We mogen weer!

Sanne Burger

4 maart 2022

Het is lente, de terrassen zijn weer open en de mondkapjes zijn afgeschaft. We mogen weer! Alleen nog bij bijeenkomsten van meer dan 400 mensen moet je je QR-code laten zien en in het openbaar vervoer moet het mondkapje nog steeds op, maar een kniesoor die daarop let – het is nu toch veel beter dan het lange tijd was, toch? Count your blessings! We hebben onze vrijheid terug!

Eh, nee. Sorry, ik wil geen spelbreker of party pooper zijn, noch de goede stemming of het feestje bederven, en ook niet je bubbel doorprikken, maar we hebben onze vrijheid niet terug. Zeker niet. Dit is de stilte voor de storm. We krijgen even een adempauze. De teugels worden eventjes gevierd, opdat ze straks weer extra strak aangetrokken kunnen worden. Nu mogen we even buiten spelen, maar straks moeten we weer naar binnen. Het speelkwartier gaat maar heel kort duren.

Ja, sorry, maar luister nou. Ik ben van nature een optimist en ik hou ook van de lente, van een terrasje pakken, een feestje en een festival. Maar ik kan niet om de feiten heen. Welke feiten? De politieke feiten. Nee, ik hou me normaliter ook niet bezig met de politiek. Saai. Maar laat het nou wel de politiek zijn die de wetgeving bepaalt en beslist of jij een mondkapje op moet, of je een terrasje mag pakken, of je wel of niet toegelaten wordt bij een festival, of je op reis een QR-code moet hebben en of in de toekomst de QR-code en de vaccinatie verplicht worden. Dan komt de politiek wel heel dichtbij, toch? Dan is het misschien wel goed om een beetje in de gaten te houden waar ze mee bezig zijn. Vandaar mijn overwegingen.

Wie bepaalt eigenlijk de maatregelen bij een pandemie? Rutte en de Jonge? Nee joh, die volgen alleen orders op. Wiens orders dan? Inzake gezondheidskwesties is dat de WHO – de World Health Organisation. Klinkt best goed hè, de ‘World Health Organisation’. Een wereldwijde organisatie die ervoor zorgt dat we allemaal gezond blijven. Ja, het idee klinkt goed, maar als je weet wie de hoofdsponsor is van de WHO, dan ziet het plaatje er ineens heel anders uit. Wie is namelijk de hoofdsponsor van de WHO? The Bill & Melinda Gates Foundation! Dat wil zeggen dat de grootste investeerder in de vaccins (ik bedoel de experimentele injecties) tegen COVID, die daar miljarden mee verdient, met datzelfde geld de organisatie sponsort die de pandemie heeft uitgeroepen, de maatregelen verzint en iedereen oproept zich te laten vaccineren. Ik wil niet cynisch zijn, maar ook niet naïef. Volgens mij is hier sprake van ernstige belangenverstrengeling. Tedros is de directeur van het WHO. Hij was het die in maart 2020 de wereldwijde pandemie uitriep. Hij voorspelde destijds dat minstens 3,4 % van de wereldbevolking zou komen te overlijden, terwijl dat percentage nooit boven de 0,23 % is uitgekomen. Het overlijdenspercentage was zelfs minder dan bij het gewone griepseizoen. De voorspelling van Tedros was dus niet realistisch, maar heeft wel voor globale paniek gezorgd, waardoor heel veel mensen de maatregelen prima vonden en zelfs akkoord gingen met het laten inspuiten van een experimenteel vaccin dat mogelijk ernstige bijwerkingen zou hebben.

