[:nl]Het ritueel van de Zeven Sluiers[:en]The Ritual of the Seven Veils[:]

Sanne Burger

21 november 2019

[:nl] 

In het taoïsme en andere esoterische praktijken wordt gezegd dat het lichaam zeven lagen of zeven energetische sluiers heeft, die het beschermen tegen de buitenwereld. Wanneer je in een menigte bent, bijvoorbeeld op een festival of in het winkelcentrum, of opeengepakt in een vliegtuig of een bus zit, is het gezond om grenzen te hebben, zodat mensen jouw persoonlijke ruimte niet binnen kunnen komen. De Zeven Sluiers zorgen ervoor dat je beschermd bent. Ook spelen de Zeven Sluiers een belangrijke rol bij het vrijen.

Liefde en intimiteit

Het bedrijven van de liefde kan worden omschreven als de meest intieme ervaring die mogelijk is tussen twee mensen. Penetratie brengt ons lichaam zo dicht bij elkaar als fysieke grenzen toelaten. Op zielsniveau kun je een diepe verbinding ervaren, vooral als je verliefd bent. Volgens bepaalde sjamanistische overtuigingen creëert de daad van liefde een energetische verbinding die 4 tot 7 jaar duurt, of je nu bij elkaar blijft of niet. Tenminste, als je helemaal tot de Zevende Sluier gaat.

De dans van de geliefden

In zekere zin begint het vrijen bij het eerste oogcontact. Wanneer je die intense vonk voelt, is het begonnen. Wat daarna gebeurt, is een dans die verschillende fasen kent en uiteindelijk kan leiden tot de laatste fase: de Zevende Sluier. Het ritueel van de Zeven Sluiers heeft als doel dit delicate proces te kanaliseren, vooral door te vertragen. Bij het ritueel van de Zeven Sluiers, ga je elke fase een voor een in, heel voorzichtig en met het grootste respect. Alleen wanneer een bepaald niveau van intimiteit volledig is ervaren, wordt de volgende sluier betreden. Ongeduld, dwang of druk spelen geen rol bij deze manier van vrijen. Er is geen verplichting, geen haast; alleen het zachte gefluister van de Zeven Sluiers, vertaald in subtiele gevoelens van verlangen, tederheid en lust, of mogelijk onthechting en koelte.

Er is geen garantie of belofte dat de ene fase naar de volgende zal leiden. Je kunt van gedachten veranderen, als je je halverwege realiseert dat dit toch niet zo’n goed idee was. Je luistert naar de wijsheid van je lichaam, die altijd goed is.

Het ritueel van de Zeven Sluiers

Het ritueel van de Zeven Sluiers, een oude taoïstische oefening, leert je hoe je volledig aanwezig kunt zijn tijdens het vrijen. Je kunt het ritueel van de Zeven Sluiers gebruiken om je relatie met een nieuwe geliefde te beginnen, of het kan het liefdesleven dat je hebt met je huidige partner naar een heel nieuw niveau tillen. Als het succesvol is, kan dit intense proces oude wonden genezen en roestige patronen veranderen. Soms realiseer je je door pure aanwezigheid tijdens het vrijen dat je niet meer met deze persoon wilt vrijen, wat een heel bevrijdend inzicht kan zijn.

A trip down memory lane

De meesten van ons zullen een aantal jaren seksuele ervaring hebben, voordat we besluiten om het ritueel van de Zeven Sluiers te doen. Bij iedere sluier is er de mogelijkheid dat herinneringen en sterke emoties opkomen. Het lichaam onthoudt alles wat het ooit is overkomen. Je seksuele verleden wordt zichtbaarder bij elke sluier die je binnengaat. In zekere zin begin je helemaal opnieuw. Het doel is om bij elke sluier te blijven, net zo lang als nodig is om er volledig van te genieten, waardoor de wonden uit het verleden worden genezen. Iedere sluier helpt je weer heel te worden. Dit is een proces waarbij je terugkeert naar onschuld, je natuurlijke staat.

