Nieuwe artikelen en activiteiten direct in je inbox!

Als abonnee van de nieuwsbrief ontvang je mijn nieuwe artikelen direct in je inbox. Zo omzeilen we de censuur op social media. Je vragen, commentaar en feedback zijn van harte welkom! Onder elk artikel kun je een reactie geven.

Ook krijg je bericht als ik ergens een lezing of workshop geef, of als ik weer les ga geven in Taotraining of Ancient Thai Massage. Op dit moment is er niks gepland.

Ik verstuur niet vaak nieuwsbrieven, hoogstens eens per week en vaak minder.

Welkom!
Sanne Burger

Over de nieuwsbrief

Heel simpel, je blijft up-to-date 🙂

Laatste artikel meteen in je inbox

Ik deel al jaren mijn visie op de werkelijkheid middels artikelen en verhalen. Deze deel ik gratis op mijn website, ter inspiratie en informatie. Soms is de frequentie hoog, soms laag, maar het gemiddelde is 2 tot 4 artikelen per maand.

Verhalen geschreven met een scherpe pen

Le Bon schreef in 1895 in het voorwoord van ‘De psychologie van de massa’: “Ik maak nergens deel van uit. Tot een school behoren, betekent dat je genoodzaakt bent om de vooroordelen en vooringenomenheid van die school moet omarmen. Ik ben niet met een dergelijke verplichting belast.”

Ik sluit me daar van harte bij aan.

Content waar je van gaat nadenken

Het verschil tussen AI en de mens is dat wij het vermogen hebben om onafhankelijk te denken. Wij zijn originele wezens, terwijl AI alleen maar kan imiteren en pretenderen. Hoe groot de tegenkrachten ook zijn die ons bewustzijn proberen te kapen, tegen onze originaliteit kunnen ze niet op!

Treffende vergelijkingen met heden en verleden

De geschiedenis herhaalt zich. Wellicht een open deur, maar daarom niet minder belangrijk. De Coronapandemie was niks nieuws – het was alleen grootschaliger dan ooit. Corruptie, misleiding, onrecht en ontkenning is van alle tijden, maar daarom is het nog niet gerechtvaardigd.

Lees mijn laatste artikelen!

Een moeilijk gesprek 5 – De yogameisjes

Een moeilijk gesprek 5 – De yogameisjes

Twee yogastudentes kleden zich om na de yogales. Zegt de een: ‘Wat een leuke legging heb jij aan.’ ‘Oh, dankjewel’, zegt de ander. ‘In het yogawinkeltje gekocht hier.’ ‘Ja, dat dacht ik al. Origineel ook, die tijgerprint. Maar het materiaal is niet natuurlijk, hè? Dat...

Lees meer
Een moeilijk gesprek 4 – De healers

Een moeilijk gesprek 4 – De healers

Twee healers delen hun visie op virussen met elkaar. ‘Waarom maak je je toch zo druk over de vraag of virussen wel of niet bestaan?’ zegt de een. ‘Wat maakt het uit?’ ‘Het maakt alles uit!’ zegt de ander. ‘Het virusverhaal is de angel in de wonde. Zolang die niet...

Lees meer
Een moeilijk gesprek 3 – De vriendinnen

Een moeilijk gesprek 3 – De vriendinnen

Twee vriendinnen hebben elkaar al een hele tijd niet gezien. Ze zitten samen op de bank en drinken witte wijn. Zegt de een: ‘Joh, waar maak je je druk om? Jij maakt je altijd zo druk om alles. Die hele pandemie is toch allang voorbij? We mogen weer uit, we mogen weer...

Lees meer