Nieuwe artikelen direct in je inbox!

Als abonnee van de nieuwsbrief ontvang je mijn nieuwe artikelen direct in je inbox. Zo omzeilen we de censuur op social media. Je vragen, commentaar en feedback zijn van harte welkom! Onder elk artikel kun je een reactie geven.

Om je aan te melden: vul hieronder je emailadres in.

Je krijgt dan eem mailtje waarin je je aanmelding moet bevestigen.

Klaar!

Laatste artikel meteen in je inbox

Ik deel al jaren mijn visie op de werkelijkheid middels artikelen en verhalen. Deze deel ik gratis op mijn website, ter inspiratie en informatie. Soms is de frequentie hoog, soms laag, maar het gemiddelde is 2 tot 4 artikelen per maand.

Verhalen geschreven met een scherpe pen

Le Bon schreef in 1895 in het voorwoord van ‘De psychologie van de massa’: “Ik maak nergens deel van uit. Tot een school behoren, betekent dat je genoodzaakt bent om de vooroordelen en vooringenomenheid van die school moet omarmen. Ik ben niet met een dergelijke verplichting belast.”

Ik sluit me daar van harte bij aan.

Content waar je van gaat nadenken

Het verschil tussen AI en de mens is dat wij het vermogen hebben om onafhankelijk te denken. Wij zijn originele wezens, terwijl AI alleen maar kan imiteren en pretenderen. Hoe groot de tegenkrachten ook zijn die ons bewustzijn proberen te kapen, tegen onze originaliteit kunnen ze niet op!

Treffende vergelijkingen met heden en verleden

De geschiedenis herhaalt zich. Wellicht een open deur, maar daarom niet minder belangrijk. De Coronapandemie was niks nieuws – het was alleen grootschaliger dan ooit. Corruptie, misleiding, onrecht en ontkenning is van alle tijden, maar daarom is het nog niet gerechtvaardigd.

Lees mijn laatste artikelen!

Eind goed al goed?

Eind goed al goed?

(Dit is een artikel geschreven in februari 2023 - oorspronkelijk in het Engels, nu pas vertaald in het Nederlands.) Ik voel me een beetje hopeloos Wat word ik nu geacht te doen? Gisteren had ik nog een missie: de mensheid redden van de ondergang Maar vandaag heeft het...

Lees meer
De schrijver en de monnik

De schrijver en de monnik

Meditatie is niet goed voor een schrijver Het is het laatste wat hij zou moeten doen Een schrijver heeft geen lege of gedisciplineerde geest nodig Integendeel! Hij heeft een ongedisciplineerde geest nodig Een hoofd dat overloopt Een chaotische, ongehoorzame,...

Lees meer
Alles is een illusie is een illusie

Alles is een illusie is een illusie

Over magisch denken, het privilege van de rijken en spirituele arrogantie   Als alles een illusie is, dan is ook de bewering dat alles een illusie is, een illusie. De uitspraak is een ontkenning in zichzelf. Het is een holle frase. Daarnaast, in alle religies,...

Lees meer