Een moeilijk gesprek 6: Wat bedoel je met corona?

Sanne Burger

19 november 2023

“Ik heb corona.”
“Wat bedoel je?”
“Wat bedoel jij?”
“Wat bedoel je met corona?”
“Ik snap de vraag niet.”
“Bedoel je het vermeende killervirus dat maart 2020 aanleiding was tot het uitroepen van een pandemie en waarbij Tedros van de WHO zei dat het 4,8% van de wereldbevolking zou doden, wat later een compleet ongefundeerde opmerking bleek te zijn, maar die wel iedereen de stuipen op het lijf joeg?”
“Ja, weet ik veel.”
“Bedoel je die vermeende ziekte die via een vleermuis op een mens overgedragen zou zijn op een smerige Chinese markt?”
“Ik denk het.”
“Bedoel je dat biowapen dat ontsnapt zou zijn uit een lab in Wuhan?”
“Zou ook kunnen.”
Of bedoel je de griep, die in 2020 omgedoopt werd tot corona?”
“Omgedoopt? Wat bedoel je?”
“Bedoel je dat je symptomen hebt die we voor 2020 griep noemden en die we daarna ineens corona gingen noemen, waardoor de griep dat jaar volledig verdween?”
“Ik bedoel gewoon het coronavirus!”
“Bedoel je dat je symptomen hebt die veroorzaakt zouden zijn door Sars-Cov-2, het zoveelste vermeende virus waarvan nooit bewezen is dat het ziekte veroorzaakt, besmettelijk is of überhaupt bestaat?”
“Ja, weet ik veel!”
“Of bedoel je dat je een PCR-test gedaan hebt en een positieve uitslag had?”
“Ja, dat!”
“Joh, een positieve PCR-test toont helemaal niet aan of je corona hebt.
Het toont alleen maar aan dat je afvalstoffen in je lichaam hebt, dode celresten waarvan nooit aangetoond is dat ze ook maar iets te maken hebben met corona of met welke ziekte dan ook.
De uitslag van zo’n test is absoluut willekeurig en zegt helemaal niks.”
“Nou, ik denk toch dat ik corona heb, hoor.
Ik voel me best ziek.”
“Maar wat bedoel je dan met corona?”
“Nou, dat. Ziek.”
“Bedoel je die vermeende ziekte waarvoor je je hebt laten vaccineren en waarvan ze zeiden dat 1 spuit genoeg was om voor de rest van je leven beschermd te zijn?”
“Ja!”
“Maar hoe kun je dan nu corona hebben?”
“Nou, 1 spuit was niet genoeg.
Dat kan toch?
Corona bleek gewoon nog veel gevaarlijker te zijn dan ze al dachten.”
“Maar je hebt ondertussen toch al 6 spuiten gehad?”
“Ja, klopt. Ik heb alle vaccinaties gehad.”
“Hoe kun je dan nu corona hebben?”
“Omdat het virus heel snel muteert, maar dankzij de vaccinaties heb ik een mildere vorm gekregen.”
“Hoe weet je dat?”
“Nou, ik voel me niet zo heel erg ziek.
Dat was wel erger geweest als ik die spuiten niet had gehad.”
“Hoe weet je dat?”
“Nou ja, dat weet ik niet, maar dat denk ik.”
“Wil je weten wat ik denk dat corona is?”
“Nou, vooruit.”
“Ik denk dat corona het excuus was – en nog steeds is – om een zo groot mogelijk gedeelte van de wereldbevolking in te spuiten met een substantie die grote schade aanricht aan de gezondheid – op de korte termijn, maar vooral op de lange termijn.
Van die schade is nu, 2 jaar later, overweldigend bewijs.
Ik denk dat heel veel mensen ziek zijn geworden van angst.
Ik denk dat veel mensen denken dat ze corona hebben, terwijl ze eigenlijk ziek geworden zijn van de spuiten.
Ik denk dat deze hele vaccinatiecampagne – waarbij een geheel nieuwe technologie gebruikt wordt, namelijk mRNA-technologie, waardoor je de covidspuiten niet eens vaccinaties kunt noemen – deel uitmaakt van de inspanningen om het bevolkingsaantal terug te dringen, wat weer deel uitmaakt van Agenda 2030.
Ik denk dat het coronaverhaal deel uitmaakt van een groter plan.
Ik denk dat jij en vele anderen slachtoffer geworden zijn van jullie eigen goedgelovigheid.”
“Oh, ben je er zo één. Je bent gewoon een complotdenker.”
“Nee, ik vertel je wat ik denk dat corona is.”
“Wat een onzin! Ik heb gewoon corona, ja?
Ik heb me ziek gemeld en ik ben van plan om nog minstens een maand corona te hebben.
Misschien krijg ik ook nog wel long-covid.”
“Oh, die vorm van corona kende ik nog niet.
Corona als excuus om een tijdje vrij te hebben.”
“Ga weg!”

