About Sanne

December 2020

Mijn naam is Sanne Burger. Ik ben 53 jaar oud en van oorsprong Nederlandse. Sinds kort woon en werk ik in Andalucia, Spanje. Ook ben ik regelmatig in Nederland om trainingen en individuele sessies te geven (Taotraining en Ancient Thai Massage). Op deze website vind je een groot deel van mijn persoonlijke schrijfsels. Naast het schrijven van mijn eigen artikelen, werk ik ook als schrijfster en editor bij Taotraining.nl. In de artikelen op deze website zet ik mijn visie op de werkelijkheid uiteen en ventileer ik ongefilterd mijn mening.

Mijn achtergrond is heel veelzijdig. Ik begon op jonge leeftijd met de studie van astrologie, onder meer bij Asclepios, school voor natuurgeneeskunde en medische astrologie in Amsterdam. Barry Long en Osho waren ook grote leermeesters voor me. Toen ik 22 was, kreeg ik een zoon en verhuisde ik met hem en mijn toenmalige partner naar Noorwegen. Daar werd onze dochter geboren en leerde ik Northernlight Massage van Jacques Balavoine, een Parijsenaar die in Noorwegen zijn bestemming gevonden had. Een tijdlang gaf ik sessies waar ik astrologie en massage combineerde. Eerst las ik iemands horoscoop, en op grond daarvan gaf ik dan een massage. Dat werkte heel erg goed. Het gebrek aan fysieke beleving werd gecompenseerd door de massage, en het voorafgaande gesprek gaf diepte aan de massage. Uiteindelijk raakte de astrologie op de achtergrond en gaf ik alleen nog massages, inmiddels aangevuld door een nieuwe vorm van massage, die ik in Kathmandu had geleerd: Ancient Thai Massage. Ook leerde ik Qigong van Li Jun Feng, een Chinese leraar, en gaf ik mijn eerste Qigong lessen in Lillehammer.

Ik heb altijd veel gereisd. Ik woonde 11 jaar in Noorwegen, 3 jaar in Frankrijk, 3 jaar in Peru en nu bijna een jaar in Spanje. Toen ik na 11 jaar Noorwegen terugkeerde naar Nederland was ik 33 en ontmoette ik Reinoud Eleveld, mijn Tao leraar. Het was het begin van een intensieve opleiding, waarbij ik na 7 jaar instructrice werd en in Utrecht Taotraining cursussen ging geven. Taotraining, een moderne interpretatie van het taoistische pad van zelfgenezing en bewustwording, was me op het lijf geschreven. Ik vond er zingeving, antwoorden en humor, praktische handreikingen en een diep gevoel van belonging. Ik had mijn pad gevonden, dacht ik, maar het was niet het eindstation.

De 7 jaar dat ik in Frankrijk en Peru woonde, waren nodig om me los te maken van Taotraining en om mijn eigen weg te vinden als leraar, coach en healer. In Peru opende zich een nieuwe wereld voor me, zowel dankzij de magische natuur, ayahuasca en wachuma, als ook dankzij de spirituele community waar ik woonde in Pisac, een klein dorpje op 3000 meter hoogte in de Andes, bestaande uit een paar honderd locals, een handjevol expats en een stroom van spirituele zoekers, hippies, healers en avonturiers, die kwamen en gingen. In die paar jaar in Peru vond in mij een transformatie en rijping plaats die ik pas nu, 3 jaar later, een beetje op waarde kan schatten. En nog schud ik soms mijn hoofd van verwondering en dankbaarheid over wat ik daar allemaal heb meegemaakt. Wat een leven!

Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van een spiritueel centrum op een nieuwe plek in Andalucia, Spanje. De plek heet Ciela y Monte: Hemel en Aarde, en bevindt zich in de bergen van Molvizar, een klein plaatsje in de buurt van Motril. Het is hier net Peru, al had ik daar alleen uitzicht op de bergen. Hier worden we aan de ene kant beschut door de bergen en hebben we aan de andere kant uitzicht op zee. Meer over wat je hier allemaal kunt doen lees je onder de kopjes ‘Coaching’ en ‘Agenda’. Heel in het kort: je kunt hier terecht voor coaching, individuele massage, Ancient Thai Massage cursussen, Qigong en Taotraining. In de agenda lees je wanneer ik waar ben. Door de Corona maatregelen duurt het mogelijk wat langer voor ik precies weet waar ik wanneer ben en wat we precies gaan doen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven!

Sanne Burger

 

 

 

Delen: