Nieuwe artikelen en activiteiten direct in je inbox!

Als abonnee van de nieuwsbrief ontvang je mijn nieuwe artikelen direct in je inbox. Zo omzeilen we de censuur op social media. Je vragen, commentaar en feedback zijn van harte welkom! Onder elk artikel kun je een reactie geven.

Ook krijg je bericht als ik ergens een lezing of workshop geef, of als ik weer les ga geven in Taotraining of Ancient Thai Massage. Op dit moment is er niks gepland.

Ik verstuur niet vaak nieuwsbrieven, hoogstens eens per week en vaak minder.

Welkom!
Sanne Burger

Over de nieuwsbrief

Heel simpel, je blijft up-to-date 🙂

Laatste artikel meteen in je inbox

Ik deel al jaren mijn visie op de werkelijkheid middels artikelen en verhalen. Deze deel ik gratis op mijn website, ter inspiratie en informatie. Soms is de frequentie hoog, soms laag, maar het gemiddelde is 2 tot 4 artikelen per maand.

Verhalen geschreven met een scherpe pen

Le Bon schreef in 1895 in het voorwoord van ‘De psychologie van de massa’: “Ik maak nergens deel van uit. Tot een school behoren, betekent dat je genoodzaakt bent om de vooroordelen en vooringenomenheid van die school moet omarmen. Ik ben niet met een dergelijke verplichting belast.”

Ik sluit me daar van harte bij aan.

Content waar je van gaat nadenken

Het verschil tussen AI en de mens is dat wij het vermogen hebben om onafhankelijk te denken. Wij zijn originele wezens, terwijl AI alleen maar kan imiteren en pretenderen. Hoe groot de tegenkrachten ook zijn die ons bewustzijn proberen te kapen, tegen onze originaliteit kunnen ze niet op!

Treffende vergelijkingen met heden en verleden

De geschiedenis herhaalt zich. Wellicht een open deur, maar daarom niet minder belangrijk. De Coronapandemie was niks nieuws – het was alleen grootschaliger dan ooit. Corruptie, misleiding, onrecht en ontkenning is van alle tijden, maar daarom is het nog niet gerechtvaardigd.

Lees mijn laatste artikelen!

Woordmagie

Woordmagie

Sommige mensen gebruiken woorden om dichterbij te komen: dichterbij de ander, dichterbij de waarheid. Andere mensen gebruiken woorden om afstand en verwarring te creëren, om de ander (of zichzelf) zand in de ogen te strooien, op een dwaalspoor te brengen. Sommige...

Lees meer
Lege woorden

Lege woorden

“In den beginne was het woord” staat in de bijbel, maar er staat niet bij welk begin ze bedoelen. Het begin waarvan? Het begin van de mensheid? Het begin van het bestaan? Het begin van onze werkelijkheid? Of het begin van het patriarch? Lastig als auteurs vaag doen...

Lees meer
Een moeilijk gesprek 6: Wat bedoel je met corona?

Een moeilijk gesprek 6: Wat bedoel je met corona?

“Ik heb corona.” “Wat bedoel je?” “Wat bedoel jij?” “Wat bedoel je met corona?" "Ik snap de vraag niet." "Bedoel je het vermeende killervirus dat maart 2020 aanleiding was tot het uitroepen van een pandemie en waarbij Tedros van de WHO zei dat het 4,8% van de...

Lees meer