Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ancient Thai Massage basistraining 2023

12 augustus 2023 / 10:00 - 13 augustus 2023 / 17:00

€700

 

Deze zomer geef ik een Ancient Thai Massage basistrainingen in Utrecht. Dit is de klassieke Five days course zoals die ook in Thailand, India en elders in de wereld gegeven wordt, plus 1 dag.
Ik deed de five days course in 2000 bij Rahul Bharti in Kathmandu. Drie jaar later deed ik de one month teacher training en sindsdien geef ik regelmatig de basistraining. Ik heb er een dag aan vastgeplakt, zodat we ons geen moment hoeven te haasten en er behalve de praktische kant ook ruimte is voor het energetische gedeelte.
Dit is een zeer intensieve zesdaagse. Je leert allereerst alle stappen van de 2500 jaar oude Ancient Thai Massage-vorm. Daarnaast gaan we in op hoe je het geven van een massage op de best mogelijke manier voorbereidt, uitvoert en afrondt. Veiligheid, energetische hygiëne, je eigen grenzen bewaken en die van je cliënt, zijn thema’s die aan bod komen. Je leert Qigong-oefeningen, meditaties en visualisaties om te aarden, te ontspannen, je te openen en een afrondende oefening en reinigingsoefening voor na de massage. Ook krijg je heel veel informatie over de werking en betekenis van de verschillende stappen, hoe verschillende spanningen en pijn te duiden, etc. Kortom: het is VEEL. Je zult ook zeker een heleboel over jezelf leren, want Ancient Thai Massage is als een spiegel: het laat je zien hoe je je verhoudt tot je lichaam, hoe je reageert op andere mensen, hoe je non-verbaal communiceert, en nog veel meer.
Als het je heerlijk lijkt om je een week onder te dompelen in het healing universum van de Ancient Thai Massage, dan is dit de training voor jou!

Wat zijn de voordelen van Ancient Thai Massage?
Ancient Thai Massage heeft enorm veel gezondheidsvoordelen en andere positieve effecten. Het helpt het lichaam om spanningen los te laten, afvalstoffen af te voeren, bewustzijn en harmonie te ontwikkelen op emotioneel vlak, patronen en conditioneringen bewust te worden en los te laten, en nog veel meer. Het lichaam wordt soepeler, sterker en vitaler. Ancient Thai Massage heet niet voor niets ook wel Yoga for the lazy man. De effecten zijn hetzelfde als de effecten van yoga, en meer, omdat je bewogen wordt in plaats van zelf beweegt. Dat voegt een hele dimensie toe. Behalve dat het goed is voor je fysieke lichaam werkt Ancient Thai Massage ook diep in op emotioneel en geestelijk niveau.

Hoe ziet een Ancient Thai Massage eruit?
We werken met acupressuur, volgens dezelfde principes als de acupunctuur, waarbij we de 8 belangrijkste meridianen stimuleren, openen en in balans brengen. De cliënt laat daarnaast zijn of haar lichaam bewegen door de masseur. Vertrouwen, overgave en een gevoel van veiligheid – letterlijk in goede handen zijn – zijn hierbij essentieel. Een derde component is palm pressing, een simpele maar krachtige massagetechniek. Ancient Thai Massage is als een reis door het lichaam, een dans waarbij de een actief en de ander passief is en de ontvanger alle ruimte krijgt om te ontspannen en te ervaren wat zich aandient. Dat kan variëren van een diepe innerlijke rust, een lichte trance, spontane inzichten en herinneringen die opkomen, tot emoties die opkomen en ervaren en gevoeld kunnen worden. Een Ancient Thai Massage is niet gericht op catharsis, al kunnen emoties soms sterk opkomen. Dat is op zich prima, maar geen doel op zich, eerder een voorbijgaand symptoom wat heel opluchtend en bevrijdend kan zijn.

Ancient Thai Massage boekje en video
De Ancient Thai Massage vorm is een vorm met vaste stappen. Deze stappen zijn opgetekend in een boekje met illustraties, die iedere leerling aan het begin van de training krijgt. In dat boekje kun je tijdens de training aantekeningen maken. Je krijgt ook de complete massage op video. Dit is een schitterende instructievideo die gemaakt is door Canadese filmmaakster Miriam Altounji, op de locatie in Pisac, Peru, waar ik samen met Daya Nimai Das 8 of 9 Ancient Thai Massage trainingen heb gegeven. Alleen de backdrop al is adembenemend! Het eerste half uur van deze instructievideo kun je op deze pagina over Ancient Thai Massage bekijken: Ancient Thai Massage video
Dit eerste half uur geeft een goede indruk van wat Ancient Thai Massage is, als je er nog geen ervaring mee hebt.
De instructievideo en het boekje met illustraties ontvang je allebei bij les 1.

