Het ritueel van de Zeven Sluiers

Sanne Burger

21 november 2019

In het taoïsme en andere esoterische praktijken wordt gezegd dat het lichaam zeven lagen of zeven energetische sluiers heeft, die het beschermen tegen de buitenwereld. Wanneer je in een menigte bent, bijvoorbeeld op een festival of in het winkelcentrum, of opeengepakt in een vliegtuig of een bus zit, is het gezond om grenzen te hebben, zodat mensen jouw persoonlijke ruimte niet binnen kunnen komen. De Zeven Sluiers zorgen ervoor dat je beschermd bent. Ook spelen de Zeven Sluiers een belangrijke rol bij het vrijen.

Liefde en intimiteit

Het bedrijven van de liefde kan worden omschreven als de meest intieme ervaring die mogelijk is tussen twee mensen. Penetratie brengt ons lichaam zo dicht bij elkaar als fysieke grenzen toelaten. Op zielsniveau kun je een diepe verbinding ervaren, vooral als je verliefd bent. Volgens bepaalde sjamanistische overtuigingen creëert de daad van liefde een energetische verbinding die 4 tot 7 jaar duurt, of je nu bij elkaar blijft of niet. Tenminste, als je helemaal tot de Zevende Sluier gaat.

De dans van de geliefden

In zekere zin begint het vrijen bij het eerste oogcontact. Wanneer je die intense vonk voelt, is het begonnen. Wat daarna gebeurt, is een dans die verschillende fasen kent en uiteindelijk kan leiden tot de laatste fase: de Zevende Sluier. Het ritueel van de Zeven Sluiers heeft als doel dit delicate proces te kanaliseren, vooral door te vertragen. Bij het ritueel van de Zeven Sluiers, ga je elke fase een voor een in, heel voorzichtig en met het grootste respect. Alleen wanneer een bepaald niveau van intimiteit volledig is ervaren, wordt de volgende sluier betreden. Ongeduld, dwang of druk spelen geen rol bij deze manier van vrijen. Er is geen verplichting, geen haast; alleen het zachte gefluister van de Zeven Sluiers, vertaald in subtiele gevoelens van verlangen, tederheid en lust, of mogelijk onthechting en koelte.

Er is geen garantie of belofte dat de ene fase naar de volgende zal leiden. Je kunt van gedachten veranderen, als je je halverwege realiseert dat dit toch niet zo’n goed idee was. Je luistert naar de wijsheid van je lichaam, die altijd goed is.

Het ritueel van de Zeven Sluiers

Het ritueel van de Zeven Sluiers, een oude taoïstische oefening, leert je hoe je volledig aanwezig kunt zijn tijdens het vrijen. Je kunt het ritueel van de Zeven Sluiers gebruiken om je relatie met een nieuwe geliefde te beginnen, of het kan het liefdesleven dat je hebt met je huidige partner naar een heel nieuw niveau tillen. Als het succesvol is, kan dit intense proces oude wonden genezen en roestige patronen veranderen. Soms realiseer je je door pure aanwezigheid tijdens het vrijen dat je niet meer met deze persoon wilt vrijen, wat een heel bevrijdend inzicht kan zijn.

A trip down memory lane

De meesten van ons zullen een aantal jaren seksuele ervaring hebben, voordat we besluiten om het ritueel van de Zeven Sluiers te doen. Bij iedere sluier is er de mogelijkheid dat herinneringen en sterke emoties opkomen. Het lichaam onthoudt alles wat het ooit is overkomen. Je seksuele verleden wordt zichtbaarder bij elke sluier die je binnengaat. In zekere zin begin je helemaal opnieuw. Het doel is om bij elke sluier te blijven, net zo lang als nodig is om er volledig van te genieten, waardoor de wonden uit het verleden worden genezen. Iedere sluier helpt je weer heel te worden. Dit is een proces waarbij je terugkeert naar onschuld, je natuurlijke staat.

Een nieuwe manier van vrijen

Wat het ritueel van de zeven sluiers van je vraagt, is geduld en toewijding jegens je partner, evenals jegens jezelf. Het kan beschamend en ongemakkelijk zijn wanneer onverwachte gevoelens opkomen, maar je kunt ze samen doorwerken. Het is moeilijk om te wachten of zelfs te stoppen, vooral als je opgewonden bent, maar dat is precies het punt. Het gaat erom dat je afleert om iets te dwingen of te forceren, of om te worden overgenomen door opwinding. Wat dan ontstaat is een veel subtielere manier van vrijen, die je gevoeligheid langzaam maar zeker zal verhogen. De reikwijdte van wat je kunt ervaren zal zich ontvouwen op manieren die je zullen verbazen.

Zeven manen met één minnaar

De oorspronkelijke tijdsperiode voor het ritueel van de Zeven Sluiers is zes maanden, of liever zes maanfasen van 28 dagen. De zevende sluier is slechts één dag. Traditioneel ga je deze laatste fase in op de dag van de zevende volle maan. Je begint dan het ritueel op elke volle maan en gaat vervolgens door de verschillende stadia, één sluier bij elke volgende volle maan. Dit betekent een volledig commitment aan dit ritueel gedurende zes maanden. Het vereist ook toewijding om de grenzen van elke specifieke fase te respecteren, ongeacht hoe graag je die grens ook wilt overschrijden.

