Je kunt ook té positief denken

Sanne Burger

21 maart 2020

‘Wat fijn hè, die pandemie. Lekker thuisblijven, eindelijk eens goed uitrusten, mediteren, yoga doen, spelletjes met de kinderen. En oh, wat leuk hè, de dolfijnen zijn terug in de kanalen van Venetië, en wat zijn de Italianen toch weer heerlijk romantisch bezig met hun liefdesliedjes, gezongen vanaf hun balkonnetjes, en oh, de lente weet niet dat er een wereldwijde crisis gaande is, dus de bloemetjes bloeien, de vogeltjes zingen, wat is het allemaal toch geweldig. En zo verbindend ook, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We zijn één grote familie.’

Ik word er niet goed van!

Op dit moment is de wereldeconomie aan het crashen, heel veel mensen zijn hun inkomen kwijt, bedrijven gaan failliet, oude mensen zitten alleen thuis, verpleeghuizen sluiten hun deuren voor bezoek, er is overal angst, verwarring en ellende. Dat is een feit. Ik zie het om me heen. Ik zie het in de ogen van de mensen in de supermarkt, ik hoor het van mijn vrienden. Sommigen kunnen niet meer bij hun moeder op bezoek (ik ook niet), anderen zitten in quarantaine, weer anderen kunnen hun eigen land niet in, anderen kunnen juist niet weg. Ellende!

Je kunt ook te ver gaan met je positieve invulling van de werkelijkheid

Stel je voor: er komt een militaire macht je dorp inlopen, tot de tanden toe gewapend. Onder bedreiging word je je huis ingejaagd en word je deur gebarricadeerd. Daar zit je dan, met huilende kinderen en een bevende moeder. Wat doe je? Dan ga je toch ook niet posten hoe leuk je plantjes erbij staan in de vensterbank? Dan ga je toch eerst uitzoeken wat er gebeurd is? Dan is je eerste reactie toch: ‘What the fuck just happened?

Deze basic reactie mis ik bij heel veel mensen. Er is een soort gelatenheid, een inertie ten aanzien van wat zich wereldwijd voltrekt.

‘Ach, wat komt dat komt. Het is all meant to be. Ik hoef het niet te snappen. We maken er gewoon het beste van. Er komt vast snel een vaccin.’ Luister, dit is niet langer positief denken, dit is gewoon ontkenning. Dit is dissociatie! Wil je niet weten hoe het zit? Wil je niet eerst zeker weten dat het zin heeft om weken in je huis opgesloten te zitten, voor je het ook daadwerkelijk gaat doen? Waarom is iedereen zo volgzaam?

Waarom zijn we allemaal zo braaf?

Als er echt een dodelijk virus is dat rondwaart en iedereen, vooral de kwetsbaren, laat sterven als we hem vrij spel geven… als ik dat zeker weet, dan ben ik bereid om mijn huis in te gaan, de deur dicht te doen en voor mijn part drie maanden te gaan mediteren. Maar je moet wel een hele goede reden hebben om dit mij en mijn dierbaren aan te doen, en ik zie die reden niet. Ik heb nog helemaal geen bewijs gezien dat het Covid-19 virus het ergste virus is ooit. Niet! En jij ook niet! Niemand heeft dat bewijs, want het is er gewoon niet! Ik hoor juist uit allerlei bronnen dat het Covid-19 virus zich in niets onderscheidt van andere Corona virussen, dat de meeste mensen geen of nauwelijks klachten hebben, als het al Covid-19 is wat ze hebben, en dat de meeste doden, in Italië zelfs 99,2%, andere ziektes hadden die net zo goed de doodsoorzaak hadden kunnen zijn.

Waarom zijn zo weinig mensen gealarmeerd door het schrijnende gebrek aan wetenschappelijk bewijs?