Ben je er nog? Bovenstaande zou genoeg moeten zijn om al je alarmbellen te laten afgaan, maar er is meer. Echt, ik zou er niet over beginnen als het niet belangrijk was. Heb je je weleens afgevraagd waarom zo veel landen dezelfde maatregelen uitriepen nadat Tedros de pandemie uitriep? Het waren 194 landen die dit deden, om precies te zijn – dat is het aantal landen dat lid is van de WHO. Dat was omdat die 194 landen in 2005 het IHR-verdrag hebben ondertekend, de International Health Regulations – een verdrag van de WHO dat zegt dat in geval van een pandemie alle landen die verbonden zijn aan de WHO de adviezen van de WHO zullen opvolgen. Moet je voorstellen hoeveel macht de WHO daarmee gekregen heeft! Zo is het dus gekomen … 194 landen, waaronder Nederland, volgden in maart 2020 braaf de adviezen van de WHO op. Ja, heftig hè? En toch is dat nog niks vergeleken met wat er nu aan de hand is. Wat is er namelijk nu aan de hand? Er ligt in Genève een wetsvoorstel klaar dat hoogstwaarschijnlijk in mei van dit jaar door 194 ministers van Gezondheid getekend gaat worden, die van het advies – waar die 194 landen nu ook al voor buigen – een wettelijke verplichting zal maken. De landen die in mei 2022 deze wet gaan ondertekenen, verplichten zich tot het volgen van het advies van de WHO als er toevallig weer een pandemie uitbreekt of er een nieuwe variant van COVID ontdekt wordt en deze sluimerende toestand weer opvlamt. Dit is een belangrijke stap in de richting van een wereldregering waar landen afzonderlijk geen inspraak meer hebben. Niet alleen de burgers verliezen hun soevereiniteit, maar ook de landen zelf.

Kortom, de vrijheid die we nu ervaren is een zeer relatieve vrijheid. We genieten deze vrijheid bij de gratie van de WHO, terwijl ze ondertussen hun wetgeving aan het aanscherpen zijn. Als de International Health Regulations niet langer een advies zijn maar de wet, dan staat niets meer in de weg om QR-codes of zelfs vaccinaties te verplichten. Dat wat twee jaar geleden nog werd afgedaan als een complottheorie grijnst je nu recht in het gezicht: een toekomst waar verplichte legitimatie en verplichte vaccinatie normaal zijn. Dit is wat de wetsvoorstellen van de EU, de Raad van Europa en de WHO laten zien. En het gekke is dat ze het niet eens proberen te verbergen. Alles wat ik hier zeg staat gewoon open en bloot op hun websites.

En dan heb ik het nog niet eens over Klaus Schwab en het WEF gehad. Dan rijzen je haren pas echt te berge. Maar laten we ook genieten, zolang het nog kan. Biertje?

Sanne Burger
sanneburger.com

9 Reacties

 1. Eleonora Balduk

  Helaas Sanne, vrees ik dat je ontstellend gelijk hebt. Dit monster is afgrijselijk groot. Ik voor mezelf heb besloten hieraan niet mee te doen, al zal dit mijn dood betekenen. Maar ik heb makkelijk praten, ik ben 69, weduwe zonder kinderen en niet bang te sterven. Mijn hart gaat uit naar alle jonge mensen en kinderen. Ik hoop dat de positieve tegenkrachten dit gaan winnen, voor onze kinderen en kleinkinderen.

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Lieve Eleonora, ik twijfel er niet aan of de positieve tegenkrachten gaan winnen. Juist als we het monster in de ogen kijken zullen we ontdekken dat het niet zo sterk is als het ons deed geloven, toen het zich nog verborg in het duister. Ik benoem de feiten, in het volle vertrouwen dat goed zicht op het startpunt de beste strategie is om te weten waar we naartoe gaan.

   Antwoord
 2. Jos.

  Biertje? Maandag dan maar?

  Antwoord
 3. Beata

  Is hier al een petitie voor?

  Antwoord
 4. Stradi Song

  Vee dat ontspannen en rustig is gaat gemakkelijker en blij naar de slachtbank.

