De Dikke Darm Detox

Sanne Burger

7 januari 2011

Een ideale manier om het lichaam te ontgiften:

DE DIKKE DARM DETOX

Men neme als ontbijt:
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 eetlepel psylliumvezels
1 eetlepel haverzemelen
1 eetlepel tarwekiemen
1 of 2 eetlepels lijnzaadolie
1 mespunt Bentonite

Voeg ca. 1 dl water toe en roer goed. Meng vervolgens een ruime hoeveelheid van je favoriete, versgemaakte smoothie toe, of vruchtensap, of soja-yoghurt. VOEG GEEN ZUIVELPRODUCTEN TOE en zeker geen Vifit of aanverwanten! Drink tot slot nog een groot glas water.

Variaties:
– Neem ipv. lijnzaad, haverzemelen en tarwekiemen 3 eetlepels Lynolax ontbijtmix. Dat heeft als extraatje probiotica bacteriën.
– Bij glutenallergie: Laat de haverzemelen, tarwekiemen en Lynolax achterwege.
– Voeg eventueel 1 eetlepel Luvos Heilerde toe. Smaakt vies door de zanderige textuur – maar werkt wel. (Dit kun je natuurlijk ook apart nemen.)

Wacht niet te lang met het opdrinken van het mengsel – het stolt waar je bij staat en het is de bedoeling dat dat in je lichaam gebeurt. Wel leuk om te zien!

Je zult merken dat dit ontbijt heel verzadigend is en je de rest van de ochtend geen honger hebt. Het mengsel werkt als een spons in je darmen: het maakt de darmresten in de darmwand zacht en los en helpt om deze uit te scheiden. Neem dit ontbijt voor een week of drie en je zult merken dat je meer energie krijgt, je huid gaver en zachter wordt en allerlei kwaaltjes verdwijnen. Dit is het echte werk! In tegenstelling tot Vifit, Yakult en alle andere commerciële varianten van een goede dikke darm boost.

Als je echt enthousiast bent kun je ook een aantal dagen/weken je lunch en/of je avondeten vervangen door bovenstaand recept.

Door middel van wat je verder nog eet kun je als je wilt het reinigingsproces ondersteunen: geen of zo weinig mogelijk vlees, zuivel, brood en (producten met) suiker, geen koffie en alcohol en zoveel mogelijk vers fruit en verse groente!
Zorg ervoor dat je voldoende drinkt! Deze kuur werkt alleen maar als je voldoende water, sap of kruidenthee drinkt, bv. de Detox Yogi Tea. Drink minimaal een liter per dag, en zeker 1 of 2 glazen water na het innemen van het mengsel zelf.

NB: Bentonite (vulkaanzand) is alleen nog op recept verkrijgbaar, in ieder geval volgens mijn favoriete drogist, Slamat in de Zadelstraat in Utrecht. Mocht je het nog ergens kunnen krijgen hoor ik het graag, alsmede je ondervindingen met de DDD.

3 Reacties

  • Sanne Burger

   Super, dankjewel!

   Antwoord
 1. gayano

  Budwigpapje van Johanna Budwig….

  Antwoord

Geef een reactie

You might like this too …

Watervasten – deel 1

Watervasten – deel 1

Ik heb het jarenlang uitgesteld omdat het me zo hardcore leek, maar nadat ik de boeken van Herbert Shelton ontdekte...

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Schrijf je in op mijn mailinglist.

Je krijgt een mailtje waarin je je inschrijving moet bevestigen - gemakkelijk!

 

Gelukt! Je hoeft nu alleen nog maar per mail je inschrijving te bevestigen en dan ontvang je elk nieuw artikel direct in je inbox.