Waarom bio-identieke hormonen niet werken

Sanne Burger

10 november 2022

 

Wijlen dr. Theo Colborn (1927-2014) was de oprichtster van een ándere TEDX (niet de TEDx Talks), namelijk The Endocrine Disruption eXchange, een organisatie die de invloed van chemicaliën in het milieu (in het water, de grond, de lucht, het voedsel, medicijnen, industriële producten, etc.) op met name het menselijk hormoonstelsel bestudeerde. Ze was een van de eerste pioniers en klokkenluiders op dit gebied. Ze schreef in haar essay ‘Peace’  over de ongelooflijke verfijndheid en subtiliteit van het hormoonstelsel:

“Het endocriene systeem is zo verfijnd dat het afhankelijk is van hormonen in concentraties van slechts een tiende van een biljoenste gram, om de omgeving van de baarmoeder te regelen. Dit is vergelijkbaar met één seconde in 3.169 eeuwen.”

Een biljoen is een miljoen keer een miljoen: een 1 met 12 nullen. Een biljoenste gram wil dus zeggen: Een miljoenste van een miljoenste van een gram. En daar dan een tiende van. Hormonen komen dus in onvoorstelbaar minieme concentraties voor in het lichaam. De kleinste verandering in de samenstelling kan tot grote veranderingen in het functioneren van het lichaam leiden. Hoe kan dat? Dat kan omdat de evolutie tijd heeft. De afstemming van dit fysieke lichaam, zodat het kan overleven en gedijen op aarde, heeft miljoenen, misschien wel miljarden jaren geduurd. Daarom was er tijd om het tot in de kleinste details te verfijnen. De tijd staat aan onze kant.

Dat is waarom de moderne medische wetenschap faalt, want de tijd staat niet aan haar kant. Ze bestaat nog maar een kleine 200 jaar en probeert nu al om de evolutie te evenaren en te overtreffen, terwijl zij voor haar onderzoeken hoogstens een paar jaar uittrekt – meestal zolang de financiering loopt. Nee, dan de evolutie! Die trekt voor het onderzoeken van hoe het lichaam reageert op alle mogelijke uiterlijke verschijnselen, om vervolgens op grond van die ervaring voorzichtige aanpassingen te doen, miljoenen jaren uit. Het vallen en opstaan dat binnen het onderzoek van de evolutie heeft plaatsgevonden is onvergelijkbaar met de grove, veel te korte onderzoeken die binnen de moderne wetenschap gedaan worden. De medische wetenschap is als de brutale leerling die bij zijn eerste pianoles al denkt dat hij beter kan spelen dan Mozart.

Hormonen beïnvloeden is onbegonnen werk. Het is volstrekt zinloos. Het is net zoiets als een mug doodschieten met een kanon, of een atoombom droppen op een huisje in de woestijn, of dynamiet gebruiken om een deur te openen. Als je synthetische (bio-identieke) hormonen in een niet-afgestemde hoeveelheid gaat gebruiken om het lichaam te beïnvloeden, dan ben je gewoon heel erg dom bezig. De wetenschap is simpelweg niet in staat om hormonen af te stemmen zoals de evolutie dat doet. Hoe kunnen ze ooit een tiende van een biljoenste gram afwegen? Hoe kunnen ze ooit meten welke hoeveelheid en combinatie van hormonen optimaal is? Hoe kunnen ze weten welke gevolgen de minste verandering in de hormoonhuishouding heeft? Na een eeuw anticonceptie is het wel duidelijk: het toedienen van hormonen heeft onvoorspelbare en onbekende gevolgen, waarvan de meeste niet goed zijn.

Een tiende van een biljoenste gram is moeilijk voor te stellen, omdat ons bewustzijn nou eenmaal niet zo verfijnd is. We kunnen ons niet tot zo’n verfijnd niveau verhouden, omdat we daar het vermogen niet toe hebben. Het enige wat daar wél de mogelijkheid toe heeft, is de evolutie. Die trekt gewoon een paar miljoen jaar uit om uit te vinden welke concentratie nou het beste is. Dat wordt over vele generaties steeds meer verfijnd. Het enige wat de moderne wetenschap kan doen is dat in de war schoppen. En dat doet ze, als een olifant met een witte jas aan in een porseleinkast, of een vlammenwerper in een origami-winkel. Wetenschappers hebben echt geen idee. Ze doen maar wat. Ze stoppen synthetische hormonen in het lichaam in een concentratie die onvergelijkbaar grof is vergeleken met de natuurlijke hormoonbalans in het lichaam, waardoor alles in de war raakt en stukgaat. Je kunt het wellicht vergelijken met wat er gebeurt als je een appeltaart bakt en in plaats van een snufje zout drie kilo zout in het deeg doet, of wat er gebeurt als je niet één paracetamol neemt (wat ook af te raden is), maar drie vrachtwagens vol. En zelfs deze voorbeelden geven de verhoudingen niet juist weer. Waarschijnlijker zou niet drie kilo, maar al het zout uit de Noordzee een betere weerspiegeling van de feiten zijn.
Daarnaast heeft de wetenschap nog maar een paar hormonen geïdentificeerd, van de miljoenen die er zijn. Ze weten alleen bij benadering wat die hormonen doen, maar ze hebben geen idee hóe ze het doen en hóe al die verschillende hormonen met elkaar samenwerken. Vanuit dat perspectief is bijvoorbeeld de anticonceptiepil echt de spreekwoordelijke atoombom op het huisje in de woestijn.

