De Spiriwiriwapclub

Sanne Burger

29 oktober 2021

De Spiriwiriwapclub is een club van mensen die zo snel mogelijk naar 5D willen emigreren, omdat ze een hekel hebben aan 3D. Het is de club die denkt dat fake it til you make it de snelste weg is om van 3D naar 5D te komen. Deze mensen doen net alsof ze al in 5D zijn, omdat ze 3D haten. Maar omdat je in 5D niet mag haten, doen ze net alsof ze al in 5D zijn, zodat ze 3D niet hoeven te haten. Ja, het is ingewikkeld.

Negatieve emoties zijn verboden
In de Spiriwiriwapclub mag je het niet hebben over het onrecht in de wereld. Je mag ook geen negatieve emoties hebben. In de Spiriwiriwapclub worden emoties die met heftigheid en intensiiteit geassocieerd worden, gezien als negatief. Woede is bijvoorbeeld een negatieve emotie, in hun ogen, net als verontwaardiging. Diep verdriet, waarbij het lijkt dat je hart breekt, kan ook echt niet, want dat zou betekenen dat je de werkelijkheid niet aanvaardt zoals ze is.

Lage vibraties zijn verboden
Als je zulke lage vibraties toelaat, aldus de Spiriwiriwapclub, dan polariseer je. Het woord ‘polariseren’ staat in de Top 10 van Verboden Woorden in de Spiriwiriwapclub-bijbel. Nee, ze hebben niet door dat ze met het veroordelen en afwijzen van bepaalde emoties zélf polariseren. Of misschien ook wel, maar dat zullen ze zeker niet toegeven.

Stiekem boos worden
Dit alles maakt dat Spiriwiriwapmensen hun natuurlijke emoties onderdrukken. Daarom gaan ze heel raar gaan doen als ze bijvoorbeeld in een situatie terechtkomen waar woede gerechtvaardigd is. Want je ergens over opwinden betekent volgens hen dat je nog steeds vastzit in 3D. Dus spiriwiriwapmensen worden niet boos. Alleen stiekem.

Demonstreren is zinloos
Ze demonstreren ook niet. Ze winden zich niet op wanneer een meisje met een waterkanon tegen de muur wordt gekwakt tijdens een demonstratie, waarbij ze een schedelbasisfractuur oploopt. ‘Zo gaat dat nou eenmaal in de 3D wereld’ is hun hardvochtige oordeel. ‘Dat meisje koos er toch zeker zelf voor om daar te lopen. Ze had zeker iets te leren van deze ervaring.’

Je kiest er zelf voor
Spiriwiriwapmensen hebben geen idee hoe hooghartig, arrogant en kil ze kunnen overkomen. Hoe wreed ze zijn in hun oordeel over anderen. Spiriwiriwapmensen hebben geen compassie voor menselijke pijn. Ze hebben geen begrip voor het ploeteren, het bloed, het zweet en de tranen, het vallen en opstaan dat gepaard gaat met het menselijke leven.

Dag lieverd
Spiriwiriwapmensen kunnen van binnen heel lui en gemeen zijn, maar je zult het niet aan ze zien, want ze hebben allemaal pastelkleurige kleren aan, gemaakt van natuurlijke materialen. En ze glimlachen de hele tijd. En ze noemen iedereen ‘lieverd’. Heel verwarrend. Eigenlijk doen ze dat omdat ze je naam niet kunnen onthouden, maar dat geven ze natuurlijk niet toe. Vergeetachtigheid is zooooo 3D.

Irritatie is slecht
Irritatie is ook ten strengste verboden in de Spiriwiriwapclub. Als je bijvoorbeeld bij een Spiriwiriwap-bijeenkomst bent en je ergert je aan iemand die niet ophoudt met over zichzelf te praten en je kunt het niet laten om te zeggen: ‘Ben je nou eindelijk klaar?’ dan zullen de leden van de Spiriwiriwapclub heel boos op je worden omdat je geïrriteerd bent, want dat is niet 5D en nu heb je ook nog hun frequentie omlaag gehaald.

Lijden is verboden
De regels zijn echt niet bij te houden in de Spiriwiriwapclub. Als leden van de Spiriwiriwapclub ziek worden, of hun partner verlaat ze, of ze krijgen een ongeluk, of een familielid overlijdt, dan komen ze in de problemen. Dan voelen ze van alles, maar omdat zulke heftige gevoelens in de club als negatief bestempeld worden, moeten ze die wel onderdrukken.