Als je mij kunt laten zien dat ik me vergis, dat het virus echt levensgevaarlijk is en een verwoestende pandemie kan veroorzaken… als je mij kunt laten zien hoe we dit kunnen voorkomen, en als ik overtuigd ben, dan zal ik doen wat je zegt, en niet eerder. Laat me de feiten zien, de onderzoeksrapporten, de resultaten. Als je dat niet kunt, waarom zou ik je dan geloven? Wie zegt in dat geval dat je niet andere belangen voor ogen hebt dan mijn welzijn? Het zal niet de eerste keer zijn dat ons, the people, iets wijsgemaakt wordt. Hoor je? Ik vertrouw je voor geen cent!

Weet je wat het probleem is? Wij, jij en ik, de gewone mensen, hebben helemaal geen toegang meer tot de waarheid!

En we zijn daar zo aan gewend geraakt, de laatste paar decennia, dat het ons niet eens meer opvalt. We kijken gewoon TV, we zitten op social media, we googelen en nemen dat als waarheid aan. Die technocratie waar David Icke het over heeft, die is er allang! We zijn inmiddels zo moe, zo gelaten en murw gebeukt dat als iemand zegt ‘Je moet in je huis blijven!’ we zeggen ‘Oh, prima hoor. Ik post wel een selfie met mijn geraniums.’

Come on, people! 

Een vriend in Utrecht kreeg gisteren een brief van de KPN: ‘Beste klant, tussen 22 en 26 maart worden nieuwe zendmasten voor uw mobiele netwerk geïnstalleerd. Mogelijk zal de ontvangst even wat minder zijn.’ Goh, wat toevallig. Net nu! Waarom zou dat zijn? Zodat niemand op straat is en we dus geen filmpjes kunnen maken van de vogels en bijen die uit de bomen gaan vallen, of van mensen die gaan omvallen? O nee, er zijn geen mensen! De straten zijn leeg. How convenient.

Ja, daar sta je dan met je verzet. In je eentje. Want al je vrienden zitten binnen Kum Ba Yah te zingen met hun online cybertribe, in een mist van wierook en positiviteit. ‘Eindelijk tijd voor mezelf. Dankjewel, Corona. Aho.’ En terwijl de straten uitgestorven zijn, wordt 5G geïnstalleerd.

‘Maar het Corona virus is er om ons te helpen!

Het is er om ons te laten inzien dat we moeten onthaasten, dat we ons naar binnen moeten keren. En het is juist goed voor Moeder Aarde, want nu krijgt ze haar welverdiende schoonheidsslaapje. Het is toch fijn dat de luchtverontreiniging in China met 37% omlaag is, dat er hertjes door de stad lopen, dat het water ineens zoveel schoner is?’

Stel jezelf de vraag: de mensen die gaan sterven, de bedrijven die failliet gaan, de armoede die gaat toeslaan, het aantal mensen dat afhankelijk gaat worden van een uitkering… wie heeft deze slachtoffers gemaakt?

Een dodelijk virus, of een regering met zijn extreme maatregelen? Mensen verwarren de acties van de regering met het virus zelf. Het effect bewijst niet de oorzaak! De ontwrichting van de maatschappij komt niet door het virus, maar door de maatregelen. Deze gevolgen komen niet van een goedmoedig virus dat eruitziet als een cartoon die een high five geeft en het beste met ons voor heeft. Het is ook geen boodschap van Moeder Aarde zelf. Het is een opgelegde, onnatuurlijke, gewelddadige actie die niemand als zodanig herkent omdat iedereen sterrenstof in zijn ogen heeft!

0 reacties

Geef een reactie

You might like this too …

Watervasten – deel 1

Watervasten – deel 1

Ik heb het jarenlang uitgesteld omdat het me zo hardcore leek, maar nadat ik de boeken van Herbert Shelton ontdekte...

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Schrijf je in op mijn mailinglist.

Je krijgt een mailtje waarin je je inschrijving moet bevestigen - gemakkelijk!

 

Gelukt! Je hoeft nu alleen nog maar per mail je inschrijving te bevestigen en dan ontvang je elk nieuw artikel direct in je inbox.