Sanne Burger
sanneburger.com

8 Reacties

 1. Jeroen Berghuis

  Wauw, mooi geschreven! Zo herkenbaar. Nog steeds zijn er genoeg mensen die nog regelmatig testen voor elk kuchje of snottebel die ze hebben. Maar ja, de politiek heeft het ‘slim’ gespeeld en elk tegengeluid wordt nu meteen afgedaan als ‘complot’. Ze realiseren zich niet dat de mensen die niet meededen aan de pandemie nog steeds leven, niet ziek zijn, geen C hebben en zich niet om de haverklap ziek melden. Heb wel de indruk dat meer mensen inzien dat C geen groot gevaar is, maar ben wel bang voor de schade die de spuiten hebben aangericht… In onze familie zijn alleen mijn vrouw en ik niet geprikt. Verder iedereen om ons heen. Tja, we hebben ons best gedaan om ze te waarschuwen en de tijd zal leren welke schade er is aangericht.

  Antwoord
 2. Jeroen Berghuis

  Precies dit! Erg mooi verwoord. De mensen die zich hebben laten prikken zijn om de haverklap ziek, testen nog steeds en blijven voor elk kuchje thuis en zijn vooral heel zielig. Zie het, helaas, nog dagelijks om mee heen.

  Antwoord
 3. Marjolein Luijten-van der Tas

  Weer perfect beschreven

  Antwoord
 4. Mark Ligthart

  Goh Sanne,
  Ik bewonder je volhardendheid. En soms heb ik ook last van die volhardendheid.
  Alles wat je hierboven schrijft zie ik als waar. En zelfs als erkennende lezer krijg ik het gevoel een gans te zijn waar het eten in gepropt wordt. Ik hoef nog net niet te kokhalzen.
  Volgens mij is dit niet de tone of voice waarmee je nieuwe mensen voor je zienswijze wint.
  Niet omdat ik het beter wil weten maar omdat ik het fijn zou vinden dat jouw goedbedoelde tomeloze energie ook goed kan landen bij mensen met een andere mening en mensen echt aan het denken zet, ipv de verdediging inschieten.
  Bovendien bestaat er volgens mij niet 1 waarheid, zeker niet als we zelf dit leven creëren.
  Warme groet,
  Mark

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Ik zei toch, het was een moeilijk gesprek 🙂 Maar ik stop pas met schrijven als iedereen dit weet en de corrupte vaccinatie-industrie opgerold is. Lijkt me heerlijk om dit soort gesprekken niet meer te hoeven voeren / dit soort stukjes niet meer te hoeven schrijven.

   Antwoord
   • Wil

    Boem!
    Wat goed gezegd/geschreven weer!
    Je zegt/schrijft het recht voor z’n raap (weer) precies zoals het is.

    Antwoord
 5. Arie

  Lieve Sanne, GEWELDIG EN SUPERB geschreven weer. Schitterend verwoord. Herken dit duidelijk. En de negatievelingen stoor je er niet aan. Maar dat doe je toch al niet weet ik. Ik ben geen schrijver of goede verhalen verteller. Vind dat moeilijk, maar ik haal uit jouw verhalen mijn kracht. Mijn respect en hoogste dank.

  Antwoord
  • Sanne Burger

   Dank je, Arie. Het gans-bericht van Mark (geen vreemde) ervaar ik niet als negatief hoor, maar eerder als eerlijk en persoonlijk. En hij heeft een punt. C’est le ton quit fait la musique. Ik hou erg van debat, van uitwisseling. We hoeven het niet over alles eens te zijn, als we het maar eens zijn over de hoofdzaken. Van de echte negatievelingen heb ik trouwens wel last – die geef ik hier ook geen podium – maar ze stoppen me niet om te schrijven over wat ik belangrijk vind.

   Antwoord

Geef een reactie

You might like this too …

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Schrijf je in op mijn mailinglist.

Je krijgt een mailtje waarin je je inschrijving moet bevestigen - gemakkelijk!

 

Gelukt! Je hoeft nu alleen nog maar per mail je inschrijving te bevestigen en dan ontvang je elk nieuw artikel direct in je inbox.