Is de Ancient Thai Massage basistraining iets voor mij?
In principe kan iedereen die lichamelijk en psychisch gezond en mobiel is, meedoen met deze training. Overleg met mij in geval van twijfel!
Ervaring met yoga, Qigong, Tai Chi, Taotraining, dans, massage en andere vormen van beweging en lichaamswerk is zeker een pre, omdat je dan de principes van Ancient Thai Massage eerder zult kunnen oppakken. Voor masseurs, therapeuten, yogaleraren/-beoefenaars en lichaamswerkers kan Ancient Thai Massage een fantastische aanvulling zijn.
Ik heb meerdere artikelen geschreven over massage. Als je ‘massage’ intoetst in de zoekbalk op deze website, vind je ze allemaal. Lees en laat je inspireren! Maar de beste manier om uit te vinden of je dit wil leren, is om een Ancient Thai Massage te ondergaan – als je dat nog niet gedaan hebt. Dan weet je het, gegarandeerd.

Belangrijk
Een Ancient Thai Massage duurt 2 tot 2 1/2 uur. Dat leer je niet in 6 dagen! Daarom verplicht je jezelf ertoe om 50 gratis massages te geven, voordat je er professioneel mee mag gaan werken. Hou daar rekening mee als je professioneel geïnteresseerd bent in deze training. Het geven van 50 massages duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden, blijkt uit ervaring. Ik heb 1x iemand gehad die het in 3 maanden deed, maar dat was echt een indrukwekkende uitzondering op de regel.

Hoe ziet de training eruit?
10 uur : Start
10.00 – 10.30: Qigong
10.30 – 13.00: Ancient Thai Massage
13.00 – 14.00: Lunch
14.00 – 14.15: Qigong
14.15 – 17.00: Ancient Thai Massage

De Ancient Thai Massage blokken zien er als volgt uit: ik doe een deel van de massage voor op Marileen, mijn assistent en model, waarna de leerlingen dit in tweetallen op elkaar oefenen. Tijdens het oefenen kun je vragen stellen en word je hier en daar gecorrigeerd. De tweetallen verschillen elke dag en worden door mij bepaald. Ook leren we tijdens de Ancient Thai Massage blokken de voorbereidende en afrondende oefeningen en de werking en betekenis van alle stappen.
Tussendoor hebben we ook korte theepauzes.
Je lunch kun je zelf meebrengen, of je kunt in de Biltstraat iets kopen. We lunchen samen in Osher, maar als je zin hebt om in de stad te eten of een eindje te wandelen, dan kan dat natuurlijk ook. De groepsruimte is overigens stilteruimte tijdens de pauze – we eten in de keuken – dus je kunt gerust een siësta houden na het eten.

Waar is het?
In de groepsruimte van Centrum Osher, Poortstraat 32, in het centrum van Utrecht.
Osher is te lopen vanaf CS (ca. 20 minuten), makkelijk bereikbaar met het OV (de bus stopt er 2 minuten vandaan) en je kunt er altijd in de straat of vlakbij parkeren (ca. 4-5 euro per uur). Ik geef al bijna 20 jaar les en sessies in Centrum Osher (niet gerelateerd aan Osho. Osher betekent overvloed). De groepsruimte is heel sfeervol en rustig, koel in de zomer en lekker warm in de winter. Er zijn matjes, kussentjes, dekentjes – alles wat we nodig hebben voor een perfecte training.

Wanneer is het?
Drie achtereenvolgende weekenden – 12/13 augustus, 19/20 augustus en 26/27 augustus 2023. Het is niet mogelijk om losse weekenden te doen.

Hoeveel mensen doen mee?
Bij deze training word ik geassisteerd door Marileen Louwerse. Marileen is een heel veelzijdige therapeut. Ze werkt met verschillende vormen van massage en begeleidt mensen met detoxen, hormoonbalans, voeding en nog veel meer. Ik ben heel blij dat ze mij wil assisteren!
Het ideale aantal leerlingen is 6. Samen met Marileen zijn we met zijn 8-en. Dit waarborgt uitgebreide persoonlijke aandacht voor en begeleiding van iedere leerling. Het is de perfecte groepsgrootte gebleken.

Wat kost het?
Basistraining: € 700,-
Dit omvat:
– 6 lesdagen van 10.00 – 17.00 uur
– Boekje met illustraties
– Professionele instructievideo
– Koffie, thee, sap, fruit, noten, koekjes

Ik wil me opgeven. Hoe doe ik dat?
– Allereerst, als je nog nooit een Ancient Thai Massage bij mij gehad hebt: boek een massage.
– Neem contact op via mail: sanne@sanneburger.com of via telefoon: +31 636 247 264.

Welkom! Aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt.

Interessante gerelateerde websites:

Website van mijn leraar, Rahul Bharti
– Website van Marileen Louwerse
Website van mijn Qigongleraar, Li Jun Feng
Website van mijn Taoleraar, Reinoud Eleveld

Gegevens

Begin:
12 augustus 2023 / 10:00
Einde:
13 augustus 2023 / 17:00
Kosten:
€700
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Centrum Osher
Poortstraat 32
Utrecht, Netherlands
+ Google Maps

Organisator

Sanne Burger
E-mail
sanne@sanneburger.com