Peer pressure

Sanne Burger

25 januari 2021

Zo hé, wat is het lastig om neutraal te blijven in deze tijd.

Zo gauw je iets zegt, word je in een hokje geplaatst en naar één kant van het toneel geschopt.

Als ik zeg ‘Volgens mij klopt het media verhaal over Trump niet, het is veel te eenzijdig’ dan ben ik meteen een Trump aanhanger, een puppet, extreem rechts, fascistisch, racistisch, vrouw-onvriendelijk en tegen het milieu. En een complotdenker.
Als ik zeg ‘Misschien dienen die maatregelen een hele andere agenda dan het verslaan van een killer-virus’ dan ben ik meteen een virus-ontkenner. En een complotdenker.
Als ik zeg ‘Hoe gaaf zou het zijn als QAnon echt bestond en ze achter de schermen bezig zijn met het omverwerpen van de corrupte macht in de wereld’ dan krijg ik weer dezelfde riedel over me heen als bij Trump. Dan ben ik een relschopper, gevaarlijk en niet goed bij mijn hoofd. En een complotdenker.

Maar als ik opper ‘Misschien is QAnon wel een Psyop’ dan krijg ik weer de wind van voren van een andere groep en ben ik geen echte patriot. Whatever that means… Het is in ieder geval bedoeld als belediging, dat ik dat niet ben. En dan ben ik plotseling een sheep en een complot-ontkenner!
Als ik zeg ‘Ik vertrouw het voor geen cent, deze vaccins’ dan ben ik meteen een anti-vaxxer. En gelukkig weer een complotdenker. Want dat voelt dan tenminste een beetje vertrouwd.
Als ik zeg ‘Wist je dat professor Salomon Kroonenberg zegt dat er helemaal geen klimaatcrisis is?’ of ‘Kijk de documentaires van Marijn Poels eens, die zijn echt goed’ dan ben ik meteen een klimaat-ontkenner. Ja, dat is blijkbaar een woord. En natuurlijk een complotdenker.
Als ik ‘Planet of the Humans’ erbij haal, de documentaire van Michael Moore die alle zinloze overheids-investeringen in groene stroom ontmaskert, dan ben ik ook weer een klimaat-ontkenner. En een complotdenker.
En als ik zeg dat Greta Thunberg misschien wel een marketing-stunt was, dan discrimeer ik ook nog autisten en kinderen en word ik definitief uit de groene club gezet.

Maar als ik me uit over de wereldwijde kinderhandel en een traan laat over de vreselijke dingen die daar gebeuren, dan krijg ik weer op mijn donder van de spirituele love & light beweging die zegt ‘Als je je daarmee bezighoudt dan zit je in 3D! Dan voed je het juist! Niet aan denken! Foei!’ Dan ben ik dus ineens een 5D-ontkenner.

Ik weet het even niet meer, hoor.
Hallo, hoor ik nog ergens bij?
Wil iemand me nog hebben?
Of werkt de verdeel en heers strategie zo goed dat we alleen nog maar bezig zijn met elkaar veroordelen, en zijn we straks allemaal op ons eigen eilandje actie aan het voeren, totdat we neergemaaid worden door de ME?

©Sanne Burger
sanneburger.com

0 reacties

You might like this too …

Het Wilde Westen

Het Wilde Westen

In het hostel waar ik logeer, verblijft ook een gast uit China. Het is een aardige, welbespraakte jongen van...

Boterham met kaas

Boterham met kaas

Eén van de dingen die ik in mijn leven heb moeten loslaten, was de boterham met kaas Een bruine boterham met roomboter...

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om nieuwe artikelen en aankondigingen van nieuwe trainingen direct in je inbox te ontvangen!

 

Je aanmelding is gelukt!