische veld, was ik zeker gek geworden. Ik ben oneindig dankbaar naar mijn leraren toe, die me geleerd hebben hoe ik mezelf kon beschermen. Inmiddels controleer ik het volume en de reikwijdte zelf, (tenminste, het grootste gedeelte van de tijd) afhankelijk van wat passend is. Dit is niks ongewoons, trouwens. Alle mensen hebben deze gevoeligheid en dit vermogen, al zijn sommige wel ongevoeliger dan anderen.

Rare tijden
Op dit bizarre moment in de geschiedenis kun je je verloren, angstig en bezorgd voelen. Er is een pandemie gaande daarbuiten, of althans, dat zeggen ze. De overheidsmaatregelen zijn extreem en gevaarlijk. Je raakt je vrijheid kwijt. Tegelijkertijd blijkt de ene complottheorie na de andere gewoon waar te zijn. De media is op haar meest toxisch met haar verdeel en heers strategieën. Je bent bang voor jezelf, je toekomst en je kinderen. Misschien voel je, zoals zovelen, dat je niemand hebt om mee te praten, nergens om naartoe te gaan, geen plek om rust te vinden. Het Mr. Smith effect is overal. De situatie is zo ernstig dat je soms op de rand van wanhoop, razernij of instorting bent. En dat is waar het morfische veld in komt. Om je te laten zien dat je niet alleen bent. Het enige wat je hoeft te doen is in te tunen, zodat je kunt voelen dat het waar is.

Zet het geluid harder
Het morfische veld maakt zichzelf kenbaar door tekens, dromen, gevoelens en gedachten. Soms zijn ze zo subtiel dat je het nauwelijks merkt, of het meteen wegwuift als iets onbelangrijks. De meeste van ons zijn opgevoed met afwijzing als onze modus operandi. However, sommige signalen zijn zo luid, sommige dromen zo krachtig, dat ze je sprakeloos achterlaten, niet in staat om net te doen alsof het niet gebeurd is. Heb je Sense8 gezien? Dit is een serie over 8 mensen die als één wezen verbonden zijn, al zijn ze tegelijkertijd ook hun eigen persoon. Veel van hun interactie komt akelig dichtbij de realiteit (behalve de orgies). Zij moeten ook leren begrijpen dat deze verbinding echt is en voorbij de rationele scope gaat van wat normaal gevonden wordt.

Tune in
Telepathie is een vermogen dat natuurlijk is voor mensen, alsmede voor dieren en planten. Het is een karakteristiek van het morfische veld. Het betekent niet alleen dat je in tune bent, maar je bent er ook bewust van. Bomen communiceren ook via een veld als dit. Wat je wellicht merkt als er iets gebeurt met een lid van jouw groep, dit ook een effect heeft op jou, en vice versa. Vaak zul je niet helemaal weten wat er precies aan de hand is, maar je kunt het voelen. Dit fenomeen is uitgebreid onderzocht bij planten, stenen en ook bij water. Als een boom in het bos wordt omgezaagd, kun je een reactie meten in alle andere bomen. Wij zijn niet zoveel anders.

Shift
De laatste tijd neem ik een shift waar in het morfische veld waar ik deel van uitmaak. Eerlijk gezegd weet ik niet precies welk veld dit is. Voor zover ik kan waarnemen, is het aantal mensen dat ermee verbonden is veel minder dan 8 miljard. Gelukkig. Maar toch, het zijn er nog steeds veel, al kan ik er niet echt een aantal op plakken. 50.000? 500.000? However, er zijn best veel mensen op de wereld, mensen die ik in werkelijkheid ken, van wie ik weet dat ze tot dit veld behoren. Het zijn de mensen bij wie geen tijd verstreken lijkt te zijn als je elkaar weer ziet. En, ook al kan ik ze voelen, het overgrote deel van de mensen die in dit veld horen, heb ik niet ontmoet. Maar goed, wat ik zei was dat ik de laatste tijd een opmerkelijke verandering in het veld heb waargenomen. Ik voel meer verbinding, meer eenstemmigheid, meer support, meer vreugde en meer kracht. Ik durf zelfs te zeggen, meer dan ooit.

Connectie
Bijvoorbeeld: ik ben van plan om over een bepaald onderwerp te schrijven, maar stel het uit, zoals ik zo vaak doe. Het idee is daar en sluimert in mijn mind, maar zonder gemanifesteerd te worden. En vaak vind ik dan de volgende dag een artikel van iemand anders over dat thema, soms met een paar woorden of zelfs zinnen exact zoals ik het bedacht had. Of iemand stuurt me een lied met lyrics om te laten zien hoeveel ze lijken op een van mijn gedichten. Of ik denk aan iemand en hij of zij belt me. Of ik word ‘s ochtend in bliss wakker, er gewoonweg zeker van dat alles oké is met mijn tribe. Of ik droom over iemand en de volgende dag bots ik op straat zomaar tegen hem op. O nee, wacht, ik kan die uitdrukking niet meer gebruiken. Balen.

Liefde
Met sommige mensen voelen we een sterkere resonantie dan met anderen. Dit is waar liefde erbij komt. Door liefde komen we in een resonante relatie met een ander persoon. Afstand verdwijnt en je kunt elkaar voelen, waar je ook bent. Er is geen separatie, je voelt en handelt als één wezen. Als je ongelukkig bent, resoneert die andere persoon mee. Hij of zij zal in respons ook ongelukkig worden, of hij kan je optillen. Als zijn vibratie sterker is dan die van jou, dan zul je met hem gaan resoneren en je meteen beter voelen. Vice versa hetzelfde. Stel je voor, een morfisch veld dat barst van liefde, vreugde, vertrouwen en kracht! Dat is het gevoel dat ik heb, en het wordt iedere dag sterker.

Kracht
Voel je je machteloos? Hoeft niet. Je vibratie is zo krachtig, het raakt letterlijk alles en iedereen om je heen aan. Door wat je uitzendt, door je houding, emoties en gedachten, beïnvloed je de wereld om je heen, veel meer dan je misschien denkt. Je kunt verontreinigen met wat je uitzendt, maar je kunt ook helen met wat je uitzendt. Wil je weten wat je kunt doen aan deze globale crisis? Verhoog je vibratie op elke mogelijke manier! Het is het enige dat telt. Mensen, planten, dieren, water, zelfs stenen zullen erop reageren. Morfische velden maken ook connecties met elkaar en wisselen constant informatie en energie uit.

Voel je het? Voel je de shift in het menselijke veld? Voel je hoe het je optilt? Durf je los te laten en ertegenaan te leunen? Durf je opgetild te worden? Voel je de omhelzing van degenen die van je houden? Durf je erop te vertrouwen? Is het echt?

Jazeker. Het is echt.

Sanne Burger
sanneburger.com

0 reacties

You might like this too …

Voor geen goud

Voor geen goud

Er was eens een man die besloot om op avontuur te gaan. Hij werd goudzoeker. Hij trok naar het Noorden om zijn geluk...

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Schrijf je in op mijn mailinglist.

Je krijgt een mailtje waarin je je inschrijving moet bevestigen - gemakkelijk!

 

Gelukt! Je hoeft nu alleen nog maar per mail je inschrijving te bevestigen en dan ontvang je elk nieuw artikel direct in je inbox.