Hoe ontwapen je een vrouw? 28 tips

Sanne Burger

14 januari 2013

De Furie. In onze cultuur manifesteert ze zich op verschillende manieren. Soms subtiel, soms verre van dat. Ze is makkelijk te herkennen wanneer een vrouw zich laat gaan in een uitbarsting van woede, geschreeuw en beschuldigingen. Moeilijker is het wanneer ze haar vernietigende wraakzucht verbergt en de mannen in haar leven op subtiele doch effectieve wijze vernedert, kleineert en belachelijk maakt. Dit is het professionele martelen, waarbij een vrouw zo boos is dat ze niet langer tevreden is met een korte executie van de man, maar hem langzaam maar zeker castreert, het bloed uit hem zuigt en hem niet laat gaan, totdat er uiteindelijk niets meer van hem over is.

dragon hydra

Heracles vecht tegen de Hydra

Mannen zijn doodsbang voor de Furie, en terecht. Door de eeuwen heen hebben ze geprobeerd haar te temmen en te onderwerpen, maar het is ze niet gelukt. Bij ieder hoofd dat ze afhakken groeien er twee terug. Bij ieder wapen dat ze haar ontfutselen manifesteren zich twee nieuwe. Ieder argument, hoe slim ook, wordt weerlegd met minstens twee nog betere argumenten.

Niet alle mannen weten hoe ze een vrouw moeten ontwapenen. Wat ze ook proberen, het heeft het tegenovergestelde effect. Deze mannen hebben dringend hulp nodig.

Hoe ontwapen je een vrouw?

1. Vraag het aan haar. Zolang je te eigenwijs bent om in te zien dat je het niet zonder haar aanwijzingen kunt zal het nooit lukken.

2. Doe het voor haar en niet om te winnen. Doe het omdat je haar liefhebt, niet omdat je macht over haar wilt. Als je haar niet liefhebt, heb dan de moed om te vertrekken.

3. Dwing haar niet. Besef dat zolang je haar probeert te dwingen ze haar arsenaal alleen maar zal vergroten. Voor ieder hoofd dat je afhakt zullen er twee terug groeien.

Kali

4. Wees moedig. Gooi je eigen wapens weg. Laat zien dat je ongewapend bent. Heb de moed haar tegemoet te treden met geopende handen en een open hart. Zolang je je fysieke en economische overmacht inzet in een laffe poging haar te ontwapenen zal ze zich tegen je blijven verzetten.

5. Wees wijs. Gebruik je intelligentie om haar te begrijpen, niet om haar te misleiden, te vernederen, te verwarren of te bedreigen.

6. Luister. Weersta je neiging om het beter te weten. Geef geen ongevraagd advies. Begin nooit een zin met: ‘Dan moet je…’

7. Wees eerlijk. Stop met bluffen, ontkennen en liegen wanneer je geconfronteerd wordt met feiten die je zelfbeeld bedreigen.

8. Weersta de neiging om haar een schuldgevoel aan te praten of haar belachelijk te maken. Als het je al lukt heb je haar twee extra redenen gegeven om zich te bewapenen.

9. Behandel haar als vrouw en niet als broedkip. Misbruik niet haar natuurlijke zorgzaamheid door te doen alsof het haar voornaamste taak is om kinderen te baren. Laat de verantwoordelijkheid voor anti-conceptie niet alleen aan haar over.

10. Dwing haar niet de wapens neer te leggen door te dreigen haar kinderen van haar af te pakken of iets aan te doen. Ze zal het doen, maar je overwinning zal van korte duur zijn en vroeg of laat zul je het bezuren dat je ooit deze strategie gekozen hebt.

Shiva en Shakti

11. Word een goede minnaar. Gebruik een vrouw nooit als object, om je fantasieën op uit te leven of om je opgekropte spanningen op of in af te reageren. Besef dat het een eer is wanneer een vrouw je toelaat. Vraag haar wat het betekent om een goede minnaar te zijn. Laat je inwijden.