Andere opties en richtlijnen

Vooraf kun je ervoor kiezen om het proces te verkorten tot zes weken, of zelfs tot zes dagen. Dit is prima, maar het zal de kwaliteit en intensiteit van het ritueel veranderen. Het belangrijkste is dat je iets aangaat waarvan je denkt dat je je eraan kunt houden. Nog belangrijker is dat je je partner volledig vertrouwt. Dit is eigenlijk een voorwaarde. Zonder wederzijds vertrouwen is het beter om dit proces niet aan te gaan samen. Als je het ritueel van de Zeven Sluiers met de ene persoon doet, is het niet de bedoeling dat je seks hebt met een andere persoon, noch porno kijkt of masturbeert, omdat dit het doel van het ritueel te niet doet.

Geef prioriteit aan het proces

Kom samen een realistisch tijdsbestek overeen, zoals een uur per dag, of twee uur om de twee of drie dagen. Kom iedere dag samen, als dat mogelijk is. Probeer de intervallen niet langer dan drie dagen te laten duren. Geef prioriteit aan dit proces, maak het belangrijk; belangrijker dan werk of iets anders – want dat is het! Neem de tijd om voorzichtig de sluier te verkennen waar je je bevindt, terwijl je op natuurlijke wijze de eerdere sluiers integreert. Bij de Vijfde Sluier ga je bijvoorbeeld niet meteen over tot ‘heavy petting’. Het hoeft echter ook geen vier uur te duren voordat je er bent. Ontspan je gewoon in het proces en vertrouw op de natuurlijke stroom der dingen.

Hoe je voor te bereiden

Bereid je op je eigen manier voor op het ritueel. Het is belangrijk dat je je veilig en comfortabel voelt. Je kunt de ruimte voorbereiden met bijvoorbeeld een paar kaarsen, zachte kussens en dekens. Doe de deur op slot, zodat niemand je kan storen. Schakel je telefoons uit en zet mooie muziek op. Maak dit tot een speciale tijd voor jullie tweeën.