Ze staan zichzelf niet toe om te rouwen.
Ze staan zichzelf niet toe om te schreeuwen.
Ze staan zichzelf niet toe om te vechten.
Ze staan zichzelf niet toe om afleiding te zoeken.
Nee, het moet allemaal meditatief, zuiver en puur opgelost worden. Hoogstens schrijven ze er een gedicht over.

Botox
De meeste Spiriwiriwapclubleden doen stiekem Botox, want dan zie je de emoties niet meer. En ze houden ook niet van haar. Ze scheren en waxen zichzelf voortdurend. Het zijn vaste klanten bij de laserbehandeling instituten. Oksels, schaamstreek, benen, tenen, rug – alles moet weg. Ze willen geen sporen van dierlijkheid op hun lichaam. Ze willen net zo volmaakt sterven als dat ze geboren zijn. Zonder littekens, zonder rimpels en zonder haar.

Smetvrees
De meeste Spiriwiriwapclubleden zijn veganistisch. Niet omdat ze nou zo gezond willen zijn of omdat ze medelijden hebben met dieren, maar ze houden gewoon niet van afwassen. Ze houden niet van vieze, vette pannen. Alle Spiriwiriwapmensen hebben smetvrees. Ze verbergen hun angst om te leven onder een schijn van heilligheid, een façade van licht en liefde.

Knuffelen
Het eerste motto van de Spiriwiriwapclub is: ‘Gij zult geen verdeeldheid zaaien.’ Terwijl je bij alles verdeeldheid zaait! Als je gaat demonstreren zaai je verdeeldheid, maar als je niet gaat demonstreren, zaai je ook verdeeldheid! Mensen van de Spiriwiriwapclub zeggen dingen als: ‘Als ik oog in oog zou komen te staan met de duivel, zou ik hem in mijn armen nemen.’
Wat nou, de duivel omarmen? Heb je nog nooit gehoord van grenzen stellen? Heb je nog nooit gehoord van zelfverdediging? Heb je nog nooit gehoord van iets doen om de kwetsbaren te beschermen? Heb je nog nooit gehoord van vechten voor je recht? Heb je nog nooit gehoord van opstaan tegen onderdrukking?

Zo was ik vroeger ook
Onee, aan vechten is de Spiriwiriwapclub voorbij. Daar doen ze niet meer aan. Zij hebben namelijk geen strijd meer in hun leven. Als jij nog steeds het idee heb dat je moet opstaan voor je recht, moet vechten voor je vrijheid of je ergens tegen moet verzetten, dan ben je gewoon verkeerd bezig. Dan zie je het nog niet helder. Dan ben je er nog niet. Tenminste, niet waar zij zijn. ‘Is niet erg, hoor’, zeggen ze dan. ‘Ik was vroeger ook zo. Been there, done that. De een ontwikkelt zich nu eenmaal sneller dan de ander. Daar heb ik geen oordeel over.’

Verboden te polariseren
Het tweede motto van de Spiriwiriwapclub is: ‘Gij zult niet polariseren.’ Polariseren is slecht en dus verboden. Polariseren is bijvoorbeeld een andere mening hebben. Als leden van de Spiriwiriwapclub zeggen: ‘Wij demonstreren niet’ en jij zegt: ‘Nou, soms heeft demonstreren best wel zin, hoor’ dan ben je echt verkeerd bezig. Dan ben je echt aan het polariseren. Dan zit je echt fout. Dan word je zo uit de club geflikkerd.

Masturberen mag wel
Leden van de Spiriwiriwapclub houden ook niet van seks, want seks is per definitie polariserend. Seks is immers gebaseerd op man-vrouw. En ook als het twee vrouwen zijn, of twee mannen, of een meervoudige combinatie van dat alles, dan is er toch meestal sprake van de één die gepenetreerd wordt en de ander niet. Dus ja, dat maakt seks toch per definitie polariserend. En dat is niet eerlijk. Spiriwiriwapmensen houden eigenlijk alleen maar van masturberen, want dat is de enige vorm van seks die niet polariserend is, dus spiritueel.

Een echt mens
Nou, weet je wat? Ik ben liever een echt mens. Een mens met passie. Een mens met een hart. Een mens die zich opwindt als anderen geweld aangedaan wordt. Een mens die niet bang is om zich te laten raken. Een mens met verlangens. Een mens wier hart breekt als ze ziet hoe een meisje tegen de muur wordt gekwakt met een waterkanon van de ME. Een mens die durft toe te geven hoe pijnlijk het is wat er op dit moment gebeurt in de wereld.