12. Wees een man uit één stuk. Wees toegewijd aan één vrouw en loop niet naar de volgende als je in de vorige de feeks hebt wakker gemaakt.  Neem verantwoordelijkheid.

13. Blijf. Loop niet weg als het moeilijk wordt. Doe niet alsof je het druk hebt of plotseling heel moe bent. Prioriteer dit als het belangrijkste in je leven. Dit IS het belangrijkste in je leven.

14. Verschuil je niet achter cynisme of onverschilligheid. Net doen alsof het je niet interesseert illustreert alleen maar je onvermogen om het te doen.

dragon415. Doe je huiswerk. Verdiep je in de geschiedenis van de mensheid en onderzoek met name hoe vrouwen door de eeuwen heen behandeld zijn en nog steeds behandeld worden. Ontwikkel oprecht begrip, geen geveinsd begrip, voor haar collectieve pijn en voor de manier waarop ze dat uit. Zie in dat ze niet voor niets zo zwaar bewapend is.

16. Aanvaard dat schuld en schaamte onderdeel is van het ontwapeningsproces, zonder je te laten castreren. Verdedig je niet wanneer schuld en schaamte zich aandienen, maar laat het toe.

17. Neem verantwoordelijkheid voor jouw aandeel in ‘The War of the sexes’. Laat het bij jou ophouden.

18. Draag het als een man, wat ze ook doet. Klaag niet over wat je moet verdragen. Verdraag het. Door jouw loutering verminder je de pijn in haar. Wees bereid dat te doen, maar wordt desalniettemin geen deurmat.

19. Probeer haar sterker te maken, niet te verzwakken. Help haar in haar strijd in plaats van tegen haar te strijden. Je wint niet als zij verliest, je wint alleen als zij ook wint. Wordt zelf zo sterk dat je niet langer bang hoeft te zijn voor haar kracht. Bundel je krachten!

20. Los je eigen problemen op in plaats van je te bemoeien met die van haar of haar die van jou te laten oplossen.

21. Zorg ervoor dat je in staat bent om de waarheid te spreken als zij daarnaar vraagt. Vind de waarheid in jezelf. Ontwijk haar vragen niet door net te doen alsof je niet weet wat je voelt.

22. Toon respect voor haar, haar kinderen en alles op deze wereld waar zij voor zorgt. Stop met het overtuigen van jezelf of anderen dat jouw taak in deze wereld belangrijker is.

23. Weersta de neiging afleiding te zoeken en jezelf bezig te houden met zaken zoals werk, geld verdienen, oorlog voeren, andere vrouwen en andere hobby’s om de confrontatie met de Furie te vermijden. Wees een man en ga het aan.

24. Behandel haar als je gelijke. Alleen dan zal ze niet over je heen lopen of uiteindelijk van je weglopen.

25. Walk your talk. Illustreer je woorden met je handelingen. Hoe minder de kloof tussen die twee des te minder haar wapenrusting.

26. Maak geen beloftes waarvan je niet zeker weet dat je je eraan kunt en zult houden.

27. Wees onvermoeibaar in het tonen van je betrouwbaarheid. Help haar zich veilig te voelen.

28. Wees geduldig. Laat het moment waarop ze haar wapens neerlegt aan haar over. Zo gauw je vraagt of het niet eens tijd wordt zal ze zich bedenken.

0 reacties

Geef een reactie

You might like this too …

Vrouwen kunnen ook te ver gaan

Vrouwen kunnen ook te ver gaan

“Kijk, wat een schatje”, zegt mijn moeder. We zitten op een terrasje in de zon en kijken uit over een speeltuin, waar...

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Schrijf je in op mijn mailinglist.

Je krijgt een mailtje waarin je je inschrijving moet bevestigen - gemakkelijk!

 

Gelukt! Je hoeft nu alleen nog maar per mail je inschrijving te bevestigen en dan ontvang je elk nieuw artikel direct in je inbox.