Een nieuwe manier van vrijen

Wat het ritueel van de zeven sluiers van je vraagt, is geduld en toewijding jegens je partner, evenals jegens jezelf. Het kan beschamend en ongemakkelijk zijn wanneer onverwachte gevoelens opkomen, maar je kunt ze samen doorwerken. Het is moeilijk om te wachten of zelfs te stoppen, vooral als je opgewonden bent, maar dat is precies het punt. Het gaat erom dat je afleert om iets te dwingen of te forceren, of om te worden overgenomen door opwinding. Wat dan ontstaat is een veel subtielere manier van vrijen, die je gevoeligheid langzaam maar zeker zal verhogen. De reikwijdte van wat je kunt ervaren zal zich ontvouwen op manieren die je zullen verbazen.

Zeven manen met één minnaar

De oorspronkelijke tijdsperiode voor het ritueel van de Zeven Sluiers is zes maanden, of liever zes maanfasen van 28 dagen. De zevende sluier is slechts één dag. Traditioneel ga je deze laatste fase in op de dag van de zevende volle maan. Je begint dan het ritueel op elke volle maan en gaat vervolgens door de verschillende stadia, één sluier bij elke volgende volle maan. Dit betekent een volledig commitment aan dit ritueel gedurende zes maanden. Het vereist ook toewijding om de grenzen van elke specifieke fase te respecteren, ongeacht hoe graag je die grens ook wilt overschrijden.

Andere opties en richtlijnen

Vooraf kun je ervoor kiezen om het proces te verkorten tot zes weken, of zelfs tot zes dagen. Dit is prima, maar het zal de kwaliteit en intensiteit van het ritueel veranderen. Het belangrijkste is dat je iets aangaat waarvan je denkt dat je je eraan kunt houden. Nog belangrijker is dat je je partner volledig vertrouwt. Dit is eigenlijk een voorwaarde. Zonder wederzijds vertrouwen is het beter om dit proces niet aan te gaan samen. Als je het ritueel van de Zeven Sluiers met de ene persoon doet, is het niet de bedoeling dat je seks hebt met een andere persoon, noch porno kijkt of masturbeert, omdat dit het doel van het ritueel te niet doet.

Geef prioriteit aan het proces

Kom samen een realistisch tijdsbestek overeen, zoals een uur per dag, of twee uur om de twee of drie dagen. Kom iedere dag samen, als dat mogelijk is. Probeer de intervallen niet langer dan drie dagen te laten duren. Geef prioriteit aan dit proces, maak het belangrijk; belangrijker dan werk of iets anders – want dat is het! Neem de tijd om voorzichtig de sluier te verkennen waar je je bevindt, terwijl je op natuurlijke wijze de eerdere sluiers integreert. Bij de Vijfde Sluier ga je bijvoorbeeld niet meteen over tot ‘heavy petting’. Het hoeft echter ook geen vier uur te duren voordat je er bent. Ontspan je gewoon in het proces en vertrouw op de natuurlijke stroom der dingen.

Hoe je voor te bereiden

Bereid je op je eigen manier voor op het ritueel. Het is belangrijk dat je je veilig en comfortabel voelt. Je kunt de ruimte voorbereiden met bijvoorbeeld een paar kaarsen, zachte kussens en dekens. Doe de deur op slot, zodat niemand je kan storen. Schakel je telefoons uit en zet mooie muziek op. Maak dit tot een speciale tijd voor jullie tweeën.