Deze lompheid van de medische industrie zijn we nu aan het ontdekken. De vele bijwerkingen, ziekten en sterfgevallen ten gevolge van de medische industrie zijn zo talrijk dat ze niet meer verborgen blijven. Het is de lompheid, de extreme grofheid en ongevoeligheid van de medische wetenschap, die hun ondergang zal worden. Het is het ongeduld, de arrogantie, het tijdgebrek en het geldgebrek, maar meer nog het feit dat wetenschappers proberen om de evolutie te overtreffen, terwijl ze logischerwijs jammerlijk tekortschieten met hun methoden, dat ze zal nekken.
Als je er goed over nadenkt, is het bespottelijk dat wetenschappers proberen om in een paar jaar, of wellicht een generatie, het mysterie van hoe het menselijk lichaam werkt te doorgronden en er invloed op uit te oefenen. De wetenschap kan gewoon niet tegen de evolutie op! Dit lichaam ís al afgestemd op de natuur! Het probleem is de onnatuurlijke synthetische stoffen, chemicaliën en omstandigheden die gecreëerd worden. Dát is waar het lichaam onder lijdt. Het lichaam is afgestemd op de natuur, niet op de onnatuurlijke stoffen waarmee we doodgegooid – lees: doodbehandeld – worden.

Als je in de pubertijd bent, als je zwanger bent of als je in de overgang bent (het eerste en het laatste geldt ook voor mannen) gebeurt er ongelooflijk veel in het lichaam. ‘Je hebt last van je hormonen’, wordt er dan gezegd, maar het tegendeel is waar. Je hormonen weten precies wat ze moeten doen om je lichaam van meisje tot vrouw, van jongen tot man te transformeren. Je hormonen weten precies wat nodig is om in negen maanden een baby te laten groeien. Ze weten ook precies wat nodig is om de baby geboren te laten worden en daarna de borstvoeding op gang te brengen. Als je in de overgang bent, weten je hormonen precies wat nodig is om je kalm en waardig te begeleiden naar de volgende fase in je leven. Je mysterieuze, ongrijpbare hormonen zijn oneindig veel intelligenter dan de pillen, spuiten en poppers van de medische wereld. Het beste advies is dan ook zonder uitzondering: laat de natuur haar gang gaan en neem nooit, maar dan ook nooit, hormoonpreparaten, -spuiten of –pillen.

Theo Colborn richtte TEDX in 2003 op. Ze stierf in 2014, maar collega’s vulden de informatie op de website nog tot 2019 aan. Momenteel is de website inactief, maar de verzamelde informatie is nog steeds beschikbaar voor iedereen:

https://endocrinedisruption.org/about-tedx/theo-colborn-ph.d.-president/

Sanne Burger
Sanneburger.com

1 Reactie

  1. Mark Ligthart

    Tja de wetenschap of geneeskunde….. Ze snijden stukjes uit het lichaam en denken dat ze het leven aan het onderzoeken zijn. Ze gebruiken gif om het lichaam te “ondersteunen” bij kanker en andere ziektes. Als zinnig denkend mens verzin je dat toch niet? uitspraak van Roy Martina, zelf ook arts: In Israel hebben artsen een paar keer gestaakt. In die periodes DAALDE het aantal sterfgevallen. Als ik mijn been breek ga ik naar het ziekenhuis, dat kunnen ze goed (hoewel de aboriginals dat nog veel beter en sneller schijnen te kunnen). Het wordt hoog tijd dat we de nieuwe wereld bouwen.
    Dat begint volgens mij met eigenliefde en her- en erkennen wie we zijn. Een kind van God, met de kracht om zelf ook te scheppen. Let’s do it!

    Antwoord

Geef een reactie

You might like this too …

Als ik kanker kon genezen

Als ik kanker kon genezen

  Als ik kanker kon genezen, zou ik daar dan mee naar buiten treden, of zou ik te bang zijn om de...

Het Sylvia Millecam-effect

Het Sylvia Millecam-effect

  Sylvia Millecam was een Nederlandse actrice die in 2001 op 45-jarige leeftijd aan kanker overleed. Haar naam...

Medische voodoo

Medische voodoo

Als je een medicijn inneemt of een behandeling ondergaat van de medische industrie, dan kan het zijn dat dit de...

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om nieuwe artikelen en aankondigingen van nieuwe trainingen direct in je inbox te ontvangen!

 

Dank voor het inschrijven! Je ontvangt een email waarmee je je inschrijving moet bevestigen. Vanaf dan blijf je altijd up-to-date!