8 Replies to “Draag je pijn met waardigheid”

  1. Tranen in mijn ogen en mijn hart. Zo mooi geschreven. Ja, de liefde voelen, onverslaanbaar voelen, vertrouwen, verbinden met de natuur die alle stormen doorstaat. Dank je.

  2. Het is net of ik mijn eigen gedachten lees, weliswaar in een andere setting, maar toch. Kennelijk zijn we ook hierin niet alleen. Jaren geleden heb ik met mezelf afgesproken dat ik mijn ziel nooit zal verraden. Nu is de test daar en de Liefde wint, daar ben ik zeker van.

  3. Een dilemma zo oud als de grot van Plato. Het is aan ons om de mensen in de grot te vertellen dat er een andere wereld is buiten de grot. Ze zullen echter hun eigen angsten moet overwinnen en zelf moeten kiezen om op te staan uit de grot. Ziekte en de dood zijn een onderdeel van het leven. De vaccinatie prediker is heilig overtuigd dat zijn wereldbeeld levens kan redden, net zoals de anti-vaccinatie prediker. Het doel van beide is hetzelfde en toch strijden ze om hun gelijk. Controle willen over het leven van een ander komt voort uit de angst om de ander te verliezen. De balans in deze werkelijkheid slaat door naar controle en macht. Het is aan ons, aan de andere kant van de balans, om nog meer los te laten en ons over te geven aan de chaos van het universum. Wij mogen vertellen/informeren, maar nooit voor een ander kiezen. Het is aan ons om de pijn waardig te dragen.
    Robert

    • Het gaat in deze niet over meningen en overtuigingen, of over wie gelijk heeft of niet. Het gaat hier om het voorkomen van onnodig leed door leugens te ontmaskeren.

Geef een reactie