De Zevende Sluier voltooit het ritueel

De Zevende Sluier vertegenwoordigt de ejaculatie in de vagina. Deze sluier is niet zoals de zes voorgaande fasen. Het zou vermoeiend zijn om 28 dagen achter elkaar te ejaculeren! De traditie zegt dat als je eenmaal de Zevende Sluier hebt bereikt, het ritueel compleet is. Wat je daarna doet, is helemaal aan jou, maar het is goed om te weten dat de Zevende Sluier een eenmalige ervaring is in dit specifieke ritueel. In het taoïsme ejaculeren mannen in het algemeen sowieso niet meer dan eens per 28 dagen, maar dat bewaar ik voor een ander artikel.

~~~

Het Ritueel van de Zeven Sluiers

De Eerste Sluier: Handen en gezicht

Jullie zijn allebei volledig gekleed voor deze fase. Het niveau van intimiteit dat is toegestaan ​​voor de Eerste Sluier is beperkt tot het aanraken van handen, gezicht en haar. Je mag elkaar kussen, maar niet op de mond. Oogcontact is ook erg belangrijk tijdens deze eerste fase. Verken elkaars gezicht en handen met al je zintuigen. Vertel elkaar wat je ziet en voelt. Gebruik ook je reukvermogen. Vergeet niet dat je stem een ​​enorm sensueel bereik heeft. Gebruik het in elke sluier, in elke fase van deze reis. Je kunt natuurlijk ook knuffelen, maar met kleding aan.

De Tweede Sluier: Door de kleren heen

Ook bij de Tweede Sluier ben je nog steeds volledig gekleed, maar je vergroot het contactgebied naar de rest van het lichaam. Vermijd de geslachtsdelen en de borsten. Je bent nog steeds volledig gekleed. Het is prima om op de mond te kussen, maar zonder tong. Je raakt elkaar aan door de kleding heen. Langzaam maar zeker zul je merken dat er een hele nieuwe wereld voor je opengaat, wanneer je de gevarieerde landschappen van het lichaam op deze manier verkent. Blijf je ogen, neus en stem gebruiken, maak diep contact met je zintuigen. Er is zoveel voor jullie beiden om te ervaren.

De Derde Sluier: Onder de kleren

Hoewel jullie beiden nog steeds gekleed zijn, mag je nu ook onder de kleren. Tepels en geslachtsdelen zijn nog steeds verboden. Kussen kan intenser worden, maar je gebruikt nog steeds geen tong. Deze fase is erg spannend en vereist veel zelfbeheersing. Het is echt belangrijk om niet verder te gaan, pas als de volgende fase is bereikt. Gebruik deze fase om met je opwinding te spelen en verlangen te verkennen. Leer hoe ze bewegen als een golf. Voel de intensiteit van je opwinding, hoe het kan pieken en hoe gemakkelijk het ook kan vervagen. Het doel van deze fase is om de opdringerige, ongeduldige kwaliteit van opwinding los te laten, totdat je ontdekt hoe prettig en gemakkelijk dat eigenlijk is..

De Vierde Sluier: Alleen ondergoed

In deze sluier kun je je helemaal uitkleden, en je partner ook, behalve het ondergoed. Geniet ervan jezelf of elkaar uit te kleden, neem de tijd. Tongkussen is nu toegestaan, evenals het aanraken van de tepels. Alleen de geslachtsdelen blijven nog verboden gebied. Je merkt misschien dat tongzoenen en het stimuleren van de tepels hier het meest aantrekkelijk lijken, maar zorg ervoor dat dit niet het enige is dat je doet. De Vierde Sluier zal je temperatuur doen stijgen en je sappen laten stromen. Het creëert ruimte voor intense passie.

De Vijfde Sluier: Heavy Petting

Beide lichamen zijn opgewarmd en in een staat van opwinding. Huidcontact en aanraking zijn nu uitgebreid tot het hele lichaam, inclusief de vagina en penis. Alle kleren mogen uit. Het enige dat je NIET doet is penetratie en orgasme voor de man. De vrouw kan zoveel klaarkomen als ze wil, maar dat hoeft uiteraard niet. Maak het in ieder geval niet het doel van deze sluier. Vooral voor de vrouw is deze sluier een belangrijke fase, omdat ze tijd en ruimte krijgt om haar opwinding te laten stijgen en stromen, terwijl de man ervoor zorgt dat hij geen orgasme krijgt. Vrouwen die problemen hebben met het bereiken van een orgasme of zelfs met opwinding ervaren, zullen merken dat deze sluier hun redding is.

De Zesde Sluier: Penetratie

Deze sluier vertegenwoordigt de ultieme droom voor veel mensen: penetratie. Alles is nu toegestaan, behalve ejaculatie in de vagina. Penetratie mag plaatsvinden, maar zonder dat de man een orgasme heeft. Terugtrekken vlak voor de ejaculatie is ook geen optie. Penetratie zonder klaarkomen is misschien een totaal nieuwe ervaring voor je, dus onderzoek het, speel ermee. Ervaar hoe het voelt om in een vrouw te zijn zonder een orgasme na te jagen, misschien zelfs zonder opgewonden te zijn. Hoe is het om in haar te zijn en je erectie langzaam te voelen verdwijnen en mogelijk ook weer te voelen verschijnen? Hoe voelt het voor jullie beiden om op deze manier te vrijen? Deze fase biedt een sensationeel aantal mogelijkheden.

De Zevende Sluier – Ejaculatie in de vagina

Deze laatste fase is slechts één dag. Bij de Zevende Sluier zijn intimiteit en intensiteit maximaal. Nu kun je de laatste sluier betreden. Terwijl de man in de vagina van de vrouw is, heeft hij een orgasme en ejaculeert hij. De magie van deze handeling is dat het zaad van de man één kan worden met het ei van de vrouw. Deze vereniging op fysiek niveau, dit mysterieuze vermogen om nieuw leven te creëren, vertegenwoordigt ook de mogelijkheid om één ​​te worden op zielsniveau. Als je op dit moment volledig aanwezig bent, kun je het goddelijke echt aanraken.

