De gouden lijnen van Covid-19

Sanne Burger

14 mei 2020

De werkelijkheid is een oneindig groot web, bestaande uit gouden draden. Wij, de metaforische spinnen, manoeuvreren in die werkelijkheid door met onze gedachten de draden van het web te volgen. Dit gebeurt bewust of onbewust. Door die gouden draden of lijnen bewust te lopen, kun je de grenzen van de werkelijkheid oprekken. Dit proces wordt ook wel ‘gouden lijnen lopen’ genoemd, wat een metafoor is voor helder denken.

Er zijn verschillende lijnen die verbonden zijn met Covid-19. Hier zijn er een paar.

Vier gouden lijnen van Covid-19

  1. Covid-19 is een levensgevaarlijk virus, van vleermuis naar mens overgesprongen, of ontsnapt uit het smeltende ijs van de Arctic, die wereldwijd miljoenen zal doden als we het niet stoppen.
  2. Covid-19 een levensgevaarlijk virus, ontwikkeld in een laboratorium in Wuhan, die wereldwijd miljoenen zal doden als we het niet stoppen.
  3. Covid-19 is een vrij milde griepvariant, een Corona virus, waar minder mensen aan zullen sterven dan aan de gewone griep, dus dat we gewoon op zijn natuurlijke beloop kunnen laten.
  4. Het Covid-19 virus bestaat niet. Covid-19 is een hoax, een cover up voor een andere agenda. Alles is gelogen en de maatregelen zijn volstrekt zinloos.

Als een spin in het web
Iedereen bevindt zich per definitie ergens in het web van de werkelijkheid. Sommige mensen hebben een grote actieradius en bewegen snel en gemakkelijk langs de verschillende lijnen. Andere mensen hebben de neiging op één plek in het web te blijven. De één is avontuurlijker, nieuwsgieriger en avontuurlijker dan de ander. Als veel mensen op één plek blijven ontstaan clusters, plekken in het web waar heel veel spinnen op elkaar zitten. Die plekken heten dan ‘normaal’, of ‘hoe het hoort’.

Opeengepakt
Ik denk dat lijn 1 op dit moment het grootste cluster is. De meeste mensen geloven in en verdedigen deze gouden lijn. Het cluster op lijn 2 wordt momenteel kleiner, terwijl het cluster op 3 en 4 groeit, in mijn beleving. Waar zit ik zelf? Ik beweeg me tussen 1, 2, 3 en 4 in, vanuit de constante vraag: wat is er aan de hand? Daarbij kom ik steeds minder vaak uit bij 1 en 2, maar steeds vaker bij 3 en zelfs bij 4. Lijn 3 heeft verreweg mijn voorkeur, maar dat is geen reden om er te blijven. De vraag ‘Wat is waar’ is in deze mijn kompas.

Gouden lijnen lopen
Hoe loop je gouden lijnen? Hoe kom je in beweging? Eén manier is vragen stellen, onderzoek doen, praten met mensen die een andere mening hebben dan jij, kennis en informatie verzamelen uit verschillende bronnen. Een andere manier is levenservaring opdoen. Je kunt bewust op zoek gaan naar nieuwe ervaringen, maar ook als er ineens iets heftigs gebeurt in je leven, word je gedwongen om in beweging te komen. Dit gebeurt nu op grote schaal in de wereld.

Waar in het web zit jij op dit moment? Welke van de vier lijnen spreken je het meest aan?

1. Covid-19 is een levensgevaarlijk virus, van vleermuis naar mens overgesprongen, die wereldwijd miljoenen zal doden als we het niet stoppen.

Is dit inderdaad een natuurlijk ontstaan virus, dat zo besmettelijk is dat we allemaal in gevaar verkeren? Is dit een bewezen hypothese, of een feit? En als dat echt zo is, waarom gaan er dan zo weinig mensen dood? Is dat omdat we allemaal zo gehoorzaam zijn, of is het omdat het geen levensgevaarlijk virus was in the first place? En als dat níet zo is, waarom zegt de media dan dat het wél zo is? Zijn de maatregelen en de daaruit voortkomende economische crisis en humane rampen, gerechtvaardigd? Zijn de gevolgen voorzien of onvoorzien, gepland of ongepland?

2. Covid-19 een levensgevaarlijk virus, ontwikkeld in een laboratorium in Wuhan, die wereldwijd miljoenen zal doden als we het niet stoppen.