Ik hoef geen lidmaatschap in de Spiriwiriwapclub. Ik blijf liever echt.

Sanne Burger
sanneburger.com

15 Reacties

 1. Karin

  Ik vind dit naar geschreven. Hier houd ik totaal niet van. Mensen op zo’n manier wegzetten. Negatief. Belachelijk maken. Als je zo doorgaat wil ik mij uitschrijven.

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Hoi Karin, ik had toch erbij gezet: Niet lezen als je snel beledigd bent! Tja.. Ik moet je wel waarschuwen: ik ga zeker zo door. Dit is nog maar het begin.

   Antwoord
 2. mnvv75

  Zo, dat is even heel helder geformuleerd wat ik wel voel, maar nog niet in woorden gevat kreeg. Dank Sanne voor deze klare taal!

  Antwoord
 3. Stefanie

  Geweldige tekst Sanne!!

  Antwoord
 4. Marc

  Nu wil mijn ego zeker lid worden van de Spiriwiriwapclub. Wat is het adres?

  Antwoord
 5. Sandra

  Buikpijn en tranen van het lachen!

  Antwoord
 6. Renate

  Yesss! En hoera voor keuze-vrijheid.

  Antwoord
 7. Ursula M Eireiner

  Wat een genot om dit te lezen! Ik geloof dat ik toch wel heel erg 3D ben … op mijn 82e durf ik wel te zeggen: Been there, done that. En fake it til you make it is ook een oude bekende. En ‘lieverd’ zeggen omdat ik de naam vergeten ben … maar dat mag, op mijn leeftijd. Je artikel is puur entertainment! Ik zit hier zalig in het herfstzonnetje, het waait en ik geniet. Is dat ook 3D? 😂

  Antwoord
 8. Karlijn

  Heerlijk Sanne, zo herkenbaar!

  Antwoord
 9. Gabriëlle van der Linden

  dank je Sanne,
  had ik effe nodig

  Antwoord
 10. Chaitanya

  Je bent een echte spiriwiriwappie. Of zoals kinderen zeggen: “wat je zegt dat ben je zelf.” Ik ook. Dat is een compliment aan ons beiden. Wat jij als tegenstellingen opvoert zijn geen tegenstellingen, maar elkaars verlengde. Er bestaat geen laag zonder hoog, geen verlies zonder winst, geen haat zonder liefde. Als je wil kun je deze permeteum immobile blijven koesteren, en er een uitkiezen om de ander mee te bevechten, daar is niks mis mee. Voor mij was dat niet genoeg. Is er niet meer dan dit of ligt er nog iets achter? En wat is de oorzaak van deze tegenstellingen. Dat er mafkezen zijn die daar verkeerd mee omgaan en die jij “5D” noemt is niet mijn verantwoordelijkheid en ik wil daar ook niet mee geassocieerd worden. Dank u. Persoonlijk hou ik wel van een lekker potje vechten. Het is een spel. En als je maar lang genoeg vecht verlang je vanzelf naar vrede en als het maar lang genoeg vrede is wordt het vanzelf weer vechten. Perpeteum Immobile. Is dat alles?

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Ik denk dat ik nog niet zo ver ben als jij. Jij moet wel bijna verlicht zijn.

   Antwoord
 11. konijntje

  haha, geniaal dit. Spijker – kop ook, die 5D mensen zijn zoooooo nep, bah! Laat mij maar lekker 3D leven hoor, ik kom nog uit de tijd dat computerspellen 2D waren, kun je nagaan.

  Antwoord
 12. Pieter de Graaf

  Heerlijk Sanne, ik kan er van genieten zoals je schrijft, heerlijke humor.

  Antwoord

Geef een reactie

You might like this too …

Eind goed al goed?

Eind goed al goed?

(Dit is een artikel geschreven in februari 2023 - oorspronkelijk in het Engels, nu pas vertaald in het Nederlands.) Ik...

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Schrijf je in op mijn mailinglist.

Je krijgt een mailtje waarin je je inschrijving moet bevestigen - gemakkelijk!

 

Gelukt! Je hoeft nu alleen nog maar per mail je inschrijving te bevestigen en dan ontvang je elk nieuw artikel direct in je inbox.