~~~

Wees zachtaardig

Nadat je het ritueel van de zeven sluiers hebt voltooid, ben je in een gevoelige en kwetsbare staat. Je hebt een verbinding tot stand gebracht met je geliefde die misschien dieper gaat dan je ooit eerder hebt ervaren. Wees voorzichtig met jezelf en met elkaar. Blijf communiceren, je met elkaar verbinden. Praat over hoe je je liefdesleven wilt voortzetten. Je bent nu vrij. Je voelt je misschien nieuw en vol leven. Je hebt een nieuwe manier van vrijen gevonden die natuurlijker, speelser en bevredigender is, en die hopelijk meer past bij wie je werkelijk bent. Geniet ervan, omhels het, claim het en vier het.

Sanne Burger
sanneburger.com

____________________________________

Deze tekst over het ritueel van de Zeven Sluiers is het bewerkte laatste hoofdstuk uit mijn boek ‘Visie op seks’, dat je hier kunt bestellen.

 [:en] 

In Taoism and other esoteric practices, it is said that the body has seven layers, or seven energetic veils, which protect it from the outer world. When you are in a crowd, for example at a festival or the mall, or cramped together on a plane or a bus, it is healthy to have boundaries, so people can’t enter your space. The Seven Veils make sure you are protected. Also, when it comes to making love, the Seven Veils play an important role.

Love and intimacy

The act of making love can be described as the most intimate experience possible between two people. Penetration brings our bodies as close as physical limits will allow. On a soul level you can experience a deep connection, especially when you are in love. According to certain shamanistic beliefs, the act of making love creates an energetic connection that lasts 4 to 7 years, whether you stay together or not. At least, when you go all the way, until the seventh veil.

The dance of the lovers

In a way, making love starts at the first eye contact. When you feel that palpable spark, it has begun. What happens next, is a dance that has different phases and might ultimately lead to the final stage: the Seventh Veil. The Ritual of the Seven Veils aims to channel this delicate process, mainly by slowing you down. When honoring the Seven Veils, you enter each phase one by one, doing so very carefully and with the utmost respect. Only when a certain level of intimacy has been fully experienced will the next veil be removed. Impatience, force or pressure play no part in this way of love making. There is no hurry, no obligation, no haste; just the soft whisper of the Seven Veils, translated in subtle feelings of desire, tenderness and lust, or possibly detachment and coolness.

There is no guarantee or promise that one phase will lead to the next. You can change your mind, if you realize halfway through that this wasn’t such a good idea after all. You listen to the wisdom of your body, which is always right.

The Ritual of the Seven Veils

The Ritual of the Seven Veils, an ancient Taoist practice, teaches you how to be fully present during love making. You can use the Ritual of the Seven Veils to initiate your relationship with a new lover, or it can elevate the love life you have with your current partner to a whole new level. If done right, this intense process can heal old wounds and change rusty patterns. Sometimes, through sheer presence during love making, you may even realize you do not want to make love with this person anymore, which can be a truly liberating insight.