De Zevende Sluier voltooit het ritueel

De Zevende Sluier vertegenwoordigt de ejaculatie in de vagina. Deze sluier is niet zoals de zes voorgaande fasen. Het zou vermoeiend zijn om 28 dagen achter elkaar te ejaculeren! De traditie zegt dat als je eenmaal de Zevende Sluier hebt bereikt, het ritueel compleet is. Wat je daarna doet, is helemaal aan jou, maar het is goed om te weten dat de Zevende Sluier een eenmalige ervaring is in dit specifieke ritueel. In het taoïsme ejaculeren mannen in het algemeen sowieso niet meer dan eens per 28 dagen, maar dat bewaar ik voor een ander artikel.

~~~

Het Ritueel van de Zeven Sluiers

De Eerste Sluier: Handen en gezicht

Jullie zijn allebei volledig gekleed voor deze fase. Het niveau van intimiteit dat is toegestaan ​​voor de Eerste Sluier is beperkt tot het aanraken van handen, gezicht en haar. Je mag elkaar kussen, maar niet op de mond. Oogcontact is ook erg belangrijk tijdens deze eerste fase. Verken elkaars gezicht en handen met al je zintuigen. Vertel elkaar wat je ziet en voelt. Gebruik ook je reukvermogen. Vergeet niet dat je stem een ​​enorm sensueel bereik heeft. Gebruik het in elke sluier, in elke fase van deze reis. Je kunt natuurlijk ook knuffelen, maar met kleding aan.

De Tweede Sluier: Door de kleren heen

Ook bij de Tweede Sluier ben je nog steeds volledig gekleed, maar je vergroot het contactgebied naar de rest van het lichaam. Vermijd de geslachtsdelen en de borsten. Je bent nog steeds volledig gekleed. Het is prima om op de mond te kussen, maar zonder tong. Je raakt elkaar aan door de kleding heen. Langzaam maar zeker zul je merken dat er een hele nieuwe wereld voor je opengaat, wanneer je de gevarieerde landschappen van het lichaam op deze manier verkent. Blijf je ogen, neus en stem gebruiken, maak diep contact met je zintuigen. Er is zoveel voor jullie beiden om te ervaren.

De Derde Sluier: Onder de kleren

Hoewel jullie beiden nog steeds gekleed zijn, mag je nu ook onder de kleren. Tepels en geslachtsdelen zijn nog steeds verboden. Kussen kan intenser worden, maar je gebruikt nog steeds geen tong. Deze fase is erg spannend en vereist veel zelfbeheersing. Het is echt belangrijk om niet verder te gaan, pas als de volgende fase is bereikt. Gebruik deze fase om met je opwinding te spelen en verlangen te verkennen. Leer hoe ze bewegen als een golf. Voel de intensiteit van je opwinding, hoe het kan pieken en hoe gemakkelijk het ook kan vervagen. Het doel van deze fase is om de opdringerige, ongeduldige kwaliteit van opwinding los te laten, totdat je ontdekt hoe prettig en gemakkelijk dat eigenlijk is..

De Vierde Sluier: Alleen ondergoed

In deze sluier kun je je helemaal uitkleden, en je partner ook, behalve het ondergoed. Geniet ervan jezelf of elkaar uit te kleden, neem de tijd. Tongkussen is nu toegestaan, evenals het aanraken van de tepels. Alleen de geslachtsdelen blijven nog verboden gebied. Je merkt misschien dat tongzoenen en het stimuleren van de tepels hier het meest aantrekkelijk lijken, maar zorg ervoor dat dit niet het enige is dat je doet. De Vierde Sluier zal je temperatuur doen stijgen en je sappen laten stromen. Het creëert ruimte voor intense passie.

De Vijfde Sluier: Heavy Petting

Beide lichamen zijn opgewarmd en in een staat van opwinding. Huidcontact en aanraking zijn nu uitgebreid tot het hele lichaam, inclusief de vagina en penis. Alle kleren mogen uit. Het enige dat je NIET doet is penetratie en orgasme voor de man. De vrouw kan zoveel klaarkomen als ze wil, maar dat hoeft uiteraard niet. Maak het in ieder geval niet het doel van deze sluier. Vooral voor de vrouw is deze sluier een belangrijke fase, omdat ze tijd en ruimte krijgt om haar opwinding te laten stijgen en stromen, terwijl de man ervoor zorgt dat hij geen orgasme krijgt. Vrouwen die problemen hebben met het bereiken van een orgasme of zelfs met opwinding ervaren, zullen merken dat deze sluier hun redding is.

De Zesde Sluier: Penetratie

Deze sluier vertegenwoordigt de ultieme droom voor veel mensen: penetratie. Alles is nu toegestaan, behalve ejaculatie in de vagina. Penetratie mag plaatsvinden, maar zonder dat de man een orgasme heeft. Terugtrekken vlak voor de ejaculatie is ook geen optie. Penetratie zonder klaarkomen is misschien een totaal nieuwe ervaring voor je, dus onderzoek het, speel ermee. Ervaar hoe het voelt om in een vrouw te zijn zonder een orgasme na te jagen, misschien zelfs zonder opgewonden te zijn. Hoe is het om in haar te zijn en je erectie langzaam te voelen verdwijnen en mogelijk ook weer te voelen verschijnen? Hoe voelt het voor jullie beiden om op deze manier te vrijen? Deze fase biedt een sensationeel aantal mogelijkheden.

De Zevende Sluier – Ejaculatie in de vagina

Deze laatste fase is slechts één dag. Bij de Zevende Sluier zijn intimiteit en intensiteit maximaal. Nu kun je de laatste sluier betreden. Terwijl de man in de vagina van de vrouw is, heeft hij een orgasme en ejaculeert hij. De magie van deze handeling is dat het zaad van de man één kan worden met het ei van de vrouw. Deze vereniging op fysiek niveau, dit mysterieuze vermogen om nieuw leven te creëren, vertegenwoordigt ook de mogelijkheid om één ​​te worden op zielsniveau. Als je op dit moment volledig aanwezig bent, kun je het goddelijke echt aanraken.

~~~

Wees zachtaardig

Nadat je het ritueel van de zeven sluiers hebt voltooid, ben je in een gevoelige en kwetsbare staat. Je hebt een verbinding tot stand gebracht met je geliefde die misschien dieper gaat dan je ooit eerder hebt ervaren. Wees voorzichtig met jezelf en met elkaar. Blijf communiceren, je met elkaar verbinden. Praat over hoe je je liefdesleven wilt voortzetten. Je bent nu vrij. Je voelt je misschien nieuw en vol leven. Je hebt een nieuwe manier van vrijen gevonden die natuurlijker, speelser en bevredigender is, en die hopelijk meer past bij wie je werkelijk bent. Geniet ervan, omhels het, claim het en vier het.

Sanne Burger
sanneburger.com

____________________________________

Deze tekst over het ritueel van de Zeven Sluiers is het bewerkte laatste hoofdstuk uit mijn boek ‘Visie op seks’, dat je hier kunt bestellen.

0 reacties

You might like this too …

Woordmagie

Woordmagie

Sommige mensen gebruiken woorden om dichterbij te komen: dichterbij de ander, dichterbij de waarheid. Andere mensen...

Lege woorden

Lege woorden

“In den beginne was het woord” staat in de bijbel, maar er staat niet bij welk begin ze bedoelen. Het begin waarvan?...

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om nieuwe artikelen en aankondigingen van nieuwe trainingen direct in je inbox te ontvangen!

 

Dank voor het inschrijven! Je ontvangt een email waarmee je je inschrijving moet bevestigen. Vanaf dan blijf je altijd up-to-date!