  Antwoord
 5. bastel

  Ik ga nu even heel erg spiritueel doen.
  Een mens dat wordt misleid en voorgelogen (zowel op microniveau in de privésfeer als op macroniveau door de overheid/media) zit in een ontwakingsfase. Sowieso.
  Een ontwakingsproces loopt 5 fases door (eigenlijk best wel vergelijkbaar met een rouwproces, maar dan toegepast op ontwaken):
  1e fase: Ontkenning – geen benul van eigen autoriteit en soevereiniteit. Bij een ziekte denkt een arts voor je; je (narcistische) neerbuigende partner zal wel gelijk hebben over wie je bent, want ik (er)ken mezelf niet. De overheid lost de landelijke problemen op; je hebt niet in de gaten dat ze die problemen zelf veroorzaken. Je bent machteloos (in jouw idee zelfs het hele volk). Degene die het narratief bepaalt heeft gelijk. Je hebt eigenlijk geen kleur(en).
  2e fase – Het kwartje is gevallen. Je hebt woede en/of verdriet over wat je wordt aangedaan. Je zou wel willen rellen. Er begint, heel flets, kleur te komen.
  3e fase – Onderhandeling. Demonstratie: de straat op en/of vol vuur de mensen in fase 1 over de streep willen trekken. Fase 1 wil je niet meer horen of zelfs zien. Je wordt gedreven door angst voor chantage, of dat “ze” de prik met geweld in je arm rammen. “Overheid, wil je onze vrijheid alsjeblieft teruggeven?” Hoop dat het werkt. Het idee dat als er maar genoeg mensen wakker(der) zijn het kaartenhuis zal instorten. Toch? Je kleur is wat sterker.
  4e fase – Depressie – Het dringt tot je door dat het niets uitmaakt, al ga je met miljoenen de straat op. De onderdrukker zal hooguit tijdelijk een beetje meegeven, maar dat is alleen om het narratief in de hand te houden (in macroverband gesteund door de main stream media). Er is geen hoop voor de mensheid. Je trekt je terug, wil er niets meer van weten. De alternatieve media zal wel controlled oppositie zijn (wat inderdaad vaak zo is). Daar hoef je ook niets meer mee. Want het heeft toch geen zin. In deze fase heb je niet door dat je een grote stap zet naar de werkelijkheid. Je zou het niet geloven, maar je kleur is weer sterker.
  5e fase- Acceptatie. Het besef dat de trein (die eeuwen geleden in beweging is gezet) helemaal moet uitrijden. Je verspilt geen energie aan wat voor onderdrukker dan ook, dat is alleen maar energieverlies. Je haalt je schouders er over op. Je hebt geen angst meer voor wat “ze” met je zouden kunnen doen. Al zou het je leven kosten. Je leven is één dag uit je oneindige zielenleven, dat voel je. Je erkent je eigen soevereiniteit. Het besef dat ware diversiteit te maken heeft met soevereine mensen. Er ontwikkelt zich een visie over waarachtig samenleven. In waarachtige vrijheid, waar men niet (door niemand) de maat wordt genomen. Je visie komt voort uit de ware natuur van de mensheid. Geen twijfel. Manifestatie door de visie te zijn. Het besef van de enorme kracht die dit heeft; dat je duizenden mensen energetisch bereikt zonder ze te zien of je mond open te doen. Het gaat allemaal vanzelf. Mensen die hun antennes uit hebben staan pikken dit op. Versnelling van tijd, hoge frequentie. Holografische beelden van processen, je ziet het in één keer. 5 dimensionaal zien. Je voelt/weet verbinding met hogere entiteiten, enorm veel inspiratie. Genezing kunnen zien als de enige rechtvaardigheid. Je eigen kleur(en) stralen in volle kracht en pracht.

  Als de druk als groot genoeg wordt ervaren zullen meer mensen uit fase 1 stappen (veel mensen stappen er in dit leven nooit uit). In de praktijk zullen mensen die in beweging zijn gekomen door de fases heen stuiteren. 2 stappen vooruit, 1 terug, of iets dergelijks. De tijd die dit duurt is persoonlijk; van een heel leven (de uitgerekte versie) tot tja, een moment? Tijd is een illusie, dus alles kan!

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Goed stuk! Bastel … ?

   Antwoord

Geef een reactie

You might like this too …

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Schrijf je in op mijn mailinglist.

Je krijgt een mailtje waarin je je inschrijving moet bevestigen - gemakkelijk!

 

Gelukt! Je hoeft nu alleen nog maar per mail je inschrijving te bevestigen en dan ontvang je elk nieuw artikel direct in je inbox.