Trip down memory lane

Most of us will have a few years of sexual experience before we engage in the ritual of the seven veils. Therefore, with every veil, there is the possibility of memories and strong emotions coming up. The body remembers every single thing that has ever happened to it. Your sexual past will become more visible with every veil you enter. In a way, you are starting all over again. The goal is to stay with and explore each veil just as long as it takes to fully enjoy it, thereby healing the wounds from the past. Through this process, each veil helps you to become whole again. This is a process where you return to innocence, your natural state.

A new way of making love

What the ritual of the seven veils asks of you, is patience and dedication towards your partner, as well as towards yourself. It can be embarrassing and awkward when unanticipated feelings arise, but you can work through them together. It is hard to wait or even stop, especially when you are aroused, but that is exactly the point. You need to unlearn to push or force anything, or to be taken over by excitement. What then evolves is a much subtler way of making love, that will slowly but surely increase your sensitivity. The scope of what you can experience will unfold in ways that will amaze you.

Seven moons with one lover

The original time period for the ritual of the Seven Veils is six months, or rather six moon phases of 28 days. The Seventh Veil is one day only. Traditionally you enter this final phase on the day of the seventh Full Moon. So, you start the ritual on any Full Moon and then move through the different stages, one veil at every subsequent Full Moon. This means a full commitment to this ritual for six months. It also demands a commitment to respect the boundaries of every particular phase, no matter how madly you want to cross the line.

Other possibilities and conditions

Beforehand, you can choose to shorten the process to six weeks, or even to six days. This is absolutely fine, but it will change the quality and intensity of the ritual. Most important is that you commit to something that you feel you can stick to. Even more vital is that you fully trust your partner. This is actually a condition, as without mutual trust it is not recommended to engage in this process. In addition, while exploring the Seven Veils with one person, you must not engage in sex with another person, nor in porn or masturbation, as this completely defeats the purpose of the ritual.

Prioritize the proces

Together, you should agree on a realistic time frame, such as one hour every day, or two hours every two or three days. If possible, you should come together every day. Try not to allow intervals longer than three days at any point. Prioritize this proces, make it important; more important than work or anything else – because it is! Take your time to gently explore the veil you are at, while incorporating the veils that you have entered before. For example, at the Fifth Veil you do not jump into heavy petting straight away. However, it doesn’t have to take four hours before you get there either. Just relax into the proces and trust its natural flow.

How to prepare

You may prepare for the ritual in any which way you like. It’s important you feel safe and comfortable. You can prepare the space with for example some candles, soft cushions and blankets. Lock the door, so nobody can disturb you. Turn your phones off and put on some lovely music. Carve out this special time for you and connect as best as you can.

The Seventh Veil completes the ritual

The Seventh Veil represents ejaculation inside the vagina. This veil should not be carried out in the same way as the six previous phases. It would be exhausting to ejaculate 28 days in a row. Tradition recounts that once you have reached the Seventh Veil, the ritual is complete. What you do after that is entirely up to you, but it’s good to know that the Seventh Veil is a one time experience in this particular ritual. Though in Taoism, men do not ejaculate more than once every 28 days in general, but I’ll save that for another article.

*****

The Ritual of the Seven Veils

The First Veil: Hands and face

You will both remain fully dressed for this stage. The level of intimacy allowed for the First Veil is limited to the touching of hands, face and hair. You may kiss each other, but not on the mouth. In addition to this skin contact, eye contact is very important during this first phase. Explore each others’ face and hands with all your senses. Tell each other what you see and feel. Use your sense of smell too. Don’t forget that your voice has an enormous sensual reach. Use it in every veil, at every stage of this journey. Of course you can also cuddle, but with clothes on.

The Second Veil: Through the clothes

With the second veil, you are still fully dressed but you will expand the area of touch to the rest of the body, except you must avoid the genitals, bottom and breasts. You are still fully dressed. It is okay to kiss on the mouth, but not using tongues. You will touch each other through your clothes. Slowly but surely, you will notice a whole new world open itself for you when you explore the varied landscapes of the body this way. Keep on using your eyes, nose and voice, connect deeply with your senses. There is so much for you both to experience.