Hoe is dat mogelijk? Welke gek gaat een virus ontwikkelen dat zo gevaarlijk is? Fauci? Bill Gates? Is het waar dat Fauci een lab in Wuhan financierde, of is dit een complottheorie? Maar wacht, als dit zo is, waarom gaan er dan zo weinig mensen dood? Is het mislukt, of maar gedeeltelijk gelukt? En als dit zo is, wat is dan de bedoeling hiervan? Heeft het iets te maken met wat ze de Nieuwe Wereldorde noemen, of met de plannen van Gates om door middel van vaccins de wereldbevolking te verminderen? Zijn de maatregelen en de daaruit voortkomende economische crisis en humanitaire rampen, gerechtvaardigd? Zijn de gevolgen voorzien of onvoorzien, gepland of ongepland?

3. Covid-19 is een vrij milde griepvariant, een Corona virus, waar minder mensen aan zullen sterven dan aan de gewone griep, dus dat we gewoon op zijn natuurlijke beloop kunnen laten.

Als je naar de cijfers kijkt, dan lijkt het er wel op. Maar kloppen de cijfers wel? Het schijnt dat er enorm mee gesjoemeld is. Maar als dat zo is, zijn ze dan omhoog of omlaag bijgesteld? En als het een gewone griep is, waarom zijn de maatregelen dan zo extreem? Is het middel erger dan de kwaal? Zijn de WHO en het RIVM zo dom dat ze maatregelen nemen die mensen juist méér in gevaar brengen? Of is het niet domheid, maar slaafse volgzaamheid? En als dat zo is, wat volgen de machthebbers dan zo slaafs? Is dit gepland of ongepland?

4. Het Covid-19 virus bestaat niet. Covid-19 is een hoax, een cover up voor een andere agenda.

Eh, is dit niet te cynisch? Zijn mensen zo makkelijk manipuleerbaar dat er niet eens een echt virus nodig is om ze bang te maken en de hele maatschappij te ontwrichten, zonder dat iemand zich verzet? Zijn we niet veel slimmer en moediger dan dat? Mensen laten hun ouders toch niet alleen sterven op grond van een leugen? Maar mocht dit toch zo zijn, hoe komen ze er dan mee weg? Dan zou het toch allang bekendgemaakt zijn? Of wordt iedereen die bekendmaakt wat erachter zit gecensureerd en belachelijk gemaakt? En wie zijn die ‘ze’ waar je het over hebt? De elite? De Deepstate? De Cabal? De Illuminati? En geloof je nou echt dat zelfs de media, Hollywood, het Vaticaan, het koningshuis en de politiek hieraan meewerken? We leven toch niet in een controlestaat? En waar is dan de cover up voor?

De kracht van het niet weten
Door vragen te stellen en deze op je in te laten werken kom je geestelijk in beweging. Je maakt je als spin los uit het cluster en begint met het voorzichtig onderzoeken van de verschillende lijnen, die zich van daaruit tot in het oneindige uitstrekken. Zo rek je de grenzen van je werkelijkheid op.

Het web is uit elkaar aan het vallen
De huidige crisis is als een storm die aan het web schudt en trekt. Er ontstaan scheuren. De eens zo comfortabele schuilplaats verandert ineens in iets dat heel onveilig is. Dat is hoe dan ook zo, ongeacht welke van de vier lijnen je volgt. De vraag: wat is er aan de hand? is bij alle vier de lijnen even relevant.

Je bent vrij om te doen en te laten wat je wilt
Als mens heb je vrije wil. Je mag geloven wat je wilt. Het staat je vrij om te doen wat je wilt, al ontkom je niet aan de consequenties. Je kunt blijven waar je bent, je kunt beslissen om in beweging te komen, je mag zelf weten welke kant je op gaat. Je mag je ook bedenken en teruggaan, of van koers veranderen, om welke reden dan ook. Het enige wat niet mogelijk is, is de storm ontwijken.

Wat ga je doen? Welke kant wil je op? Wanneer kom je in beweging? Hoe langzaam of snel wil je gaan? Het antwoord op deze vragen bepaalt hoe je toekomst eruit gaan zien, niet alleen voor jou, maar voor iedereen. Het web van de werkelijkheid creëren we samen.

Sanne Burger
sanneburger.com

0 reacties

You might like this too …

Eind goed al goed?

Eind goed al goed?

(Dit is een artikel geschreven in februari 2023 - oorspronkelijk in het Engels, nu pas vertaald in het Nederlands.) Ik...

De schrijver en de monnik

De schrijver en de monnik

Meditatie is niet goed voor een schrijver Het is het laatste wat hij zou moeten doen Een schrijver heeft geen lege of...

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Schrijf je in op mijn mailinglist.

Je krijgt een mailtje waarin je je inschrijving moet bevestigen - gemakkelijk!

 

Gelukt! Je hoeft nu alleen nog maar per mail je inschrijving te bevestigen en dan ontvang je elk nieuw artikel direct in je inbox.