Mollige Vrouwen


Al meer dan vijftien jaar masseer ik een grote verscheidenheid aan mannen en vrouwen. Je zou kunnen zeggen dat daardoor mijn handen wijs zijn geworden wat betreft het VOELEN van een lichaam. Op grond van hoe een lichaam aanvoelt weet ik of de betreffende persoon ziek of gezond is, moe of vitaal, gespannen of ontspannen, gelukkig of ongelukkig, optimistisch of zwaarmoedig, en nog veel meer. ‘Hoe weet je dat?’, vragen mensen vaak, maar dat weet ik ook niet.
Het schijnt zo te zijn dat hoe meer je iets doet, des te meer ruimte en neuronen die activiteit toebedeeld krijgt in het geheugen. Een schaker heeft bijvoorbeeld een aanzienlijk gedeelte van zijn hersenen gereserveerd voor het schaakspel, en een taxichauffeur in Londen heeft een ‘Londen-plattegrondknobbel’. Als je saxofoon speelt groeit het gedeelte in je hersenen gelijk op met je vaardigheden. Je hebt dus geen wiskundeknobbel, maar als je veel sommetjes maakt krijg je er één. Misschien heeft dat ermee te maken: hoe meer je je handen gebruikt, des te gevoeliger en intelligenter ze worden.
Als masseur geef je altijd een optimale massage. Je maakt geen onderscheid tussen dik of dun, mooi of lelijk, jong of oud. Je geeft in principe een massage die niet voor de vorige onderdoet qua kwaliteit, professionaliteit en aandacht, wie je ook masseert. Dat is niet moeilijk – als masseur ben je net zo professioneel als een dokter of automonteur. Tegelijkertijd is er ook de persoon, in dit geval Sanne, die over iedere cliënt een mening vormt. Dat gaat vanzelf – het zou dom zijn om net te doen alsof iedereen gelijk is, dat gelooft toch niemand.
Wat ik gemerkt heb in de loop der jaren is dat een gezond lichaam prettiger aanvoelt dan een ziek lichaam. Een gezond lichaam voelt qua constitutie als vers, sappig fruit: stevig, veerkrachtig en fris. De temperatuur is echter anders: niet koud, zoals fruit, maar warm. Een gezond lichaam straalt altijd een prettig soort warmte uit. Een ziek lichaam voelt als koude pap in een plastic zakje – slap en levenloos. Ik vond ooit een plastic zak met bijna verdronken katjes in een meer in Noorwegen. Vier katjes waren dood, eentje leefde nog. We namen haar mee naar huis en ze bleef de rest van haar leven bij ons. Zo voelt een ziek lichaam, het zegt: ‘Raak me aan, verwarm me, wek me tot leven.’ De eerste jaren als masseuse moest ik afleren om al mijn zieke cliënten mee naar huis te nemen en voor de kachel te leggen – ons huis was te klein.
Wat ik ook gemerkt heb is dat mijn ogen het niet altijd eens zijn met mijn handen. Soms hebben mijn ogen bij de eerste visuele impressie al conclusies getrokken die vervolgens niet overeenkomen met de werkelijkheid van mijn handen. Dat heeft volgens mij te maken met het feit dat mijn ogen meer geconditioneerd zijn door de media dan mijn handen. Onderschat niet de impact van de media! Weet je hoeveel vrouwen hun buik inhouden tijdens het vrijen?
Het grootste verschil in deze onenigheid tussen handen en ogen is dan ook MAAT – althans, bij vrouwen. Mijn ogen keuren met name maat 36 en 38 goed, terwijl mijn handen vooral genieten van maat 42 en 44. Reden is dat magere en slanke vrouwen, hoewel in mijn ogen mooi, onder mijn handen vaak hard en gespannen aanvoelen, terwijl mollige vrouwen, met name als ze lekker in hun vel zitten, zacht en romig aanvoelen. Mollige vrouwen voelen gewoonweg zalig aan – en dat heb ik zelf ontdekt, door onwillekeurig vergelijkend onderzoek van honderden vrouwen onder mijn handen.
Mannen weten dit. Zij vrijen met vrouwen en hebben daarom een beter stel hersens wat betreft het beoordelen hoe een vrouwenlijf aanvoelt dan wij vrouwen. Zij zullen het zonder aarzelen met me eens zijn: mollige vrouwen zijn verrukkelijk. Alleen homo’s zullen dit niet beamen – dat komt omdat zij niet met vrouwen vrijen maar met mannen, waardoor ze beter inzicht hebben in hoe een mannenlichaam aanvoelt. Ik denk dat dit de reden is dat de modewereld, gedomineerd door homo’s, alleen magere vrouwen in beeld brengt. Modetoppers willen kapstokken voor hun kleren, geen vrouwen die iedereen in vervoering brengen door haar voluptueuze glooiingen.
Wat een misverstand – nu denken vrouwen dat ze mager moeten zijn! Mannen, jullie hebben een taak hier: vertel je vrouw en alle vrouwen die je kent wat je het liefste hebt. Ik steun je!

Delen:

Geef een reactie