The Third Veil: Underneath the clothes

Although you are both still dressed, now you can also reach under the clothes. However, nipples and genitals are still out of bounds. Kissing can become more intense, but you are still not using any tongue. This phase is very exciting and requires a lot of self control. It is really important to not move on, not until the next phase has been reached. Use this phase to play with arousal and explore desire. Learn how they move like a tidal wave. Feel the intensity and how it can peak, observing how easily it can fade too. The goal of this phase is to let go of the pushy, impatient quality of excitement, until you discover that it can be really easy and pleasant.

The Fourth Veil: Only underwear

In this veil, you can take your clothes off, and that of your partner, except for underwear. Enjoy undressing yourself or each other, take your time. Tongue kissing is allowed now, as well as touching the nipples. Only the genitals remain a forbidden area. You might notice that tongue kissing and stimulating the nipples seem to be most attractive here, but make sure that is not the only thing you do. The Fourth Veil will make your temperature rise and your juices flow. It creates space for intense passion.

The Fifth Veil: Heavy petting

Both bodies are warmed up and in a state of arousal. Skin contact and touch are now extended to the whole body, including the vagina and penis. The only things you can NOT do is penetration and orgasm for the man. The woman can orgasm as much as she likes, but of course she doesn’t have to. At least, do not make it the goal of this veil. For the woman this veil in particular is an important phase, because she gets time and space to let her excitement rise and flow freely, while the man must make sure he does not orgasm. Women who have problems reaching orgasm, or even experiencing arousal, will find that this veil is their salvation.

The Sixth Veil: Penetration

This veil represents the ultimate dream for many people: penetration. Almost everything is allowed now, except ejaculation inside the vagina. Penetration can happen, but without the man having an orgasm. To withdraw just before ejaculation, is not an option either. Penetration without orgasm might be a totally new experience for you, so play and explore. See how it feels to be in a woman without chasing orgasm, maybe even without being aroused. What is it like to be inside her and feel your erection slowly disappear and possibly re-appear, by itself? How does it feel for you both, to make love this way? This phase offers a sensational amount of possibilities.

The Seventh Veil – Ejaculation inside the vagina

This final phase is only one day. With the seventh veil, intimacy and intensity are at a maximum. Now you can enter the last veil. While the man is inside the woman’s vagina, he can now orgasm and ejaculate. The magic of this act is that the man’s seed can become one with the woman’s egg. This union on a physical level, this mysterious ability to create new life, also represents the possibility to become one on a soul level. If fully present at this moment, you can truly touch the divine.

*****

Be gentle

After you have completed the ritual of the Seven Veils, you will be in a tender and vulnerable space. You have established a connection with your lover that might be closer and deeper than you have ever experienced before. Be gentle with yourself and each other. Keep on communicating, connecting on deeper levels. Talk about how you want to continue your love life. You are free now. You may feel new and full of life. You have found a new way of making love that is more natural, more playful, more satisfying and hopefully, more you. Enjoy it, embrace it, own it, and celebrate it.

The saints never intended for us to be celibate. It was just a typo.

Sanne Burger

_____________________________________________________________________

‘The Ritual of the Seven Veils’ is inspired by the Taoist system of self-healing, as taught by the Dragongate school in China. The transformation of sexual energy is at the very core of this spiritual practice. Sanne Burger writes about and teaches the Taoist system of self healing all over the world.

–o–

 [:]

Misschien vind je dit ook leuk…

De Tao van de Octopus

De Tao van de Octopus

“Een octopus heeft acht armen. Volgens de Tao kun je de werkelijkheid op acht manieren interpreteren en zijn er acht...

Open je geest

Open je geest

Maar laten we vooral niet vergeten hoe ongelooflijk beperkt deze werkelijkheid is. Hoe erg de strijd ook is, ze speelt...

De tijd die je kwijt bent

De tijd die je kwijt bent

Op een dag zul je wakker worden en zien hoe je leven echt is En je zult rouwen Je zult rouwen over de tijd die je...

0 reacties

Share This